top of page

Dit moeten cryptoinvesteerders weten over de recente prijsstijging

In het kort:

  • Recente economische gegevens uit de VS, zoals de Manufacturing PMI en arbeidsmarktcijfers, hebben weer meer vertrouwen gegeven onder investeerders.

  • Grayscale's GBTC (Grayscale Bitcoin Trust) heeft een belangrijk keerpunt bereikt door na 78 dagen van uitstromen $63 miljoen aan instromen te registreren.

  • BNP Paribas heeft een strategische investering gedaan door aandelen van de iShares Bitcoin Trust van BlackRock op de balans te zetten, wat een groeiende acceptatie van Bitcoin als investeerbare activa binnen de traditionele financiële sector signaleert.


De recente economische gegevens uit de VS, zoals de Manufacturing PMI en de arbeidsmarktcijfers en nieuws rond de Bitcoin ETF´s, hebben gezorgd voor een nieuwe stijging van de Bitcoinprijs. Ondanks enige bezorgdheid over inflatie en een meer terughoudende monetaire houding van de Federal Reserve, hebben de redelijk robuuste arbeidscijfers in de productiesector en nieuws in de ETF markt investeerders voor nu gerustgesteld.


De Bitcoinkoers dit jaar:


Na een aanzienlijke uitstroom in april en begin mei, is de situatie voor Bitcoin ETF's in de VS in korte tijd weer verbeterd. De volatiliteit van deze ETF-stromen speelt een cruciale rol in de perceptie van crypto als een investeringsmogelijkheid, vooral in een tijd waarin traditionele financiële instrumenten onder druk staan.


Een keerpunt: Grayscale ziet eerste netto instroom

Na een aanzienlijke periode van 78 dagen waarin Grayscale’s GBTC (Grayscale Bitcoin Trust) alleen maar uitstromen registreerde, heeft de spot bitcoin ETF eindelijk een positieve omslag gemaakt met $63 miljoen aan netto instromen gisteren. Deze omslag markeert niet alleen een cruciaal moment voor GBTC, maar ook voor de gehele Amerikaanse spot bitcoin ETF-markt, die de grootste dagelijkse instromen zag sinds 13 maart, met een totaal van $378.3 miljoen.


De dagelijkse in- en uitstroom van het GBTC Bitcoin fonds:
Bron: Farside Investor


Fidelity’s FBTC leidde gisteren met $102.6 miljoen aan netto instromen. Deze gegevens suggereren dat er een breed gedragen herstel in vertrouwen plaatsvindt binnen de sector van cryptocurrency ETF’s, wat mogelijk wijst op een stabilisatie of zelfs een langetermijnherstel in de cryptomarkt.


De totale in- en uitstromen van alle Bitcoin ETF´s:
BRON: Farside Investor


Investering van BNP Paribas

De recente investering van BNP Paribas in de iShares Bitcoin Trust illustreert een duidelijke strategische verschuiving van de bank ten aanzien van digitale activa. Hoewel de investering van BNP Paribas in de iShares Bitcoin Trust (IBIT) van BlackRock op het eerste gezicht minimaal lijkt—slechts $41,684 voor 1.030 aandelen—draagt deze een groter symbolisch gewicht. Voor een bank als BNP Paribas, de op één na grootste van Europa qua activa, vertegenwoordigt deze actie een enorm voorzichtige, maar opmerkelijke erkenning van de legitimiteit en het potentieel, als kijken naar deze aankoop, van bitcoin als een activa om in te investeren.


Ondanks de recente marktvolatiliteit en de terugtrekking van beleggers uit risicovolle activa, zoals weerspiegeld in de netto uitstroom uit Bitcoin ETF's, blijft de interesse in dergelijke financiële producten groeien. De betrokkenheid van een grote speler als BNP Paribas kan een signaal zijn aan andere institutionele beleggers dat de infrastructuur en het regelgevende klimaat voor crypto-investeringen langzaam aan het rijpen zijn. Dit kan op de lange termijn de stabiliteit en de acceptatie van Bitcoin als een investeerbare activaklasse versterken. Ondanks deze positieve ontwikkelingen blijft de markt voor spot bitcoin ETFs volatiel, met significante fluctuaties in zowel instromen als uitstromen, wat benadrukt wordt door de grote netto uitstroom van $563.7 miljoen eerder deze week.Nieuwe Bitcoin ETF´s in HongKong

In de eerste week na hun introductie hebben drie nieuwe Bitcoin ETF's in Hong Kong $258 miljoen aan Bitcoin aangekocht. De drie ETF's, namelijk de Huaxia Bitcoin ETF, Harvest International Bitcoin ETF en Boshi Bitcoin ETF, hebben gezamenlijk 4,218 BTC binnen gehaald in de drie dagen na hun beursnotering. De introductie van deze ETF's viel samen met de lancering van Ethereum-gerichte fondsen, wat bijdraagt aan een levendige handelsomgeving voor cryptocurrencies in de regio.


Terwijl de wereldwijde crypto ETF-markt wat turbulentie kende deze week, stak Hong Kong gunstig af met bijna $300 miljoen aan wekelijkse instromen, in schril contrast met de $860 miljoen uitstroom die in dezelfde periode in de Amerikaanse Spot Bitcoin ETF markt werd waargenomen. Deze gegevens tonen aan dat Hong Kong een steeds belangrijkere rol speelt in de bredere crypto-economie en kan duiden op een verschuiving in hoe en waar investeerders hun geld in digitale activa willen plaatsen. De lancering van deze ETF's en de positieve marktreactie hebben ook zeker bijgedragen aan een prijsstijging van Bitcoin.


Samenwerking PayPal en MoonPay

De recente samenwerking tussen MoonPay en PayPal markeert een belangrijke stap in de richting van een grotere adoptie van cryptocurrency in de VS. Deze samenwerking maakt het voor gebruikers namelijk mogelijk om cryptovaluta te kopen via PayPal's betaalplatform, wat een naadloze integratie van banktransfers en debetkaarttransacties mogelijk moet gaan maken. Door deze integratie kunnen nu de 426 miljoen klanten van PayPal gemakkelijker toegang krijgen tot de cryptomarkt via MoonPay, wat aantoont hoe traditionele financiële diensten en moderne crypto diensten steeds meer samen komen.


De keuze voor PayPal als partner is niet toevallig. PayPal's brede klantenbasis en gevestigde infrastructuur bieden een robuuste toegangspoort voor de massa om cryptovaluta te omarmen. Deze samenwerking onderstreept ook het potentieel van cryptocurrency als een gevestigde financiële dienst, waarbij de nadruk ligt op het verlagen van de drempels voor de gemiddelde consument om deel te nemen aan de crypto-economie.


Volgens Ivan Soto-Wright, medeoprichter en CEO van MoonPay, is het uiteindelijke doel om de stap naar crypto zo gemakkelijk mogelijk te maken, vergelijkbaar met de manier waarop het internet uitgegroeid is. Hij ziet een toekomst waarin transactiekosten naar nul zullen gaan dankzij blockchain-technologie, hoewel hij erkent dat we op dit moment nog zeker in de beginfase zijn.De recente opleving in de cryptomarkt is het resultaat van een samenspel van economische gegevens en institutionele verschuivingen die we op dit moment zien in de markt. Terwijl de markt zich aanpast aan nieuwe economische realiteiten en beleidsveranderingen, lijken crypto investeerders weer positiever in de markt te staan, gesteund door zowel hernieuwde interesse van traditionele financiële spelers als de aanhoudende innovatie binnen de sector.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Yorumlar


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..