top of page

Dit is waarom SentinelOne aandelen flink stijgen & nogsteeds goedkoop zijn

Samenvatting:

  • Sterke Groei: SentinelOne's aandelen stegen bijna 14% na een sterke omzetprognose voor het volgende kwartaal.

  • Uitdager Cybersecurity: Analisten zien SentinelOne als een opkomende uitdager in de cybersecurity, met name op het gebied van endpointbeveiliging.

  • Concurrentievoordeel: De Data Lake product van het bedrijf biedt aanzienlijke kostenbesparingen en snelheid vergeleken met concurrenten.

SentinelOne, een cybersecuritybedrijf dat bijna 5% van WCBR vertegenwoordigt, schiet als een raket omhoog. De aandelen schoten eerst bijna 14% omhoog en daarna naar 20% na een sterke omzetprognose voor het volgende kwartaal, wat wijst op de toetreding van het bedrijf tot de 'grote liga' van cybersecurity, een sector die tot nu toe gedomineerd werd door zwaargewichten als Microsoft en CrowdStrike.

Deze stijging bracht de aandelen naar een hoogtepunt in meer dan een jaar en zou de waarde van het bedrijf met bijna $1 miljard kunnen verhogen, een toevoeging aan een al indrukwekkende stijging van ongeveer 37% over het hele jaar.

Wat SentinelOne onderscheidt, is hun geconsolideerde platform voor zakelijke klanten en de voordelen van hun Data Lake-product, dat opvalt qua kostenbesparingen en snelheid vergeleken met concurrent Splunk. Dit product wordt ook gekenmerkt door zijn vermogen om grote hoeveelheden data te verzamelen en te onderzoeken, wat essentieel is in de wereld van cybersecurity.

SentinelOne heeft ook geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe producten zoals Purple AI, aangedreven door generatieve AI, en het Singularity platform, ontworpen om kwetsbaarheden aan te pakken die gepaard gaan met de toenemende digitale aanwezigheid van bedrijven.

De CEO van SentinelOne, Tomer Weingarten, benadrukt hun succes in het winnen van een aanzienlijk deel van de competitieve evaluaties tegen zowel next-gen als legacy endpoint providers. Deze positieve ontwikkeling wordt ondersteund door de verhoging van de prijsdoelen door minstens acht brokerages, met een gemiddelde rating van "kopen" en een mediaan doel van $20, in lijn met de sluitingsprijzen voor de bekendmaking van hun resultaten.

Voor het vierde kwartaal voorspelt SentinelOne een omzet van $169 miljoen en een jaaromzet van $616 miljoen, beide boven de schattingen. Dit toont aan dat het bedrijf niet alleen succesvol is in het navigeren door de competitieve cybersecurity markt, maar ook effectief groeit en waarde toevoegt voor haar aandeelhouders.

Met forward P/S ratio van 7.7, in vergelijking met CrowdStrike's 15.1 en Microsoft's 10.7, lijkt SentinelOne goedkoop en goed gepositioneerd voor verdere groei en succes in de nabije toekomst.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!