top of page

Dit is waar Warren Buffett zijn miljarden (niet) aan uitgeeft

In het kort:

  • Warren Buffett, met een geschat vermogen van $136 miljard, staat bekend om zijn bescheiden levensstijl en is een van de grootste filantropen ter wereld.

  • Ondanks zijn enorme rijkdom woont hij nog steeds in het huis dat hij in de jaren '50 kocht en rijdt hij een bescheiden auto.

  • Buffett, die bekend staat om zijn simpele eetgewoonten en zijn voorkeur voor frisdrank van Coca-Cola, heeft beloofd 99% van zijn vermogen aan filantropie te geven.


In een wereld waar de rijken en machtigen vaak pronken met hun rijkdom, blijft Warren Buffett, CEO en voorzitter van Berkshire Hathaway, een opvallende uitzondering. Met een geschat vermogen van $136 miljard, waardoor hij rijker is dan de oprichters van Google, Larry Page en Sergey Brin, kiest Buffett voor een verrassend bescheiden levensstijl die zijn immense rijkdom in twijfel trekt.


Bescheiden wonen en rijden

Buffett woont nog steeds in hetzelfde huis in Omaha, Nebraska, dat hij in de jaren '50 kocht voor $31.500, ongeveer $338.000 na inflatiecorrectie, wat nu ongeveer $1,4 miljoen waard is. Zijn keuze voor voertuigen blijft ook bescheiden; hij reed een decennium lang in een Lincoln Town Car uit 2001 voordat hij overstapte op een Cadillac DTS in 2014.


Filantropie en nalatenschap

Buffett staat ook bekend als een van 's werelds grootste filantropen, met de belofte om 99% van zijn vermogen aan filantropie te geven. Tot 2023 had hij ongeveer $50 miljard weggegeven, wat $130 miljard waard zou zijn geweest gezien de waarde van Berkshire Hathaway-aandelen op dat moment. Als hij die aandelen had behouden, had hij potentieel de rijkste persoon ter wereld kunnen zijn met een vermogen van bijna $300 miljard.


De paradox van Buffett's levensstijl

Ondanks zijn vermogen leeft Buffett een opmerkelijk normaal leven, een contrast met de extravagante levensstijlen die vaak worden geassocieerd met miljardairs. Zijn dagelijkse routine omvat ontbijten van McDonald's en hij drinkt dagelijks minstens vijf Coca-Cola's. Zijn vriendschap met Bill Gates, een andere filantroop en miljardair, benadrukt een gedeelde waardering voor eenvoud en de overtuiging dat geld niet gelijk staat aan geluk.



Warren Buffett belichaamt een zeldzaam voorbeeld van hoe je ook nederig kan blijven ondanks de onmetelijke rijkdom die we allemaal dagelijks voorbij zien komen. Zijn levensfilosofie, die minimalisme en filantropie omarmt, biedt een krachtige boodschap over de waarde van geld en het echte geluk. Door vast te houden aan een bescheiden levensstijl en zich te wijden aan het verbeteren van de wereld, blijft Buffett een inspiratiebron voor velen.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page