top of page

Beste vastgoedfonds Nederland? Synvest Review

In het kort:

  • Robuuste Groei en Klanttevredenheid: SynVest, opgericht in 2005, beheert circa €900 miljoen en heeft een indrukwekkend aantal van meer dan 14.000 beleggers. Het platform onderscheidt zich door een hoge klanttevredenheidsscore (8+ in 2023) en meerdere Cashcow Awards, wat wijst op een sterke reputatie in klantgerichtheid en betrouwbaarheid in de beleggingswereld.

  • Aantrekkelijke Beleggingsmogelijkheden in Vastgoed: SynVest biedt investeerders toegang tot de lucratieve vastgoedmarkten van Nederland en Duitsland. Met aantrekkelijke geadverteerde rendementen, zoals een gemiddeld jaarrendement van 9,2% uit de Nederlandse markt, presenteert SynVest zich als een aantrekkelijke optie voor mensen die geïnteresseerd zijn in vastgoedbeleggingen.

  • Belangrijke Overwegingen voor Potentiële Beleggers: Hoewel SynVest verleidelijke kansen biedt in vastgoedbeleggingen, is het belangrijk voor investeerders om rekening te houden met de kostenstructuur. De uitstapkosten kunnen aanzienlijk zijn, vooral binnen de eerste drie jaar, voor langere termijn biedt het echter een meer aantrekkelijk kostenplaatje.


SynVest heeft zich sinds de oprichting in 2005 sterk gepositioneerd in de Nederlandse beleggingssector. Met een indrukwekkend beheerd vermogen van circa €900 miljoen en een groeiend aantal van meer dan 14.000 beleggers, heeft SynVest een reputatie opgebouwd van klantgerichtheid en betrouwbaarheid. Deze reputatie wordt onderstreept door een klanttevredenheidsscore van meer dan 8, behaald in 2023, en de meerdere Cashcow Awards die het bedrijf heeft gewonnen.



Overzicht van de Kostenstructuur

Bij het kiezen van een vastgoedbeleggingsplatform is het essentieel om de kostenstructuren van verschillende aanbieders te vergelijken. Dit overzicht biedt inzicht in de tarieven van SynVest en drie andere prominente vastgoedbrokers.


SynVest Tarieven

  • Geen Instapkosten: SynVest rekent geen kosten bij het instappen in een fonds.

  • Lopende kosten: Wel rekent Synvest lopende kosten, deze kunnen verschillen en zijn verwerkt in de maandelijkse uitkering vanuit Synvest. Meer informatie over deze lopende kosten vind je hier.

  • Uitstapkosten: De uitstapkosten bij SynVest zijn afhankelijk van de duur van de investering. Binnen het eerste jaar is dit 9%, het tweede jaar 7%, het derde jaar 5%, en na drie jaar 2,5%. Voor langere termijn investeringen is dit dan ook het meest aantrekkelijk.


Meer informatie over Synvest? Dat vind je hier: Synvest

Reinvest24 Tarieven

  • Transactiekosten: Bij een investering van €1.000 rekent Reinvest24 €10 en bij €10.000 wordt €100 in rekening gebracht.

  • Geen Service Fee of Fondskosten: Reinvest24 heft geen jaarlijkse servicekosten of fondskosten.

Meer informatie over Reinvest24? Dat vind je hier: Reinvest24

CORUM Investments Tarieven

  • Aanzienlijke Transactiekosten: Voor zowel een investering van €1.000 als €10.000 brengt CORUM €120 respectievelijk €1.200 in rekening. Dit is iets om rekening mee te houden, echter is het feit dat er geen lopende kosten zijn hier zeker een plus.

  • Geen Service Fee of Fondskosten: Net als Reinvest24 heft CORUM geen extra servicekosten of jaarlijkse fondskosten.


Meer informatie over CORUM Investments? Dat vind je hier: CORUM Investments

Vondellaan vastgoed Tarieven

  • Aanzienlijke Transactiekosten bij Vondellaan Vastgoed: Voor investeringen in het Serie A9 obligatiefonds van Vondellaan Vastgoed, dat toegankelijk is vanaf een inleg van €1.000, worden inschrijvingskosten van 2% van de nominale waarde in rekening gebracht. Dit betekent dat voor een investering van €1.000, een bedrag van €20 aan inschrijvingskosten wordt geheven, en voor een investering van €10.000, zouden de kosten €200 bedragen. Daarnaast worden er bij tussentijdse doorverkoop bemiddelingskosten tot 3% gerekend.

  • Geen Service Fee of Fondskosten: Net als sommige concurrenten in de markt, rekent Vondellaan Vastgoed geen jaarlijkse servicekosten of fondskosten.


Meer informatie over Vondellaan Vastgoed? Dat vind je hier: Vondellaan Vastgoed

Deze kostenstructuur van Vondellaan Vastgoed, met name de afwezigheid van jaarlijkse service- of fondskosten en de relatief lage inschrijvingskosten voor de Serie A9 obligaties, maakt het een aantrekkelijke optie voor investeerders die geïnteresseerd zijn in de Nederlandse vastgoedmarkt, met name in het segment van de starterswoningen.


Kosten van Synvest t.o.v. concurrenten in de markt

Zoals te zien is in deze kostenvergelijking rekent SynVest geen instapkosten, echter zijn de lopende kosten iets om in de gaten te houden, na de eerste drie jaar van investering verlagen deze kosten echter aanzienlijk. Beleggers moeten echter de totale kostenstructuur overwegen, inclusief transactiekosten en eventuele service- of fondskosten, om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen.


Het is belangrijk om naast kosten ook andere factoren zoals beleggingsstrategie, risicotolerantie en lange termijn doelen in overweging te nemen bij het kiezen van een geschikt beleggingsplatform.


De Kern van SynVest's Beleggingsaanbod

SynVest heeft een focus op de Nederlandse en Duitse markten. De aantrekkingskracht ligt in hem in de aanzienlijke jaarrendementen, zoals een gemiddeld rendement van 5,8% uit de Duitse vastgoedmarkt.


SynVest's kostenstructuur is bijzonder relevant voor investeerders. Voortijdig uit het fonds stappen kan leiden tot aanzienlijke kosten, waarbij uitstapkosten binnen drie jaar na investering kunnen oplopen tot 9%. Bovendien zijn de lopende kosten met percentages tot 10,8% significant hoger dan de gemiddelde kosten bij investeringsfondsen. Deze kostenfactoren kunnen een substantiële invloed hebben op je netto rendement.


Rendementen bij Synvest

SynVest biedt beleggers twee interessante opties in de vastgoedsector: het SynVest Dutch RealEstate Fund en het SynVest German RealEstate Fund. Beide fondsen hebben unieke eigenschappen en rendementen die ze aantrekkelijk maken voor verschillende soorten beleggers.


SynVest Dutch RealEstate Fund: Beleggen in Divers Nederlands Vastgoed

Het SynVest Dutch RealEstate Fund, opgericht in 2020, concentreert zich op een divers portfolio van vastgoed door heel Nederland. Dit omvat supermarkten, wijkwinkelcentra, gezondheidscentra, bedrijfsruimten en kantoren – panden die naar verwachting ook in de toekomst relevant blijven.


Sinds de oprichting in 2020 heeft dit fonds een indrukwekkend gemiddeld jaarlijks rendement van 9,2% behaald, wat het een aantrekkelijke keuze maakt voor beleggers die geïnteresseerd zijn in de Nederlandse vastgoedmarkt.


SynVest German RealEstate Fund: Diversificatie met Duits Vastgoed

Aan de andere kant biedt het SynVest German RealEstate Fund, actief sinds 2011, beleggers de kans om te investeren in Duits vastgoed. Het fonds heeft een gevarieerd portfolio met onder meer supermarkten, winkelcentra, gezondheidscentra en woningen door heel Duitsland. Het fonds heeft sinds de start een gemiddeld fondsrendement van 5,8% gerealiseerd en keert maandelijks een voorschotdividend uit van 6% op jaarbasis.


Uitstapkosten: Een Belangrijke Overweging

De hoge uitstapkosten vormen een kritiekpunt voor SynVest. Deze kunnen met name in de eerste drie jaar na investering erg hoog zijn. Dit betekent dat investeerders die binnen deze periode hun belegging willen liquideren, geconfronteerd kunnen worden met substantiële kosten.


De uitstapkosten zijn als volgt:

Jaar 1: 9%

Jaar 2: 7%

Jaar 3: 5%

Na 3 jaar: altijd 2,5%


Naast de uitstapkosten, zijn ook de lopende kosten bij SynVest een factor die niet over het hoofd gezien mag worden. Deze kosten kunnen het rendement aanzienlijk beïnvloeden en zijn iets waar toekomstige beleggers rekening mee moeten houden bij het maken van hun investeringsbeslissing. Daarom is het belangrijk de verschillende aanbieders te vergelijken in het aanbod maar ook de kosten, afhankelijk van hoeveel je van plan bent te investeren en welk aanbod je het meest aanspreekt.



Stabiliteit in een Schommelende Markt

In tegenstelling tot de fluctuerende huizenmarkt, kenmerkt de commerciële vastgoedmarkt, waar SynVest zich op focust, zich door een andere dynamiek. Deze markt reageert voornamelijk op economische trends zoals inflatie en rente.


SynVest's strategie is gericht op het vinden van vastgoed dat ook op lange termijn relevant blijft, zoals supermarkten, bedrijfsruimten en wijkwinkelcentra, en biedt daarmee een stabiel rendement aan haar beleggers. Ondanks de uitdagingen die de stijgende rente met zich meebrengt voor de vastgoedmarkt, ziet SynVest mooie kansen in zowel Nederland als Duitsland voor 2024.


De Afweging: Voor Wie is SynVest Geschikt?

SynVest kan een aantrekkelijke optie zijn voor investeerders die op zoek zijn naar langdurige vastgoedbeleggingen en die de potentieel hoge rendementen tegen de hoge kosten willen afwegen. Voor kleinere of meer risicomijdende beleggers kunnen de kosten en beperkte risicospreiding echter redenen zijn om alternatieve investeringsopties te overwegen. Hiervoor is een aanbieder als Reinvest24 wat betreft lopende kosten wellicht interessanter.


Conclusie: SynVest Bekeken van Dichtbij

SynVest, gevestigd in 2005 en beheerder van circa €900 miljoen, etaleert een sterk trackrecord in de vastgoedmarkt. Met de Cashcow Awards en een hoge klanttevredenheid illustreert het bedrijf zijn geloofwaardigheid en succes. Deze aspecten versterken het vertrouwen in SynVest als een solide keuze voor vastgoedbeleggers.


De investeringskansen bij SynVest in Nederlands en Duits vastgoed zijn aanlokkelijk door de beloofde rendementen. Als belegger moet je echter rekening houden met fluctuerende rendementen en marktgevoeligheid. Een kritisch aspect bij SynVest zijn de uitstap- en lopende kosten, die significant kunnen zijn en direct het netto rendement beïnvloeden. Dit vereist zorgvuldige overweging en bewustzijn van de impact op verwachte winsten.


SynVest past het best bij beleggers die een langetermijninvestering ambiëren en bereid zijn hogere kosten te dragen. Voor hen die flexibiliteit en lagere kosten zoeken, kunnen andere beleggingsopties passender zijn.


In een notendop: SynVest biedt aantrekkelijke kansen in vastgoedbeleggingen, maar vereist een zorgvuldige afweging van potentiële rendementen, risico's en kosten. Een investering in SynVest is vooral geschikt voor langetermijnbeleggers die de bijbehorende kosten kunnen opvangen in ruil voor de kans op solide rendementen.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page