top of page

TSMC herstart gedeelte productie na zwaarste aardbeving in Taiwan in 25 jaar

In het kort:

  • Taiwan werd getroffen door een krachtige aardbeving die gebouwen deed instorten en tsunamiwaarschuwingen veroorzaakte, maar TSMC meldt dat alle werknemers veilig zijn en de productie in sommige fabrieken hervat wordt.

  • De beurskoersen van TSMC daalden met 1%, terwijl de bredere Taiwan Weighted Index een daling van 0,9% noteerde. Dit weerspiegelt de initiële marktreactie op de aardbeving en de potentiële impact op de productie.

  • De aardbeving, met een kracht van 7,4 op de schaal van Richter, is de grootste sinds 1999, met significante gevolgen voor de regio, waaronder verstoringen in vluchtschema's in Japan.


Op de vroege ochtend van woensdag werd Taiwan opgeschrikt door zijn zwaarste aardbeving in de afgelopen 25 jaar, met een magnitude van 7,4. Het epicentrum lag in Hualien County, maar de schokken waren tot in de hoofdstad Taipei voelbaar. De impact was aanzienlijk, met ingestorte gebouwen en tsunamiwaarschuwingen die werden uitgevaardigd door Japan en de Filippijnen. Ondanks de verwoesting, komt uit de chaos een bemoedigende update van Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), de grootste chipfabrikant ter wereld en een cruciale speler in de globale tech-industrie.


TSMC: Veerkracht in het Aangezicht van de Natuurkracht

TSMC, met een marktkapitalisatie van $639,65 miljard en daarmee het grootste bedrijf op de Taiwan Weighted Index, speelt een cruciale rol in de wereldeconomie. De aankondiging dat alle werknemers veilig zijn en de evacuatie slechts een tijdelijke onderbreking van enkele productielijnen veroorzaakte, onderstreept de robuuste veiligheidsprotocollen van het bedrijf. De snelle terugkeer naar de productie, ondanks de initiële sluiting van fabrieken voor inspectie, benadrukt de veerkracht en voorbereiding van TSMC op dergelijke noodsituaties.


Financiële Impact en Beursreactie

De financiële markten reageerden snel op de aardbeving, met een daling van 1% voor TSMC en een algehele daling van 0,9% voor de Taiwan Weighted Index. Deze bewegingen weerspiegelen de bezorgdheid van beleggers over mogelijke onderbrekingen in de productie en de bredere impact op de technologievoorzieningsketen. Echter, de snelle acties van TSMC om de productie te hervatten en de bevestiging dat hun systemen operationeel zijn, zouden deze zorgen gedeeltelijk moeten temperen.


Regionale en Wereldwijde Gevolgen

De aardbeving had ook gevolgen buiten Taiwan, met verstoringen in de vluchtschema's in Japan en tsunamiwaarschuwingen in de regio. Deze incidenten benadrukken de onderling verbonden aard van de hedendaagse wereld, waar een gebeurtenis in één regio rimpelingen kan veroorzaken door de gehele mondiale gemeenschap. Desondanks heeft de situatie ook de veerkracht en solidariteit getoond die landen tentoonspreiden in tijden van crisis.


De aardbeving in Taiwan vormt een ernstige herinnering aan de kwetsbaarheid van mens en technologie voor de krachten van de natuur. Desalniettemin toont de respons van TSMC en de bredere gemeenschap een indrukwekkend niveau van veerkracht en voorbereiding. Terwijl de situatie zich verder ontvouwt, zal de focus blijven liggen op het herstel en de zekerheid van de continuïteit van de productie, cruciaal voor de wereldwijde technologievoorzieningsketen.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page