top of page

SoFi overtreft verwachtingen met sterke groei in eerste kwartaal maar daalt toch

In het kort:

  • SoFi Technologies rapporteerde een omzetstijging van 37% in het eerste kwartaal van 2024, met een totale GAAP netto-omzet van $645 miljoen.

  • Het bedrijf boekte een GAAP netto-inkomen van $88 miljoen, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van het verlies van $34,4 miljoen in Q1 2023.

  • SoFi heeft zijn financiële verwachtingen voor 2024 verhoogd, met een aangepaste netto-omzetprognose tussen $2,39 en $2,43 miljard en een aangepast EBITDA tussen $590 en $600 miljoen.


SoFi heeft in het eerste kwartaal van 2024 een opmerkelijke financiële prestatie neergezet door een omzet van $645 miljoen te rapporteren, een stijging van 37% vergeleken met $472,2 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Deze stijging was voornamelijk te danken aan groei in tech en financiele diensten. Tech groeide met 21% terwijl financial services omzet bijna verdubbelde. Gemiddeld kwamen ze uit op 54% groei. Dit resulteerde in een totale netto-omzetgroei van 26% tot $581 miljoen gezien lending omzet gelijk bleef.


Winst en rentabiliteit

De winstgevendheid van SoFi heeft een sterke opleving doorgemaakt met een GAAP netto-inkomen van $88 miljoen in Q1 2024, wat een scherp contrast vormt met het verlies van $34,4 miljoen in het eerste kwartaal van 2023. Deze verbetering illustreert het succes van SoFi's strategische initiatieven en operationele efficiëntie maar is wel een eenmalig grotere winst. De aangepaste EBITDA bedroeg $144 miljoen, een indrukwekkende stijging van 91% op jaarbasis, wat wijst op een efficiënte kostenbeheersing en een gezonde marge van 25%.


Verwachtingen voor de toekomst

SoFi heeft ook zijn financiële richtlijnen voor het volledige jaar 2024 verhoogd, wat wijst op vertrouwen in de voortdurende groei en stabiliteit van het bedrijf. De nieuwe prognose voor de aangepaste netto-omzet ligt tussen de $2,39 en $2,43 miljard. De verwachting is dat de inkomsten uit leningen 92% tot 95% van de niveaus van 2023 zullen bedragen, terwijl de omzet uit het technologieplatform en financiële diensten respectievelijk naar verwachting met 20% en meer dan 75% zullen groeien.


Operationele efficiëntie en winstgevendheid

De verhoogde prognose voor de aangepaste EBITDA, die nu tussen $590 en $600 miljoen ligt, onderstreept SoFi's vermogen om winstgevend te schalen. Bovendien verwacht het bedrijf een volledig jaar GAAP netto-inkomen van $165 tot $175 miljoen, wat een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van eerdere schattingen. Wel zien ze hun lending platform niet meer groeien. Beleggers reageren initieel enthousiast maar later daalt het aandeel toch met 5% in de voorbeurs.



Gezien lending een enorme bijdrage levert aan de omzet, vrezen sommige beleggers dat het de groei flink kan gaan remmen.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page