top of page

Dit bedrijf is op weg naar een waardering van 1 biljoen

In het kort:

  • Meta Platforms, moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, zet koers naar een marktwaardering van $1 biljoen, dankzij sterke kwartaalcijfers en succesvolle toepassingen van Artificial Intelligence in hun platforms.

  • Door een verschuiving in de focus van VR en de metaverse naar de social-media platforms en de lancering van nieuwe diensten zoals Threads, een Twitter-concurrent die al 100 miljoen gebruikers bereikt heeft, creëert Meta Platforms nieuwe groeimogelijkheden.

  • Ondanks een huidige waardering van $775 miljard, wordt Meta Platforms volgens analisten nog relatief laag gewaardeerd met een forward price-to-earnings ratio (P/E ratio) van 24, wat suggereert dat er nog aanzienlijk groeipotentieel is.


Het lijkt erop dat Meta Platforms, het moederbedrijf van onder andere Facebook, Instagram en WhatsApp, de tweede onderneming kan worden die dit jaar de grens van $1 biljoen aan marktwaarde doorbreekt. Amerikaanse bedrijven staan er bekend om continue waarde te creëren en dit geldt ook voor Meta Platforms. Het bedrijf heeft nu volgens analisten zelfs alles in huis om de club van de $1 biljoen bedrijven te betreden.In 1901 werd United States Steel het allereerste bedrijf ter wereld met een waardering van $1 miljard. Later, in 1955, domineerde General Motors de auto-industrie en bereikte als eerste bedrijf een waardering van $10 miljard. De waarde van bedrijven blijft sindsdien exponentieel groeien.


De Amerikaanse techgigant Apple doorbrak in 2018 als eerste de mijlpaal van $1 biljoen aan beurswaarde. Sindsdien zijn er vier andere techreuzen toegetreden tot deze exclusieve club, waaronder Nvidia, dat dit jaar zijn plek veroverde vanwege zijn leidende positie in de ontwikkeling van AI.


Nu lijkt Meta Platforms in de voetsporen van Apple en Nvidia te treden, en er zijn goede redenen waarom dit mogelijk is. Het bedrijf heeft een opvallende verschuiving gemaakt, de extreme focus op virtual reality (VR) en de metaverse is aan het afzwakken, en het bedrijf richt zich nu op weer meer op zijn social-media platforms, zoals Facebook, Instagram en WhatsApp.Een belangrijke factor achter het succes van Meta Platforms is het gebruik van Artificial Intelligence. Het bedrijf heeft met relatief veel succes de AI-technologie geïntegreerd in haar platforms, waardoor het de voorkeuren van gebruikers beter kan begrijpen en hen meer relevante content kan aanbieden. Dit heeft geleid tot een toename van 7% in de tijd die gebruikers doorbrengen op Facebook in het tweede kwartaal, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.


Bovendien heeft Meta Platforms niet stilgezeten als het gaat om het ontwikkelen van eigen AI-applicaties voor adverteerders. Met een AI-tool om effectieve advertenties te genereren en voorspellende AI-tools om bedrijven inzicht te geven in de prestaties van advertenties, zal Meta Platforms naar verwachting een bloeiende toekomst hebben met betrekking tot het de advertenties. Deze inkomsten zijn tot nu redelijk gestagneerd en AI kan een kantelpunt zijn om verdere groei van advertentie-inkomsten te stimuleren.


De recente lancering van Threads, een concurrent voor Twitter, was daarentegen wel een onverwachte zet van Meta Platforms, maar het platform heeft in slechts vijf dagen tijd 100 miljoen gebruikers bereikt. Hoewel het nog niet direct zal bijdragen aan de omzet, kan het in de toekomst zonder twijfel een belangrijke groeimotor worden voor het bedrijf.


Beleggers lijken steeds meer vertrouwen te hebben in de strategische verschuiving van Meta Platforms, aangezien het bedrijf in het tweede kwartaal van 2023 de verwachtingen van Wall Street fors heeft overtroffen. De omzet groeide met 11% ten opzichte van vorig jaar, terwijl de winst per aandeel met maar liefst 21% steeg.Op dit moment heeft Meta Platforms een waardering van $826 miljard, wat betekent dat het aandeel nog maar 21% hoeft te stijgen om de felbegeerde $1 biljoen aan marktwaarde te bereiken. Gezien de gunstige vooruitzichten en het groeipotentieel van het bedrijf, is het goed mogelijk dat Meta Platforms binnenkort weer toetreedt tot het $1 biljoen clubje, naast NVIDIA, Apple, Google, Microsoft en Amazon.


In vergelijking met andere grote technologiebedrijven wordt Meta Platforms momenteel verhandeld tegen een relatief lage forward price-to-earnings ratio (P/E ratio) van 24. Dit is vooral toe te schrijven aan de verwachte groei van de winst met ongeveer 26% in 2024. Deze ontwikkeling kan ervoor zorgen dat investeerders de waarde van het bedrijf hoger gaan inschatten, wat tot een hogere waardering en marktwaarde leidt.

Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Nu abonneren

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..