top of page

Deze aandelen kopen ´s werelds grootste vermogensbeheerders

In het kort:

  • Tech blijft sterk: Tech blijft met een gemiddelde vertegenwoordiging van 26% in de portfolio´s van vermogensbeheerders het sterkst aanwezig als sector.

  • Focus op farmaceutische sector en gezondheidszorg: Interesse groeit in de farmaceutische sector, met beleggers zoals Soros en grote vermogensbeheerders die investeren in obesitasmedicijnbedrijven zoals Novo Nordisk en Eli Lilly.

  • Een analyse van de nieuwste 13F-rapporten toont aan dat tech-aandelen nu 26 procent uitmaken van de gemiddelde portefeuille van hedgefondsen en de sector gezondheidszorg 15%.


Prominente beleggers zoals Stanley Druckenmiller hebben in het afgelopen kwartaal posities ingenomen in grote tech- en farmaceutische bedrijven, waarbij de laatste sector investering gericht zijn op obesitasmedicatie. Tegelijkertijd viel Warren Buffett op door voortdurende verkopen, volgens de recente '13F'-rapporten die hun beleggingsactiviteiten onthullen.


Aandelen kopen? Dat kan via: DeGiro #AD

Techbedrijven blijven populair

In de recente 13F-rapporten blijkt dat grote techbedrijven in trek blijven bij topbeleggers. Google´s moederbedrijf Alphabet werd aangekocht door Stanley Druckenmillers family office Duquesne, die voor maar liefst 110 miljoen dollar investeerde. Bill Ackman van Pershing Square Capital verdubbelde zijn positie in Alphabet.


Ook Tiger Global Management vergrootte zijn positie in Amazon, Microsoft, en Meta. Deze trend suggereert het voortduren van het vertrouwen van grote beleggers in de groeipotentie van deze techreuzen.


Nvidia: gemengd beeld

Voor de chipfabrikant Nvidia is het beeld gemengd. Onder andere Druckenmiller verkocht een deel van zijn Nvidia-positie in het derde kwartaal, terwijl Tiger Global juist meer aandelen kocht. De verkoop van Druckenmiller wordt gezien als winstnemingen op de stijging van het aandeel door de toenemende vraag naar chips voor artificiële intelligentie. Soros Fund Management verkocht zijn volledige Nvidia-positie.Farmasector: obesitasmedicijnen in focus

Naast de technologische sector blijkt ook de farmaceutische sector populair, vooral bij bedrijven die zich richten op obesitasmedicijnen, zoals Novo Nordisk en Eli Lilly. Soros en vermogensbeheerders zoals Lazard, Fidelity, en T Rowe Price investeerden in Novo Nordisk, terwijl JPMorgan Chase, BlackRock, Vanguard, Tiger, en Two Sigma hun posities in Eli Lilly vergrootten.


Tech en de gezondheidszorg domineren

Een analyse van de nieuwste 13F-rapporten toont aan dat techaandelen nu 26 procent uitmaken van de gemiddelde portefeuille van hedgefondsen. Tech en gezondheidszorg vormen de twee belangrijkste sectoren, waarbij Microsoft met een totale positie van bijna 34 miljard dollar


Andere populaire aandelen bij hedgefondsen zijn de Braziliaanse fintechspeler NU en de Aziatische maaltijdleverancier Grab. Opmerkelijk is dat Michael Burry speculeert op een neergang van de chipsector, terwijl Ray Dalio's Bridgewater zijn positie in Chinese aandelen afbouwt.Warren Buffett, ook wel het 'Orakel van Omaha' genoemd, valt op door zijn frequente verkopen. Berkshire Hathaway verkocht alle aandelen in General Motors, tevens ook in Johnson & Johnson, Procter & Gamble, en Activision Blizzard. De totale nettoverkoop van aandelen dit jaar bedraagt 23,6 miljard dollar. Berkshire onthulde niet alle verkopen, wat verklaard waarom beleggers nauwlettend de 13F-rapporten volgen van Berkshire Hathaway.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!