top of page

Nvidia's kwartaalcijfers zijn gerapporteerd & hier zijn de feiten

Bijgewerkt op: 22 nov. 2023

Samenvatting:

  • Winst- en Omzetgroei: Nvidia rapporteerde een aangepaste winst van $4,02 per aandeel en een omzet van $18,12 miljard, beide boven de verwachtingen van analisten.

  • Sterke Groei in Datacenters: De omzetgroei van 206% jaar-op-jaar werd voornamelijk gedreven door sterke prestaties in datacentersegmenten, met een verwachte omzet van $12,97 miljard, een stijging van 239%.

  • Uitdagingen en Concurrentie: Nvidia staat voor uitdagingen zoals concurrentie van AMD en exportbeperkingen in China, maar blijft optimistisch over de vraag naar GPU's.

Nvidia, de toonaangevende chipmaker bekend om zijn krachtige grafische verwerkingseenheden (GPU's), heeft dinsdag na de marktsluiting zijn financiële resultaten voor het derde fiscale kwartaal bekendgemaakt. Deze cijfers tonen aan dat Nvidia de verwachtingen van Wall Street ruimschoots overtreft, een teken van robuuste groei ondanks de uitdagingen in de markt.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op $4,02, aanzienlijk hoger dan de verwachte $3,37 per aandeel. De omzet schoot omhoog naar $18,12 miljard, tegenover een verwachte $16,18 miljard. Dit vertegenwoordigt een indrukwekkende jaarlijkse groei van 206%, grotendeels te danken aan de bloeiende vraag in het datacentersegment. Voor Q4 wordt $20 Miljard omzet verwacht en daarmee meer dan $70 Miljard omzet dit jaar hoogstens en 58 Miljard minstens.

Deze groei is mede mogelijk gemaakt door de introductie van de GH200 GPU, een geavanceerder model dan zijn voorganger, de H100. Deze nieuwe GPU, met meer geheugen en een extra Arm-processor, onderstreept Nvidia's toewijding aan innovatie en het voldoen aan de toenemende vraag in de markt. De verkoop van deze GPU's, zoals de order van het Australische Iris Energy voor 248 H100's, benadrukt de sterke marktpositie van Nvidia.

Een interessante verschuiving in Nvidia's inkomstenbronnen is opgemerkt: waar het bedrijf voorheen vooral inkomsten haalde uit GPU's voor pc-gaming, komt het grootste deel van de omzet nu uit implementaties in serverfarms. Dit wordt deels toegeschreven aan de toenemende vraag naar generatieve AI-mogelijkheden, zoals aangewakkerd door de lancering van ChatGPT door OpenAI, gesteund door Microsoft, in 2022.

Ondanks deze sterke prestaties, staat Nvidia voor uitdagingen zoals intensiverende concurrentie van AMD en exportbeperkingen die de verkoop van GPU's in China kunnen beperken. Deze factoren kunnen een invloed hebben op de toekomstige groei en marktaandeel van het bedrijf.

Analisten blijven optimistisch over Nvidia's vooruitzichten. Zij verwachten dat Nvidia zijn dominante marktpositie zal handhaven, met meer dan 85% marktaandeel in AI-versnellers, zelfs in 2024. Deze optimistische visie wordt ondersteund door een "sterke koop"-aanbeveling voor Nvidia-aandelen door vrijwel alle analisten.

De toekomst van Nvidia blijft veelbelovend, met aanhoudende groei in de vraag naar geavanceerde GPU's, zowel in gaming als in datacenters. De uitdagingen op de markt vormen echter een constante test voor het bedrijf, waarbij flexibiliteit en innovatie cruciaal zullen zijn voor blijvend succes.Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!