top of page

Warren Buffett doet weer nieuwe transacties

Bijgewerkt op: 21 nov.

In het kort:

  • Warren Buffett heeft in het afgelopen kwartaal aanzienlijk meer aandelen verkocht dan aangekocht. Toch is er één mysterieuze aankoop.

  • Het bedrijf heeft ook voor $1,7 miljard geïnvesteerd in een nieuw bedrijf, maar wilt nog niet laten zien welk bedrijf dat is.

  • Het enige openbaar bekende nieuwe aandeel dat Berkshire kocht, was Sirius XM, met een waarde van ongeveer $44 miljoen.


Warren Buffett heeft in het afgelopen kwartaal fors meer aandelen verkocht dan gekocht. Per saldo verkocht hij voor zo'n $7 miljard aan aandelen en investeerde hij slechts $1.7 miljard terug. Het interessante is overigens dat hij zijn aankopen nog niet heeft doorgegeven aan de SEC. Hierdoor blijft het voor beleggers mysterieus waar dit geld naar toe is gegaan. In dit artikel gaan we toch een gokje wagen wat deze mysterieuze aankoop van Buffett zou kunnen zijn. Maar eerst gaan we eens kijken naar de verkopen van Buffett.


Wat ik het opvallendst vond, waren de verkopen van Chevron en Hewlett Packard. Warren Buffett verkocht van beide bedrijven respectievelijk 10% en 15%. Vooral in Chevron heeft Buffett namelijk kort geleden nog een grote positie opgebouwd. Daarnaast heeft Buffett de volgende bedrijven zelfs volledig van hand gedaan: Activision Blizzard, General Motors, Celanese, Johnson & Johnson, Procter & Gamble, Mondelez en United Parcel Service.


Maar Buffett heeft ook nieuwe investeringen gedaan van zo'n $1,7 miljard. Maar het grootste deel van deze aankopen is helemaal niet bekend. Dit zorgt voor speculaties over de mogelijke nieuwe investeringen die Buffett en zijn team doen. Het feit dat de details van deze investeringen nog geheim zijn gehouden, suggereert dat Berkshire Hathaway mogelijk nog steeds actief aandelen van deze bedrijven koopt en dat openbaarmaking de aandelenprijs (negatief) zou kunnen beïnvloeden.


Het enige dat we tot nu toe weten, is de kleine investering van $44 miljoen in Sirius XM. Maar deze positie stelt eigenlijk totaal niets voor. Het is daarom een stuk interessanter om na te denken over de potentiële nieuwe investering van Buffett. Uit de kwartaalcijfers van Berkshire kunnen we namelijk enkele aanwijzingen halen over deze geheimzinnige aankoop. Het bedrijf heeft onthuld dat de kostprijsbasis van zijn investeringen in banken, verzekeringen en financiële aandelen met ongeveer $1,2 miljard is toegenomen. Dit lijkt goed overeen te komen met de totale aankopen van $1,7 miljard.


Lees ook: Is dit het moment om The Trade Desk aandelen te kopen?

Maar welk financieel bedrijf het dan precies zou kunnen zijn? Dat is heel moeilijk te voorspellen. We weten in ieder geval dat Buffett een neusje heeft in de financiële sector. Zijn recente verkopen en geheimzinnige aankopen geven aan dat hij mogelijk op zoek is naar nieuwe kansen in deze sector. Het blijft echter gissen wat Buffett's volgende grote zet zal zijn. De verwachting is dat we hier in het komende kwartaal meer te weten over zullen komen.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page