top of page

Beleggers worden massaal uitgemolken door promotie NX Filtration aandelen

In het kort:

  • NX Filtration, een bedrijf dat opereert in de waterfiltratie-industrie, staat onder scherp toezicht vanwege zorgwekkende financiële ontwikkelingen en promotionele activiteiten die de aandacht trekken van individuele beleggers.

  • Aandeelverlies en Financiële Zorgen: Het aandeel heeft in korte tijd een verlies van 70% opgeleverd, terwijl het bedrijf onlangs plannen aankondigde om meer dan €50 miljoen op te halen, wat leidt tot mogelijke aandelenverwatering en schuldenopbouw.

  • Kritische Kijk: De belegger wordt gewaarschuwd voor de risico's verbonden aan investeren in een bedrijf dat nog in de R&D-fase zit, met een bedrijfsmodel dat nog niet bewezen winstgevend is.


NX Filtration: Innovatie in Waterfiltratie of Financiële Val?

NX Filtration, een onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling van geavanceerde technologieën voor waterfiltratie, heeft recentelijk de schijnwerpers op zich gericht - niet vanwege baanbrekende doorbraken, maar door financiële turbulentie en controversiële promotieactiviteiten. Terwijl onze leden, wiens bijdragen ons essentiële, kritische journalistiek mogelijk maken, vragen stellen over de veiligheid van hun investeringen, blijkt NX Filtration een potentieel riskante onderneming voor onervaren beleggers.


Promotie met een Prijskaartje

De recente toename van interesse in NX Filtration komt niet uit de lucht vallen. Er is een merkbaar patroon waarneembaar waarbij bedrijven die dringend financiering nodig hebben, opvallend vaak worden gepromoot op grote Nederlandse financiële platforms. Deze praktijken, mogelijk gedreven door financiële prikkels, zetten vraagtekens bij de transparantie en intenties achter dergelijke aanbevelingen. Beleggers, aangetrokken door het vooruitzicht op snelle winst, kunnen zich onbewust in een gevaarlijke situatie begeven, met aanzienlijke financiële verliezen als gevolg.


Een Alarmerende Financiële Situatie

NX Filtration rapporteert een omzet van zo'n €7 miljoen - een daling ten opzichte van het voorgaande jaar - terwijl het toch wordt gewaardeerd op een ongegronde €167 miljoen. Deze waardering komt te midden van verdriedubbelde verliezen, nu opgelopen tot €24 miljoen. Deze cijfers schetsen een beeld van een bedrijf in financiële nood, waarbij de recente pogingen om via aandelenverwatering en schulden meer dan €50 miljoen op te halen, slechts een tijdelijke pleister lijken op een veel grotere wond.


R&D: Een Bodemloze Put?

NX Filtration bevindt zich nog steeds in de R&D-fase, een periode gekenmerkt door hoge kapitaalvereisten en onzekere toekomstige opbrengsten. Dit stadium, hoewel cruciaal voor technologische vooruitgang, stelt beleggers bloot aan aanzienlijke risico's, met weinig garantie op rend