top of page

Top 5 hoog dividendaandelen voor 2024

Bijgewerkt op: 10 feb.

In het kort:

  • Dividend Aandelen: Een overweging voor beleggers op zoek naar stabiliteit en rendement, in dit artikel bespreken we 5 interessante dividend aandelen.

  • Mastercard (MA): Fintech-grootheid verhoogde eerder het kwartaaldividend met 16%, ondersteund door indrukwekkende transactievolumes en operationele marge.

  • Chevron Corporation (CVX): Oliegigant toont veerkracht en groeipotentie, met een geschiedenis van 36 opeenvolgende dividendverhogingen en een waarschijnlijke dividend verhoging eind januari 2024.


Wie op zoek is naar een solide beleggingsstrategie, komt al snel uit bij dividend aandelen. Deze vorm van beleggen biedt niet alleen een stabiele inkomstenstroom, maar heeft ook andere aantrekkelijke voordelen. In dit artikel verkennen we de voordelen van dividend aandelen en waarom ze vaak worden als een veilige en rendabele keuze binnen de wereld van beleggen.


We bekijken vijf aandelen die recentelijk opvielen door hun genereuze dividenden en robuuste prestaties.
1. Mastercard (MA): Een Financiële Groeigigant

Mastercard heeft zijn kwartaaldividend met maar liefst 16% verhoogd tot $0,66 per aandeel. Dit fintech-bedrijf blijft niet alleen groeien, maar heeft ook de afgelopen jaren consistent royale dividenden uitgekeerd. Met $8,7 biljoen aan verwerkte transacties in de afgelopen 12 maanden en een indrukwekkende operationele marge van 58,6%, wat resulteerde in bijna $10 miljard aan contanten voor investeerders in de afgelopen 12 maanden. Het bedrijf keert bijna al dit geld terug naar aandeelhouders via zijn groeiende dividend en aandeleninkoopprogramma.Hiermee blijft Mastercard aantrekkelijk voor dividendgroei. Het recent aangekondigde aandeleninkoopprogramma van $11 miljard onderstreept het vertrouwen van het management in de toekomst.


2. Chevron Corporation (CVX): Weerstand bij Dalende Olieprijzen

Ondanks een lichte daling in olieprijzen, heeft Chevron Corporation (CVX) zijn positie weten te handhaven. Het bedrijf staat op het punt om zijn fusie met Hess (HES) van $53 miljard af te ronden. Met een dividendrendement van 4,01% en een sterke omzet van $54,1 miljard in oktober, biedt Chevron stabiliteit en groeipotentie voor dividendbeleggers.Op dit moment heeft Berkshire Hathaway een portefeuille van aandelen ter waarde van 28 miljard dollar in de gas- en oliesector, voornamelijk vertegenwoordigd door Chevron. Warren Buffett lijkt hiermee te suggereren dat hij geen snelle daling van de benzineprijzen verwacht. Als de samenstelling van de beursportefeuille onveranderd blijft, kan het bedrijf in 2023 meer dan een miljard dollar aan dividenden ontvangen.


Chevron heeft de afgelopen 36 jaar consequent zijn dividend verhoogd, en het lijkt erop dat deze trend eind januari wordt voortgezet. Op dit moment keert het jaarlijks $6,04 per aandeel uit, met recente verhogingen van 6,34% en 7,58%. Een conservatieve schatting wijst op een mogelijke stijging van 6,3%, waardoor het dividend op $6,42 per aandeel komt.


Met de huidige koers van $143,43 zou Chevron een dividendrendement van 4,48% bieden, bijna gelijk aan een 4,5% rendement. Analisten overwegen een herwaardering van CVX-aandelen, met een potentiële opwaartse beweging van 7,34% tot een koers van $153,96. Dit, samen met het dividendrendement, suggereert een aantrekkelijk totaalrendement van bijna 12% voor langetermijnbeleggers, zelfs los van schommelingen in de olieprijzen.


3. Verizon Communications (VZ): Veerkracht in Telecom

Verizon Communications (VZ), een wereldwijde telecomgigant, heeft beleggers een aantrekkelijk dividendrendement van 7% te bieden. Ondanks een eerdere koersdaling in 2023, herstelde het bedrijf met betere resultaten en een verbeterde vrije kasstroom. Met nieuwe streamingbundels, waaronder Netflix en Max, heeft Verizon niet alleen veerkracht getoond maar biedt het ook groeiperspectief voor het komende jaar.


4. Dell Technologies (DELL): Technologie en Dividenden

Dell Technologies (DELL), een vooraanstaande pc-maker, gaat verder dan de traditionele technologische benadering door zijn dividend met 10% per jaar te verhogen tot 2028. Met een dividendrendement van 2% en een toewijding om minstens 80% van de vrije kasstroom aan aandeelhouders terug te geven, onderscheidt Dell zich in de techwereld. De verwachte groei, aangedreven door opkomende AI-software, voegt extra aantrekkingskracht toe.


5. HSBC Holdings (HSBC): Dividend met een Brits Tintje

HSBC Holdings (HSBC) sprong eruit in 2023 met speciale dividenden, een kwartaaldividend van 66 cent per aandeel en een lopend aandeleninkoopprogramma van $3 miljard. Met een dividendrendement van 6,60% beloont HSBC zijn aandeelhouders royaal. Het bankbedrijf laat zien dat het, ondanks de uitdagende marktomstandigheden, zijn dividendverplichtingen serieus neemt.In een tijd van economische onzekerheid en marktvolatiliteit bieden deze vijf aandelen niet alleen solide dividenden maar ook stabiliteit en groeipotentie voor beleggers op zoek naar langdurig rendement. Overweeg uw beleggingsportfolio zorgvuldig en profiteer van deze dividendkansen.

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

1 opmerking

1 comentario


It's so cool that we can discuss the news here, express our opinions, and discover something new. I think it's really cool when you have a high-quality news portal that provides you with up-to-date and verified news. I am very glad to have such a portal and recently I read Maxim Krippa's biography on Vulkan News and much more at https://vulkannews.lol/en, which allowed me to learn a lot of new information about this figure. Thus, I learnt that he is a very active investor with a focus on the Ukrainian market, which is very cool. I also learned that he is the main investor in Maincast, and that he helped them overcome the crisis that occurred in 2022. Crippa is…

Me gusta

Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!