top of page

Deze man haalt $1 Miljard dividend binnen per jaar en het is geen Warren Buffett

Samenvatting:

  • Dividendkoning: Steve Ballmer, voormalig CEO van Microsoft, is onderweg naar een jaarlijkse dividenduitkering van $1 miljard.

  • Aandeelwaarde Skyrocket: Ballmer's aandeel in Microsoft is nu $130 miljard waard, mede dankzij een indrukwekkende stijging van de aandelenprijs met 56%.

  • Stijgende Dividenduitkeringen: Microsoft heeft een historie van 18 jaar opeenvolgende dividendverhogingen, wat suggereert dat Ballmer's jaarlijkse uitkering in 2024 de magische $1 miljard grens zal overschrijden.

De Gouden Touch van Ballmer: Miljarden aan Dividenden


Stel je voor: je zit op een berg aandelen die jaarlijks een miljard dollar aan dividend ophoest. Dit is geen sprookje, maar de realiteit voor Steve Ballmer, de voormalige CEO van Microsoft. Zijn magistrale aandeel in het bedrijf, ter waarde van een oogverblindende $130 miljard, is een ticket naar een jaarlijks dividendfeest.


Ballmer, die in de rijke jongensclub thuishoort als de zesde rijkste persoon ter wereld, heeft zijn fortuin niet alleen te danken aan slimme moves binnen Microsoft. Nee, zijn strategie was simpel: vasthouden aan wat glanst. Zijn 333,2 miljoen aandelen, goed voor ongeveer 4% van het bedrijf, zijn een gouden ticket in de wereld van dividenden.


Kijk, in 2023 was het dividend per aandeel van Microsoft $2,79. Voor een gewone sterveling is dat leuk, maar voor Ballmer? Dat betekende een heerlijke $930 miljoen aan dividend. Maar wacht, het wordt nog beter. Met een recente dividendverhoging van 10% naar $3 per aandeel, stevent onze dividendheld af op bijna $1 miljard in 2024.


Laten we even een stap terug doen en kijken naar de prestaties van Microsoft zelf. Het bedrijf heeft een indrukwekkende track record met 18 jaar van opeenvolgende dividendverhogingen. Dit is niet alleen een teken van stabiliteit, maar ook van pure financiële kracht. Ballmer heeft duidelijk ingezet op het juiste paard.


En dan is er nog Bill Gates, de man die Microsoft heeft opgericht. Gates, die ooit ook 4% van Microsoft bezat, heeft zijn chips gespreid en bezit nu iets meer dan 1% van het bedrijf. Maar terwijl Gates z'n vermogen diversifieerde, bleef Ballmer trouw aan zijn Microsoft-aandelen. En zoals het oude gezegde luidt: "Wie laatst lacht, lacht het best". Ballmer is op weg om een van de rijkste personen op aarde te worden, slechts een paar miljard verwijderd van zijn oude baas, Gates.


Het verhaal van Ballmer is als een les in volharding en trouw blijven aan wat werkt. In een wereld waar snelle winsten en korte termijn investeringen de headlines halen en diversificatie als een pad naar rijkdom wordt gezien, bewijst Ballmer dat soms de langzame, gestage groei en geconcentreerd in een select groepje aandelen, een route naar rijkdom is die de meest lucratieve is. Met zijn Microsoft-aandelen als zijn troefkaart, is Ballmer niet alleen een machtige speler in de wereld van technologie, maar ook een titan in de wereld van rijkdom en dividenden. Elk 10 jaar heeft hij 10 Miljard aan dividend erbij... en mogelijk een stuk meer als hij dit herinvesteert en Microsoft verder de dividend blijft groeien.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!