top of page

Tencent en NetEase herstellen weer, volgt Prosus?

In het kort:

  • Herstel Chinese Gaming Aandelen na Toezegging Toezichthouder: Aandelen van Tencent, NetEase, en Bilibili herstelden woensdag na geruststellende woorden van China's gaming toezichthouder, die beloofde de voorgestelde regels voor online gaming te verbeteren na een schokkende marktreactie op vrijdag.

  • Gemengd Herstel voor Gaming Aandelen op Woensdag: NetEase en Tencent zagen indrukwekkende stijgingen van respectievelijk 11,9% en 4%, terwijl Bilibili een opleving van 6,7% noteerde. Ondanks dit herstel blijft de markt voorzichtig volgens analisten van Nomura, die twijfels uiten over de impact van de voorgestelde regelgeving.

  • Prosus Onder Druk door Tencent's Tegenslag en Correlatie: Prosus NV, sterk verbonden met Tencent, verloor fors na de tegenvallende resultaten van Tencent. De daling benadrukt de nauwe correlatie tussen de twee bedrijven.


Aandelen van Chinese online gaming giganten, waaronder Tencent, NetEase, en Bilibili, veerden woensdag op na geruststellende woorden van China's top gaming toezichthouder. Deze had toegezegd om de voorgestelde regels voor online gaming, die afgelopen vrijdag de aandelenmarkt deden schudden, "verder te modificeren en te verbeteren."


Het herstel op woensdag volgde op een tumultueuze periode waarin nieuwe regels van de National Press and Publication Administration de beursgenoteerde aandelen van vooraanstaande Chinese gamingbedrijven flink hadden doen kelderen. De markt reageerde echter positief op de belofte van de toezichthouder om de bezorgdheden van stakeholders serieus te nemen.


Herstel in Aandelen en Positieve Signalen

Woensdag zag een opwaartse beweging in de aandelen van NetEase, die bij de opening van de Hong Kong-markten met maar liefst 14% stegen. NetEase, dat afgelopen vrijdag een duik van ongeveer 25% had genomen, herstelde uiteindelijk met een indrukwekkende stijging van 11,9%.


Rivaal Tencent, die afgelopen vrijdag meer dan $43 miljard aan marktwaarde verloor, herwon terrein met een stijging van 4% op woensdag. Ook Bilibili, een sociaalmediaplatform met aanzienlijke inkomsten uit de Chinese gamingmarkt, zag een opleving van 6,7% na een eerdere daling van ongeveer 10% op vrijdag.


Nog Geen Volledig Herstel

Hoewel de aandelen op woensdag een deel van de verliezen van vrijdag goedmaakten, bleef de markt terughoudend. Analisten van Nomura merkten op dat de aangekondigde maatregelen van de toezichthouder wellicht wat zorgen hebben verzacht, maar niet voldoende zijn om de druk als gevolg van de nieuwe regelgeving volledig weg te nemen.


De prestaties van Prosus zijn nauw verbonden met die van Tencent, aangezien driekwart van de bedrijfswaarde binnen het Chinese conglomeraat ligt. Het Nederlandse bedrijf rekent op Tencent als zijn grootste investering in een divers portfolio van technologische aandelen.


Prosus heeft zijn investering in Tencent al meer dan een jaar aan het verminderen om een terugkoop programma te financieren. Het bedrijf meldde eerder deze maand dat het eigendomsbelang onder de 25% was gezakt. Mocht Tencent verder herstellen is gezien deze correlatie een verder herstel van Prosus zeker niet uitgesloten.


Zorgen en Nieuwe Regels Blijven

In een verklaring op zaterdag benadrukte de hoogste online gaming toezichthouder van China dat het de meningen van stakeholders serieus zal nemen en specifiek zal kijken naar de aanpassingen van de voorgestelde regels, met name in de artikelen 17 en 18. Deze artikelen richten zich op het verbieden van dagelijkse inlogbeloningen voor games en het ontmoedigen van transacties met virtuele entiteiten met hoge waarde.


Conclusie

Terwijl de aandelenmarkten op woensdag enige opluchting zagen, blijven de zorgen over de impact van de nieuwe regels op de gamingindustrie bestaan. Beleggers zullen de ontwikkelingen nauwlettend volgen terwijl de Chinese toezichthouders proberen een evenwicht te vinden tussen het bevorderen van gezond gamen en het beschermen van de belangen van de industrie.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page