top of page

Van start-up tot miljardenbedrijf: de explosieve opkomst van Hims & Hers

In het kort:

  • Hims & Hers Health, (HIMS) heeft een indrukwekkende groei doorgemaakt van een start-up met $82 miljoen omzet in 2019 naar een miljardenbedrijf met $872 miljoen omzet in 2023.

  • Het bedrijf heeft voor het eerst een GAAP-winstgevend kwartaal gerapporteerd en geeft sterke richtlijnen voor 2024.

  • HIMS richt zich nu op gepersonaliseerde gezondheidszorgoplossingen en innovatie.

Het verhaal van Hims & Hers is er een van succes. Vanaf de beginjaren in 2017 heeft HIMS zich opgewerkt tot een kolos in de gezondheidszorg met een omzet van $872 miljoen in 2023.


Dit vertegenwoordigt niet alleen een bizar groeitraject maar ook een getuigenis van de bedrijfsscalabiliteit en productontwikkeling, waarmee het meer dan 1,5 miljoen abonnees aan zich heeft weten te binden.


De cijfers achter Hims & Hers

Met een omzetstijging van 47% tot $246,6 miljoen in het vierde kwartaal, heeft Hims & Hers de lat hoog gelegd. Het bedrijf, dat in 2017 werd opgericht en in januari 2021 via een speciaal doelacquisitiebedrijf (SPAC) naar de beurs ging, liet een netto-inkomen zien van $1,2 miljoen in het vierde kwartaal, een opmerkelijke verbetering ten opzichte van een nettoverlies van $10,9 miljoen een jaar eerder.


Deze groei wordt verder ondersteund door een gedurfde voorspelling van de CEO, Andrew Dudum, die aangeeft dat specialiteiten binnen het bedrijf zoals gewichtsverlies, geestelijke gezondheidszorg en Hers Dermatologie elk meer dan $100 miljoen aan omzet zullen genereren in 2025. Dit is mede te danken aan het innovatieve gebruik van kunstmatige intelligentie om de behandeling van patiënten te personaliseren en te optimaliseren.


Eerste GAAP-winstgevend kwartaal

De recente aankondiging van HIMS over haar eerste GAAP-winstgevende kwartaal is een keerpunt geweest voor het bedrijf, en daarmee ook de koers van het bijbehorende aandeel. Met een verwachting van minstens 40% omzetgroei in het eerste kwartaal van 2024, tot tussen de $267 miljoen en $272 miljoen, en een voorspelling van $1,17 tot $1,2 miljard voor het volledige jaar, zet Hims & Hers zijn indrukwekkende groeitraject voort.


Dit, samen met de prognose van het eerste volledige jaar van winstgevendheid in 2024, plaatst Hims & Hers in een gunstige positie om te profiteren van de voortdurende digitalisering van gezondheidszorgdiensten.


De aandelenkoers van Hims en Hers sinds de beursgang in 2021:


HIMS staat op een keerpunt, met solide fundamenten en een duidelijke visie voor de toekomst. De overstap naar winstgevendheid, samen met de focus op gepersonaliseerde zorg en innovatie, positioneert het bedrijf als een leider in de gezondheidszorgtechnologie.


Met een ambitieuze omzetdoelstelling voor 2024 en een groeiende abonneebasis, is HIMS klaar om zijn positie in de online gezondheidszorgindustrie verder uit te bouwen.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page