top of page

Twee aantrekkelijke dividend aandelen

In het kort:

  • Solide, betrouwbare bedrijven doen het over het algemeen een stuk beter dan bedrijven met veel hype en grote krantenkoppen.

  • Het eerste bedrijf heeft een sterke reputatie binnen de nutssector en keert al meer dan 76 jaar lang dividend uit aan haar aandeelhouders.

  • Het tweede bedrijf, vooral bekend van schoonmaakproducten, heeft een breed scala aan producten die we elke dag in ons leven gebruiken.


In de wereld van beleggen worden we vaak verleid door de bedrijven met de grootste krantenkoppen of de meest revolutionaire technologieën. Toch mogen we niet vergeten dat de ruggengraat van bijna alle solide portefeuilles bestaat uit betrouwbare, stabiele bedrijven die consistent presteren. Zowel Southern Company als Clorox zijn misschien niet de eerste namen die in je opkomen wanneer je denkt aan 'populaire' dividend aandelen.


Maar hun stabiele financiën, indrukwekkende cashflows en solide winstmarges geven ze een stevige fundering, waardoor een hoger dividend mogelijk is. Het is precies dit soort betrouwbaarheid en consistentie die deze bedrijven zo aantrekkelijk maakt. Terwijl de financiële wereld soms lijkt te draaien om het nieuwste en het grootste, is het vaak het stille, gestage karakter van bedrijven als deze dat ze zo waardevol maakt voor beleggers die op zoek zijn naar betrouwbare dividenden.


Aandeel 1: Southern Company

Southern Company, gevestigd in Atlanta, is al decennialang een grote en stabiele speler binnen de nutssector. Hun indrukwekkende staat van dienst, waarin ze gedurende een indrukwekkende 76 jaar hun dividend hebben gehandhaafd of zelfs verhoogd, zegt genoeg over hun bedrijfsvoering en financiële gezondheid. Momenteel kunnen beleggers rekenen op 4,30% rendement.


Hun dominante positie in de regio's Georgia, Alabama en Mississippi geeft hen niet alleen een aanzienlijke marktmacht maar ook een zekere mate van bescherming tegen marktschommelingen. Deze geografische spreiding, gecombineerd met hun uitgebreide activiteiten - van elektriciteitsopwekking en distributie tot gasdistributie - biedt een solide basis voor hun bedrijfsmodel.


Een van de meest interessante aspecten van Southern Company is hun toewijding aan duurzame energie. Ze hebben niet alleen een afdeling die zich richt op hernieuwbare energie zoals wind- en zonne-energie, maar hebben ook plannen getoond om deze sectoren geleidelijk uit te breiden. Dit toont hun vooruitziende blik en bereidheid om mee te gaan met de veranderende tijden en energiebehoeften. Het toekomstige dividend komt dus waarschijnlijk niet in gevaar door veranderende markten.


Wat ook opmerkelijk is, is hun conservatieve benadering van het investeren van kapitaal. In een tijd waarin vele bedrijven risico's nemen en agressief uitbreiden, heeft Southern Company gekozen voor een geleidelijke en doordachte benadering. Ze introduceren nieuwe projecten met zorg, waarbij ze erop letten dat hun uitgaven in evenwicht blijven en de financiële gezondheid van het bedrijf niet in gevaar komt. Deze aanpak kan een deel van hun succesverhaal verklaren en waarom ze al zo lang consistent dividend kunnen uitbetalen.


Voor beleggers is het natuurlijk essentieel om altijd op de hoogte te blijven van de bedrijfsontwikkelingen. Maar met hun recente trend van verhoogde investeringen in duurzame sectoren lijkt Southern Company goed gepositioneerd voor de toekomst. Hun reputatie als een van de veiligste dividend aandelen maakt ze een aantrekkelijke optie voor diegenen die op zoek zijn naar zekerheid in hun beleggingsportefeuille.


Aandelen Southern Company kopen via DEGIRO

Aandeel 2: Clorox

Bij het horen van de naam 'Clorox' denken de meeste mensen meteen aan bleekmiddel en schoonmaakproducten. Maar in werkelijkheid is de reikwijdte van het bedrijf veel breder dan dat. Achter de bekende naam schuilt een divers portfolio van producten die vele aspecten van ons dagelijks leven raken. Van de vertrouwde waterfilters van Brita die velen van ons in onze keukens hebben, tot de natuurlijke verzorgingsproducten - Clorox is meer dan alleen schoonmaak.


Maar net als elk groot bedrijf heeft ook Clorox zijn uitdagingen. Een van de grootste is de voortdurende dreiging van inflatie. De olieprijs is een belangrijke factor voor Clorox, niet alleen vanwege de directe impact op transportkosten, maar ook vanwege de rol die olie speelt bij de productie van veel van hun verpakte producten. Terwijl stijgende kosten altijd een uitdaging vormen, is het in de huidige kostenbewuste markt steeds moeilijker om deze kosten volledig door te berekenen aan de consument.Desondanks heeft het bedrijf bewezen veerkrachtig te zijn in het navigeren door economisch moeilijke fases. Een bewijs hiervan is het indrukwekkende trackrecord van het consistent verhogen van hun dividend sinds 1986. Als ze op dit pad blijven, zullen ze in 2037 de prestigieuze titel van 'Dividend King' bereiken, een eer die is voorbehouden aan bedrijven die gedurende vijf decennia consistent hun dividend hebben verhoogd. Op het moment kunnen beleggers een dividendrendement van 4% verwachten, terwijl ze beleggen in een zeer solide bedrijf.


Aandelen Clorox kopen via DEGIRO

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!