top of page

Twee must-have dividend aandelen

In het kort:

  • In dit artikel bespreken we twee interessante aandelen met uitstekende dividenden en goede vooruitzichten.

  • Het eerste bedrijf is een bedrijf actief in de voedsel-industrie met een trackrecord van maar liefst 130 jaar.

  • Het tweede bedrijf gaat steeds meer strategische partnerschappen aan om de klantvoordelen te verhogen en te blijven innoveren.

Het zoeken naar aandelen die niet alleen een stabiel en betrouwbaar dividend uitkeren, maar ook de potentie hebben om daadwerkelijk een waardevolle aanvulling op je portfolio te zijn, kan enorm moeilijk zijn. Het is niet altijd makkelijk, want een hoog dividendrendement is helaas geen garantie voor stabiliteit of betrouwbaarheid.


Er bestaan echter wel degelijk bedrijven die zich weten te onderscheiden door zowel hun betrouwbaarheid als hun veelbelovende toekomstperspectieven. Deze bedrijven hebben vaak een bewezen track record, waardoor het interessante aandelen kunnen zijn voor diegenen die op zoek zijn naar een mooi dividend.


In dit artikel zullen we dieper ingaan op twee van dit type aandelen. Wat maakt deze bedrijven zo betrouwbaar en waarom zijn dit interessante opties voor beleggers met een voorliefde voor dividend of een passief inkomen? In dit artikel duiken we dieper in deze twee dividend toppers. Lees snel verder.Aandeel 1: Hormel Foods

Hormel Foods is actief in de voedsel-industrie en maakt verschillende producten die duizenden, misschien wel miljoenen mensen wereldwijd dagelijks consumeren. Ze hebben een breed aanbod, van vleeswaren en worsten tot pindakaas en noten. Hormel is actief in verschillende sectoren van de voedsel-industrie, waaronder retail en foodservice, en levert producten aan zowel supermarkten als restaurants. Het bedrijf is overigens niet nieuw. Het heeft een enorm lange geschiedenis en bestaat al ruim 130 jaar.


Hormel heeft in de afgelopen drie jaar een stabiele groei laten zien, met een omzet die is gestegen van $9,6 miljard tot $12,5 miljard tussen 2020 en 2022. In dezelfde periode is de nettowinst gestegen van $908,1 miljoen tot $1 miljard, en het bedrijf heeft in alle drie de jaren een positieve free cash flow gegenereerd, gemiddeld zo'n $795,4 miljoen per jaar. Het is indrukwekkend om te zien dat bijna alle nettowinst daadwerkelijk wordt omgezet in cash. Voor beleggers is ook de constante groei in het dividend erg positief. Het jaarlijkse dividend was toen slechts $0,0138 en is in 2022 gestegen naar $1,04. Het totale dividend is dus bijna 100 keer over de kop gegaan.Vandaag de dag kunnen beleggers rekenen op een dividendrendement van 2,90%. Het bedrijf verhoogt haar dividend al 56 jaar lang en heeft dus ook de status van 'dividend king'. De afgelopen 5 jaar heeft het bedrijf haar dividend gemiddeld met 8% per jaar verhoogd, waardoor beleggers ook nog eens kunnen genieten van een extra boost in het dividend. Momenteel bedraagt de payout-ratio 63%, wat betekent dat er van elke euro winst, 63 cent wordt uitgekeerd aan dividend. Er is dus nog wat ruimte over voor toekomstige groei.

Jaarlijkse dividend van Hormel sinds 1989 - Bron: Hormel Foods IR

Hormel is sowieso al hard aan het werk om groter te worden, niet alleen door de producten die ze altijd al maakten beter te verkopen, maar ook door nieuwe dingen te proberen in verschillende delen van de wereld. Ze verkopen nu meer luxe producten zoals bacon en bijzondere vleesproducten en bijzondere toppings voor op de pizza, vooral aan restaurants en andere plaatsen waar eten wordt geserveerd. Ze doen het ook heel goed in landen buiten Amerika; ze verkopen bijvoorbeeld 14% meer aan restaurants in China en hebben hun Skippy pindakaas in Duitsland geïntroduceerd.


Bovendien is het bedrijf flink bezig met het uitbreiden om nog meer te kunnen groeien. Hormel heeft actief bedrijven overgenomen om het eigen productaanbod te diversifiëren en in nieuwe markten te stappen. Een van de grootste overnames was die van Planters, waardoor Hormel een bekend non-meat eiwitmerk kon toevoegen aan zijn portfolio. Hierdoor kon Hormel ook zijn marktaandeel in de snack- en entertainmentmarkt vergroten. Ze hebben ook Columbus Meats overgenomen voor hun vleesproducten.


Hormel is ook op zoek naar groei in internationale markten door lokale bedrijven over te nemen. Zo hebben ze hun eerste internationale uitbreiding in Brazilië gedaan met het merk Cerruti en hebben ze een minderheidsbelang van ongeveer 29% genomen in Garudafood in Indonesië. Dit helpt Hormel om internationaal te groeien zonder significante investeringen te moeten doen. Internationale overnames en partnerschappen zijn extra voordelig voor Hormel omdat het bedrijf internationaal nog een relatief kleine aanwezigheid heeft.


Met deze groeimogelijkheden en de structurele generatie van cash (het bedrijf is een echte cashcow), kunnen beleggers erop vertrouwen dat het bedrijf in de toekomst zijn dividend kan blijven verhogen. Het blijft zijn kernmerken ontwikkelen en versterkt zijn positie in de sector, wat op de lange termijn positief kan zijn voor de waarde van het bedrijf en de aandeelhouders.


Aandelen Hormel Foods kopen via DEGIRO

Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Comentários

Não foi possível carregar comentários
Parece que houve um problema técnico. Tente reconectar ou atualizar a página.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..