top of page

Mijn twee favoriete dividendaandelen

Bijgewerkt op: 1 sep. 2023

In het kort:

  • Volgens een rapport van J.P. Morgan presteren dividendaandelen fors beter dan en bedrijven zonder dividend.

  • In dit artikel bespreken we twee bedrijven van hoge kwaliteit met een betrouwbaar dividend en goede bedrijfscijfers.

  • Terwijl de bedrijven in totaal verschillende sectoren actief zijn, staan ze wel allebei bekend als echte marktleiders en zijn de vooruitzichten voor beleggers rooskleurig.


De aandelenmarkt wordt door veel beleggers gebruikt met maar één doel: het vergroten of behouden van je vermogen. Maar wat als er een manier was om niet alleen te profiteren van stijgende aandelenprijzen, maar ook om een stabiele en consistente vorm van inkomen te genereren? Eigenlijk een soort passief inkomen. Het is mogelijk en veel beleggers zijn er dan ook gek op: dividend.


Dividendaandelen zijn niet zomaar bedrijven; het zijn vaak grote spelers die beschikken over competitieve voordelen en een groot marktaandeel. Vaak maken ze ook nog structureel veel winst, zodat ze jaarlijks een mooi dividend kunnen uitkeren. Deze bedrijven hebben misschien niet meer hetzelfde groeipotentieel als sommige nieuwe, kleinere bedrijven, maar bieden vaak wel degelijk een aantrekkelijke combinatie van dividend, groei en betrouwbaarheid.De beurs is enorm onvoorspelbaar, maar één ding heeft vrijwel altijd de tand des tijds doorstaan: aandelen die dividend uitkeren presteren beter. Uit een studie van J.P. Morgan Asset Management uit 2013 blijkt dat over een tijdsspanne van 40 jaar (1972-2012) dividendaandelen een indrukwekkend jaarlijks rendement van 9,5% opleverden. Daarentegen bleven bedrijven die geen dividend uitkeerden steken op een matig rendement van slechts 1,6%.


Dividendaandelen kunnen kortom zeker interessant zijn en in dit artikel bespreken we twee dividendaandelen die zeker op de radar van elke belegger zouden moeten staan. Deze bedrijven beschikken over een reputatie van consistentie en kwaliteit wat betreft hun dividenduitkeringen en staan bekend om hun kwaliteit. Een interessante overweging voor beleggers die waarde hechten aan een het ontvangen van dividend.


Aandeel 1: Realty Income - Dividend 5,42%

Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!