top of page

Dit zijn 8 veilige Dividend Aandelen die elke Economische Situatie Kunnen Overleven

Bijgewerkt op: 27 jun. 2023

In het kort:

  • Beleggers die op zoek zijn naar veilig dividend inkomen met potentieel voor koerswinst in een uitdagende economische situatie in de tweede helft van het jaar, kunnen deze toonaangevende dividenduitkerende aandelen aantrekkelijk vinden.

  • Deze aandelen geven beleggers de mogelijkheid om deel te nemen aan een mogelijke opleving van de aandelenmarkt, maar genereren ook stabiel inkomen als die opleving niet plaatsvindt.

  • Ik heb de S&P 500 gefilterd met strenge criteria en kwam uit bij acht interessante aandelen.

Het lijkt een spel van touwtrekken voor beleggers in deze tijden. Aan de ene kant roepen velen dat er een recessie aankomt in de tweede helft van dit jaar, terwijl ze aan de andere kant een aandelenmarkt zien die een nieuwe bullmarket lijkt te vormen. Deze dividenduitkerende aandelen geven beleggers de kans om deel te nemen aan een eventuele opleving van de aandelen, maar genereren ook een stabiel inkomen als die opleving uitblijft.Ik heb de S&P 500 gefilterd met strenge criteria en kwam uit bij acht interessante aandelen. Ik zocht naar aandelen die een flink dividend uitkeren, maar die zich dat duidelijk kunnen veroorloven met minder risico op dividend verlaging in een economische werverlwind. Hier zijn de criteria die ik heb gebruikt om deze aandelen te vinden:


- Dividendrendement hoger dan het huidige rente in de VS en EU

- Dividenduitkeringsratio van minder dan 40%

- Schuld-tot-kapitaalratio van minder dan 55%

- Verhoogde dividenden in 4 van de laatste 5 jaar


En dit zijn de aandelen die ik vond:Laten we eens kijken naar enkele van deze termen:


  • Dividendrendement: Dit is het bedrag aan dividend dat een bedrijf uitkeert, uitgedrukt als een percentage van de huidige aandelenprijs

  • Dividenduitkeringsratio: Dit is het deel van de winst van een bedrijf dat wordt uitgekeerd als dividend aan aandeelhouders.

  • Schuld-tot-kapitaalratio: Dit is de hoeveelheid schuld die een bedrijf heeft in vergelijking met zijn kapitaal. Het geeft een indicatie van de financiële gezondheid van een bedrijf.Pfizer, lid van de Dow Jones Industrial Average en een favoriet onder dividendbeleggers, haalt de lijst met een aantrekkelijk rendement van 4,2%.


Ook drie grote regionale banken die de door Silicon Valley Bank veroorzaakte crisis eerder dit jaar overleefden, staan op de lijst. Deze aandelen bieden hoge rendementen en een kans om te profiteren van een eventuele comeback van de sector.


Wil je dit soort onafhankelijk werk supporten? Laat dan altijd even een like achter! Je kan ook lid worden en daarmee financieel je waardering tonen & wat leuke extra's krijgen zoals regelmatig aandelen tips en toegang tot mijn portefeuille en transacties!

Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!