top of page

Dit tech-aandeel kan met 100% stijgen volgens The Motley Fool

In het kort:

  • De resultaten van dit bedrijf overtreffen keer op keer de verwachtingen van analisten.

  • Een groeiend aantal klanten gecombineerd met hogere prijzen wijzen op een sterke toekomstige groei.

  • Ondanks de hoge waardering lijkt het bedrijf deze waarde te kunnen rechtvaardigen door de goede vooruitzichten, aldus The Motley Fool.

De Nasdaq heeft dit jaar al een indrukwekkend rendement neergezet met een stijging van maar liefst 32%. Dit rendement is voornamelijk te danken aan de harde stijgingen van technologie-aandelen. Deze aandelen profiteren de laatste tijd flink van de afkoelende inflatie en groeiende populariteit van trends zoals Artificial Intelligence en cloud computing. Een van deze aandelen is Confluent, met een stijging van meer dan 60% in dit jaar.


Na de bekendmaking van de tweede kwartaalresultaten steeg het aandeel met maar liefst 16%. Dit kwam vooral doordat het bedrijf de verwachtingen van Wall Street ruimschoots wist te overtroffen voor zowel de omzet als de winst. De vooruitzichten voor het komende, derde kwartaal zien er bovendien ook goed uit, gezien het bedrijf perfect gepositioneerd is om te profiteren van een markt die miljarden waard is, aldus een analist van The Motley Fool.


Maar wat is nu precies de kracht van dit bedrijf? Confluent's technologie helpt bedrijven simpelweg enorm. Het bedrijf heeft een speciaal systeem in de cloud waarmee bedrijven snel specifieke data kunnen bekijken en analyseren. Hierdoor kunnen bedrijven sneller beslissingen nemen en zo geld besparen. Veel klanten zijn zo tevreden dat ze elk jaar meer met Confluent gaan werken. Hierdoor nemen de inkomsten per klant voor Confluent vanzelfsprekend toe. In sommige jaren worden de inkomsten per klant wel vertienvoudigd.


Naast de technologie is ook de indrukwekkende groei van het bedrijf erg bijzonder. In het tweede kwartaal steeg de omzet met maar liefst 36% in vergelijking met vorig jaar. Ook de winstmarges waren een stuk hoger. "Het is niet alleen de groei die indrukwekkend is, maar ook het vermogen om de winstmarges structureel te verbeteren. Dat maakt het bedrijf volgens ons uniek", schreef The Motley Fool.


Ook het klantenbestand is de afgelopen jaren mooi gestaag gegroeid; dit jaar kon het bedrijf een stijging van 17% ten opzichte van vorig jaar noteren. Het totale aantal klanten gaat nu richting de 5000. Het meest interessante volgens The Motley Fool is de harde groei van klanten die jaarlijks minimaal $100,000 of zelfs $1 miljoen uitgeven, wat een goede indicator is voor vertrouwen van klanten in Confluent's platform.


Met een huidige beurswaarde van $10 miljard, die naar de verwachting van The Motley Fool kan groeien tot ruim $20 miljard in 2025, is het potentieel voor Confluent enorm. Deze verwachting wordt gemotiveerd door de omzetverwachting van analisten te vergelijken met een gemiddelde prrice-to-sales-ratio van 15. Dit is weliswaar erg hoog, maar zeker niet onmogelijk.


The Motley Fool adviseert beleggers die op zoek zijn naar een interessant groeiaandeel om het bedrijf Confluent eens goed te bekijken.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nlWil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!