top of page

BYD rapporteert schitterende cijfers & haalt bijna Tesla in

Samenvatting:

  • BYD's explosieve groei: Met een indrukwekkende netto kwartaalwinst van $1,42 miljard (10,41 miljard yuan) en een jaar-op-jaar groei van 82,2% daagt BYD marktleider Tesla uit, die een winst rapporteerde van $1,8 miljard.

  • Bijna op gelijke voet met Tesla: BYD's verkoopcijfers voor elektrische voertuigen zijn slechts 3.450 eenheden verwijderd van Tesla's dominantie.

  • Europese uitbreidingsplannen: Naast het vestigen van hun Europese hoofdkantoor in Nederland, heeft BYD ambitieuze plannen om zijn aanwezigheid op het continent te vergroten met de productie van 800.000 EV's per jaar.


In het spannende landschap van elektrische voertuigen wordt de race om dominantie op de markt dagelijks intenser. Terwijl Tesla al geruime tijd de onbetwiste koning van de EV-arena was, zijn er tekenen dat er een nieuwe grootmacht in opkomst is: het Chinese BYD.

De kracht van cijfers

De cijfers spreken voor zich. Met een ongeëvenaarde groei in de EV-sector heeft BYD een recordwinst geboekt van $1,42 miljard (10,41 miljard yuan) in het derde kwartaal van 2023. Dit tegenover Tesla's winst van $1,8 miljard. Ondanks de toegenomen concurrentie en een verzadigde markt, heeft BYD zichzelf gepositioneerd als een formidabele concurrent. Zeker als men bedenkt dat hun nettowinst in Q3 met 82,2% is gestegen ten opzichte van een jaar eerder.

Concurrentie met Tesla

Wat deze cijfers nog indrukwekkender maakt, is hoe dicht BYD bij Tesla's verkoopaantallen is gekomen. Met een verkoop van 822.094 elektrische voertuigen in het afgelopen kwartaal, slechts 3.450 minder dan Tesla, is het duidelijk dat BYD niet alleen meedoet aan de race, maar ook een reële kans heeft om op kop te komen.


Strategische zetten op het Europese schaakbord

BYD's ambitie reikt verder dan alleen de Aziatische markt. Met hun Europese hoofdkantoor strategisch gevestigd in Nederland, heeft BYD duidelijk gemaakt dat ze hun zinnen hebben gezet op Europa. Met een reeks aantrekkelijke modellen zoals de Atto 3, Han, Tang, Dolphin en Seal, heeft BYD zijn entree gemaakt op de Europese markt en zijn ze van plan hun aanwezigheid te versterken.

Het ultieme doel? De productie van 800.000 elektrische voertuigen in de EU, per jaar, tegen het einde van dit decennium.

Transparantie voorop In het licht van de lopende onderzoeken door de Europese Commissie naar subsidies voor Chinese elektrische auto's, heeft BYD volledige transparantie en medewerking beloofd. Een strategische zet die hun vastberadenheid onderstreept om een dominante speler te worden op internationale markten.

Conclusie De elektrische auto-industrie staat op het punt van een belangrijke verschuiving. Met BYD in de voorhoede van deze transformatie, kunnen we getuige zijn van het ontstaan van een nieuwe wereldleider. Tesla mag dan wel de pionier zijn geweest, maar zoals het oude gezegde luidt: "De race is niet voor de snelle, maar voor de volhardende." En BYD toont zeker geen tekenen van vertraging.

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!