top of page

4 Goede All World ETF's uit DEGIRO kernselectie

Bijgewerkt op: 13 mrt. 2023


Ben je op zoek naar een All World ETF die je maandelijks zonder transactiekosten kunt aankopen bij online broker DEGIRO?


In dit artikel vergelijken we 4 All World ETF’s uit de kernselectie van DEGIRO en bespreken we factoren die van invloed zijn op het uiteindelijke (lange termijn) rendement.


Dit artikel is informatief van aard en geschreven ter inspiratie. Neem deze informatie dus niet aan als advies, maar maak altijd je eigen doordachte beslissingen aan de hand van je eigen onderzoek en persoonlijke wensen.


Wat is een All World ETF?


All World ETF's zijn populair. Het idee van dit type ETF is dat je in één keer een stukje van alle beursgenoteerde bedrijven ter wereld koopt. Zo volg je indirect de wereldeconomie, die op lange termijn altijd stijgt.


Gedurende 5 tot 10 jaar is een geannualiseerd rendement van minimaal 5% tot 7% reëel bij deze ETF. De beheerkosten zijn daarnaast laag. Om deze redenen is het een interessant alternatief op sparen bij de bank.


Ook vermogensbeheerders en passieve beleggers maken gebruik van deze ETF. Er zijn meerdere All World ETF's. Wat zijn de verschillen en welke kun je het beste kiezen?


4 Interessante All World ETF’s

Omdat ik bij DEGIRO beleg, heb ik voor dit artikel de focus gelegd op ETF’s die je bij DEGIRO kunt aankopen. Met name ETF’s uit de kernselectie. Deze kun je onder fair policy één maal per maand zonder transactiekosten aankopen.


De volgende 4 All World ETF’s lijken me interessant:


  • iShares Core MSCI World (Ticker: IWDA - ISIN: IE00B4L5Y983 - factsheet)

  • HSBC MSCI World (Ticker: WRD - ISIN: IE00B4X9L533 - factsheet)

  • Lyxor MSCI World (Ticker: WLD - ISIN: FR0010315770 - factsheet)

  • Vanguard FTSE All World (Ticker: VWRL - ISIN: IE00B3RBWM25 - factsheet)