top of page

Goldman Sachs: 3 aandelen met enorm groeipotentieel in hun markt

In het kort:

  • Goldman Sachs heeft haar lijst met aanbevolen wereldwijde aandelen bijgewerkt, waarbij specifiek wordt gekeken naar bedrijven met aanzienlijke groeipotentie.

  • De London Stock Exchange en Samsung Biologics zijn toegevoegd, met respectievelijk 30,7% en bijna 40% potentiële opwaartse waarde.

  • Neste wordt door Goldman Sachs gezien als uitzonderlijk goed gepositioneerd om te profiteren van regelgevende stimulansen voor biobrandstoffen, met een verwachte EBITDA die 12% boven de consensus ligt voor 2025.


Goldman Sachs heeft recent zijn "Conviction List - Directors’ Cut" vernieuwd, waarbij nieuwe aandelen worden benadrukt die naar verwachting hoge rendementen zullen opleveren. Deze lijst, samengesteld door een subcomité van de Investment Review Committee van de bank, bevat 15 tot 25 aandelen die niet alleen een koopaanbeveling krijgen, maar ook een verwachte hogere risico-gecorrigeerde opbrengst bieden.


Binnen de bredere selectie van Goldman Sachs vallen vooral de London Stock Exchange, Samsung Biologics en Neste op. Deze bedrijven worden gezien als leiders in hun markten met aanzienlijke groeivooruitzichten volgens de bank. Bijvoorbeeld, de London Stock Exchange wordt verwacht om een omzetversnelling te ervaren door toenemende marktaandelen en expansie naar nieuwe markten. Samsung Biologics wordt geprezen voor zijn groeiende aanwezigheid in de biotechnologische industrie, terwijl Neste wordt gepositioneerd om te profiteren van nieuwe regelgeving die de vraag naar bio-brandstoffen stimuleert.


De London Stock Exchange Group (LSEG) is een boeiend voorbeeld van een bedrijf dat niet alleen indruk maakt met consistente inkomsten en winsten, maar ook laat zien hoe het gestaag groeit in een competitieve sector. Dit maakt het een interessante kandidaat voor beleggers die op zoek zijn naar zowel stabiliteit als groeipotentieel in hun investeringen.


De aandelenkoers van London Stock Exchange Group sinds de beursgang:

BRON: London Stock Exchange


Een van de meest positieve indicatoren voor LSEG is de groei van de winst per aandeel (EPS). Over de afgelopen drie jaar is de EPS van LSEG met gemiddeld 6,9% per jaar gegroeid. Hoewel dit misschien niet extreem hoog lijkt, is het een stabiele indicator van groei, vooral in de complexe wereld van financiële markten en beursoperaties.


De omzetgroei van LSEG is indrukwekkend te noemen met een stijging van 85% in het afgelopen jaar, wat de totale omzet op UK£7,5 miljard brengt. Deze omzetgroei is een sterk teken van de agressieve groei strategie van het bedrijf en zijn toenemende marktaandeel. Echter, de EBIT-marges hebben een daling gezien, wat kan duiden op stijgende kosten of investeringen die nog moeten rijpen. Voor beleggers is het belangrijk om te volgen of deze marges zich stabiliseren, wat zou kunnen wijzen op effectieve kostenbeheersing en verbeterde operationele efficiëntie.


Gezien de aanhoudende groei van de EPS en de indrukwekkende omzetgroei presenteert LSEG zich als een aantrekkelijke optie voor beleggers die op zoek zijn naar een degelijke investering in de financiële sector. Hoewel de daling van de EBIT-marge een punt van aandacht blijft, zijn de groeivooruitzichten voor Goldman Sachs voldoende om dit aandeel een opwaardering te geven.


Beleggers doen er goed aan LSEG in de gaten te houden en verdere financiële ontwikkelingen nauwlettend te volgen, vooral met betrekking tot winstgevendheid en de operationele efficiëntie van het bedrijf. Het loont ook zeker om de toekomstige winstvoorspellingen en marktwaarderingen in de gaten te houden bij komende kwartaalcijfers om zo een volledig beeld te krijgen van het potentieel van LSEG.


Samsung Biologic is een prominente speler in de Zuid-Koreaanse life sciences sector, het bedrijf heeft momenteel een price-to-earnings (P/E) ratio van 65.6x, wat aanzienlijk hoger is dan het gemiddelde van de sector. Deze hoge P/E-ratio kan voor potentiële beleggers zorgen baren, gezien het feit dat de gemiddelde P/E-ratio voor bedrijven in Zuid-Korea aanzienlijk lager ligt.


De aandelenkoers van Samsung Biologic sinds de beursgang:

BRON: Marketscreener


Recente financiële resultaten van Samsung Biologics tonen aan dat het bedrijf zijn winst heeft kunnen verhogen ondanks een algemene daling van de marktinkomsten. Deze prestatie heeft ertoe geleid dat beleggers bereid zijn een forse premium te betalen voor het aandeel, met de verwachting dat het bedrijf de markt tegenslagen zal blijven trotseren. Dit optimisme wordt ondersteund door de sterke groei van de winst per aandeel (EPS) over de laatste drie jaar, met een indrukwekkende toename van 231% over deze periode.


Analisten verwachten dat de EPS van Samsung Biologics in de komende drie jaar met ongeveer 15% per jaar zal stijgen, wat echter lager is dan de 20% jaarlijkse groei die voor de bredere markt wordt voorspeld. Deze relatief lagere groeiverwachting kan een drukpunt zijn voor de hoge P/E-ratio. Als de groeiverwachtingen niet worden waargemaakt, kan het sentiment rond dit aandeel snel omslaan.


Hoewel de hoge P/E-ratio van Samsung Biologics op het eerste gezicht zorgen kan baren, rechtvaardigen de sterke winstgroei en de positieve vooruitzichten voor Goldman Sachs een opwaardering van het aandeel. Het is essentieel voor beleggers om de toekomstige groeiprojecties en marktomstandigheden nauwlettend in de gaten te houden om te bepalen of de huidige marktwaardering gerechtvaardigd is. Gezien de resultaten en de marktpositie kan het bedrijf wellicht blijven uitblinken, ondanks een ogenschijnlijk hoge waardering.


Neste springt er tussen deze drie bedrijven bovenuit met een koersdoel door Goldman Sachs van ongeveer 67% vanaf de huidige koers, gedreven door meerdere regelgevende veranderingen die de vraag naar hernieuwbare diesel zullen stimuleren. Deze voorspellingen zijn ingegeven door de EU's Renewable Energy Directive en aanpassingen aan het U.S. Low Carbon Fuel Standard-programma. Goldman Sachs' analyse wijst op een EBITDA voor Neste die in 2025 12% boven de marktconsensus ligt.


De aandelenkoers van Neste sinds de beursgang:

BRON: Marketscreener


Neste rapporteerde onlangs echter zeer teleurstellende kwartaalresultaten die de verwachtingen van analisten bij lange na niet waarmaakten. Neste´s meest recente kwartaalresultaten vielen opmerkelijk tegen, vooral op het vlak van winst per aandeel (EPS), die 60% onder de verwachtingen lag, met een gerapporteerde EPS van slechts €0.21. Hoewel de omzet slechts marginaal onder de verwachtingen lag met een totaal van €4.8 miljard, is de winst misser een zorgwekkende indicator. Dit heeft geleid tot een neerwaartse bijstelling van de EPS-voorspellingen voor het komende jaar door analisten.


Vooruit kijkend verwachten analisten dat Neste in 2024 een omzet zal genereren van €21.2 miljard, wat een daling van 5.5% zou betekenen ten opzichte van het voorgaande jaar. De winst per aandeel wordt nu ingeschat op €1.89, wat een lichte stijging van 7.1% inhoudt ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze prognoses zijn echter neerwaarts bijgesteld na de teleurstellende resultaten, met een eerder verwachte EPS van €2.10.Wanneer we de vooruitzichten van Neste vergelijken met die van de industrie, lijkt het erop dat de verwachte jaarlijkse omzetdaling van 7.3% aan het eind van 2024 aanzienlijk meer is dan de gemiddelde verwachte daling in de industrie, die op 1.7% ligt. Dit impliceert dat Neste het mogelijk slechter zal doen dan zijn sectorgenoten, het is dan ook opmerkelijk te noemen dat juist nu Goldman Sachs een grote verandering lijkt te verwachten in de inkomsten van Neste.


Vorige maand heeft ook UBS de positieve visie op Neste herbevestigd, met behoud van een koopadvies en een koersdoel van EUR 41,00. Deze bevestiging kwam na een Analyst Day-evenement van Neste, waarbij investeerders en analisten een rondleiding kregen door het Rotterdamse faciliteit van het bedrijf, dat gespecialiseerd is in hernieuwbare diesel en duurzame luchtvaartbrandstof (SAF).


Tijdens dit evenement benadrukte Matti Lehmus, de CEO van Neste, samen met het managementteam, de strategische doelen van het bedrijf en de concurrentievoordelen. Neste's vroege betreding in de markt voor SAF, de flexibiliteit van de bedrijfsvoering en het vermogen om moeilijke grondstoffen te verwerken, werden aangewezen als belangrijke voordelen. Deze aspecten positioneren Neste gunstig in een snelgroeiende sector die centraal staat in de wereldwijde transitie naar duurzamere energieoplossingen.


Het management heeft tijdens dit evenement ook een bijgewerkte vooruitzicht voor vraag en aanbod gegeven, met een meer optimistisch scenario voorbij 2024. Dit toont aan dat Neste goed gepositioneerd is om te profiteren van de toenemende vraag naar hernieuwbare producten, ondanks de recente financiële tegenvallers.


Hoewel er tijdens het evenement niet uitgebreid werd ingegaan op de toekomstige marges voor hernieuwbare producten en de mogelijke meerwaarde van SAF, blijft dit een belangrijk gespreksonderwerp onder investeerders. Voor Neste is het essentieel om een positieve trend in winstgevendheid te tonen en operationele uitdagingen te overwinnen om het vertrouwen van de markt terug te winnen. Dit is echter tot nu toe nog niet gelukt, het is dus een kwestie van vertrouwen dat deze marges in dit segment beter zullen worden.


UBS voorspelt dat Neste gedurende de rest van 2024 een positieve winstontwikkeling zal beginnen te tonen, vooral omdat de productie en verkoop van SAF toenemen. Dit kan een belangrijk keerpunt zijn voor het bedrijf, dat streeft naar herstel na de huidige prestaties die allemaal onder de marktverwachtingen lagen.De strategische focus van Goldman Sachs op bedrijven die goed gepositioneerd zijn om te profiteren van markt- en regelgevende veranderingen, onderstreept het belang van vooruitdenken in beleggingsstrategieën, in plaats naar enkel de cijfers van nu. Bedrijven zoals Neste, Samsung Biologics en de London Stock Exchange bieden aantrekkelijke groeimogelijkheden volgens de bank.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comentarios


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..