top of page

Zscaler kwartaalcijfers: verwachtingen en groeikansen

In het kort:

  • Zscaler (ZS) staat klaar om de Q2 cijfers voor fiscaal 2024 te rapporteren, met een verwachte omzet tussen $505 en $507 miljoen, een stijging van 31% jaar-op-jaar.

  • Analisten voorspellen een niet-GAAP winst per aandeel tussen 57 en 58 cent, een significante toename van 56,8% vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar.

  • De vraag naar Zscaler's beveiligingsoplossingen, aangedreven door trends in hybride werken en de groeiende adoptie van SD-WAN-oplossingen, speelt een belangrijke rol in deze positieve vooruitzichten.


De cybersecurity markt staat op scherp terwijl Zscaler (ZS) zich opmaakt om zijn financiële resultaten voor het tweede kwartaal van fiscaal 2024 te rapporteren. De cijfers beloven indrukwekkend te zijn: een voorspelde omzet van tussen de $505 en $507 miljoen, wat neerkomt op een groei van 31% in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. En dat is nog maar het begin.


Analisten hebben hun ogen gericht op de niet-GAAP winst per aandeel, die naar verwachting tussen de 57 en 58 cent zal liggen, een opmerkelijke stijging van 56,8% vergeleken met het voorgaande jaar. De verwachtingen voor de kwartaalcijfers zijn dus zeker hoog te noemen, de vraag is nu natuurlijk of Zscaler ze waar kan maken. Op 29 februari zal het bedrijf de kwartaalcijfers bekend maken.


De aandelenkoers van Zscaler sinds de beursgang:


Drijfveren Achter de Groei

Wat zit er achter deze fenomenale groeicijfers? Dat is simpel samen te vatten in twee woorden: veiligheid en connectiviteit. In een wereld waar hybride werken de nieuwe norm is, schieten de behoeften aan geavanceerde beveiligingsoplossingen omhoog.


Zscaler, bekend om zijn in-cloud beveiligingsplatform Zero Trust Exchange, lijkt precies op het juiste moment op de juiste plaats te zijn. Hun aanbod, perfect afgestemd op de behoeften van een wereldwijde workforce die steeds meer op afstand werkt, heeft ongetwijfeld bijgedragen aan deze positieve financiële vooruitzichten.


De Rol van SD-WAN

Laten we niet de rol van SD-WAN-oplossingen in deze groeispurt vergeten. De markt voor SD-WAN (Software-Defined Wide Area Network) wordt steeds groter, en Zscaler speelt daar slim op in. Hun samenwerkingen met spelers als VMware en Silver Peak positioneren hen als een cruciale speler in deze snelgroeiende markt. Daarnaast blijft het bedrijf zijn productportfolio vernieuwen en uitbreiden, wat bijdraagt aan een sterke klantenbinding en nieuwe klanten aantrekt.



De laatste kwartaalcijfers van Zscaler (Q1)

Zscaler heeft in het eerste kwartaal van fiscaal 2024 de financiële wereld positief verrast door de verwachtingen ruimschoots te overtreffen. Met een gerapporteerde winst per aandeel van $0,67, ver boven de prognose van $0,49, heeft het bedrijf duidelijk laten zien dat het een krachtige speler is in de competitieve cybersecuritymarkt.


Wat deze indrukwekkende prestatie nog opmerkelijker maakt, is de combinatie van factoren die eraan hebben bijgedragen. Allereerst was er een opvallende toename in het aantal nieuwe klanten met meer dan $1 miljoen in Annual Recurring Revenue (ARR). Dit illustreert niet alleen de brede acceptatie van Zscaler's platform door grote organisaties, maar benadrukt ook de effectiviteit van hun salesstrategieën en de waarde die klanten hechten aan hun producten. Een bijkomend positief teken was de recordhoeveelheid nieuwe pipeline-generatie, wat wijst op een sterk toekomstig groeipotentieel.


Een tweede belangrijke factor is de brede adoptie van het Zscaler-platform. Veel nieuwe klanten kozen voor meerdere producten van Zscaler, wat leidde tot een hogere gemiddelde dealgrootte en sterkere klantenbinding. Dit wordt verder onderstreept door de indrukwekkende 120% dollar-based net retention rate, wat aangeeft dat bestaande klanten hun uitgaven bij Zscaler blijven verhogen.


Bijzonder noemenswaardig is Zscaler's prestatie in de Amerikaanse federale markt, waar het bedrijf een groei van meer dan 90% heeft gerealiseerd. Dit omvatte enkele grote deals van meer dan $1 miljoen in ACV, wat aangeeft dat Zscaler een vertrouwde partner wordt voor overheidsinstanties die zich richten op het versterken van hun cybersecurity.


Naast deze indrukwekkende groeicijfers, is het de focus van Zscaler op innovatie en hun uitgebreide platformstrategie die het bedrijf een sterke positie in de markt geeft. Hun nadruk op Zero Trust-beveiliging, ondersteund door geavanceerde AI-gedreven functies, is bijzonder relevant in een tijd waarin cybersecurity steeds meer een topprioriteit wordt voor organisaties wereldwijd. Dit wordt verder ondersteund door het toenemende aantal transacties dat wordt beschermd door Zscaler's AI-technologieën.


Samenvattend markeert Zscaler's eerste kwartaal van 2024 een sterke start van het fiscale jaar, gekenmerkt door significante groei in inkomsten, klantadoptie en technologische innovatie. Hun voortdurende focus op Zero Trust-beveiliging en de uitbreiding van hun platformstrategie positioneren Zscaler als een van de leidende spelers in de groeiende cybersecuritymarkt.


Investeringen en Uitdagingen

Natuurlijk, zoals bij elk groeiend bedrijf, komen investeringen kijken. Zscaler heeft aanzienlijk geïnvesteerd in verkoop- en marketingcapaciteiten, evenals in onderzoek en ontwikkeling. Hoewel deze investeringen in de toekomst vruchten kunnen afwerpen, is het mogelijk dat ze in dit kwartaal enige druk hebben uitgeoefend op de winstmarges.



Conclusie

De komende Q2 cijfers van Zscaler vormen een cruciaal moment om te beoordelen hoe het bedrijf zich positioneert in de dynamische wereld van cybersecurity. Met sterke groeicijfers en een duidelijke visie lijkt Zscaler op weg naar een succesvol fiscaal 2024. Of deze trend zich voortzet, is een vraag die we hopelijk aanstaande donderdag beter kunnen beantwoorden.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page