top of page

Warren Buffett koopt massaal aandelen in dit olie bedrijf

In het kort:

  • Berkshire Hathaway, eigendom van Warren Buffett, heeft voor $200 miljoen aan aandelen van Occidental Petroleum gekocht. Dit brengt hun totale belang in het bedrijf op 24,4%.

  • Met $127 miljard aan contant geld in de kas zou Berkshire Hathaway gemakkelijk Occidental Petroleum volledig kunnen overnemen. Maar Buffett heeft duidelijk gemaakt dat hij geen controle over het bedrijf wil.

  • Ondanks de dalende populariteit van oliebedrijven, ziet Buffett potentieel in Occidental Petroleum. Maar, volgens Rowan Nijboer, is een lucratieve overnamepremie voor beleggers onwaarschijnlijk.

Weer wat beweging op de markt door de 'Orakel van Omaha', Warren Buffett. Zijn bedrijf, Berkshire Hathaway, kocht onlangs voor $200 miljoen aan aandelen van Occidental Petroleum, ook bekend als OXY. Hierdoor heeft hij nu 24,4% van het bedrijf in handen. Dat lijkt misschien veel, maar zoals Rowan Nijboer opmerkte tegenover De Belegger, "$200 miljoen is wisselgeld voor meneer Buffett."Rowan Nijboer, een bekende in de community, volgt het pad van Buffett op de voet. Over deze recente aankoop merkte hij op: "Daar waar de hele wereld oliebedrijven de rug toe keert, kijkt hij [Buffett] waar zijn geld het beste rendeert." Zeker, Buffett heeft een flinke som geld geïnvesteerd in Occidental, maar vergeleken met zijn investering in Apple, die $157 miljard waard is, is dit slechts een klein deel van zijn portfolio.


Neemt Buffett de hele tent over?


Nu Berkshire Hathaway's belang in OXY blijft groeien, is de vraag die op ieders lippen brandt: "Gaat Buffett soms de hele tent kopen en een bod doen?" Met $127 miljard aan contant geld zou dat gemakkelijk kunnen. Maar Buffett heeft duidelijk gemaakt dat hij dat niet zal doen.

Tijdens de recente aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway gaf Buffett aan dat hij geen controle over het bedrijf wil. Dit werd ook opgemerkt door Nijboer, die zei: "Dus een lucratieve overnamepremie voor beleggers lijkt er niet in te zitten. En als je Buffett een beetje kent weet je dat hij niet gaat overbieden."De recente aankoop van aandelen in Occidental Petroleum door Warren Buffett, hoewel significant, verandert weinig aan de algehele strategie van Buffett en Berkshire Hathaway. Het blijft een investering van lange adem, en zoals we inmiddels door hebben... we kunnen waarschijnlijk geen snelle overname of lucratieve premies verwachten. Zal Buffett's 'tegen-de-stroom-in' strategie hem opnieuw vruchten brengen? De tijd zal het leren!Laat altijd een like achter als je een artikel tof vindt! Dan maken we meer ervan!


21 - 25 Juni gaan we met de community naar Spanje! Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar dus wees er snel bij! Lees hier meer informatie! Je mag ook een partner meenemen!