top of page

Warren Buffett's 5 Top Aandelen uit zijn Aandeelhoudersvergadering

Kort gezegd:

  • Warren Buffett prijst Apple tijdens aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway

  • Geopolitieke zorgen leiden tot verkoop van enkele TSMC-aandelen

  • Berkshire Hathaway zal geen volledige controle over Occidental Petroleum nastreven

Een beetje belegger houdt de aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway strak in de gaten. Gisteren sprak Warren Buffett ook vol lof over over zijn transacties! Trouwens, als je dit soort artikelen waardeert, laat via de like knop of de comments weten of je meer wil zien! Niet iedereen heeft namelijk tijd om alles te beluisteren, het duurt lang en Warren Buffett en Charlie Munger zijn over de jaren heen erg traag gaan praten vanwege hun leeftijd.Buffet sprak vol lof over Apple, noemt het een buitengewoon bedrijf met een bijzonder product, de iPhone.


"Onze criteria voor Apple waren anders dan voor de andere bedrijven die we bezitten - het is gewoon een beter bedrijf dan alle andere die we hebben," zei Buffett. Hij noemde de iPhone ook "een buitengewoon product.. We hebben niets vergelijkbaars waar we voor 100% eigenaar van zijn, maar we zijn erg, erg blij om 5,6 of hoeveel-het-ook-mag-zijn procent te hebben, en we zijn verheugd over elke tiende van een procent die stijgt."

Om te verduidelijken, Hij benadrukte dat Berkshire Hathaway geen 35% van zijn investeringen in Apple heeft, maar dat het techbedrijf wel een belangrijke rol speelt in de portefeuille. De vragensteller had zich vergist en zei dat Berkshire 35% van Apple bezit. Toch is Apple een van de sterren in Berkshire's portefeuille & zonder zou Buffett niet de rendementen behalen die veel van zijn volgers ook willen.

"We willen goede bedrijven bezitten en we willen ook voldoende liquiditeit hebben. En daarbuiten is de sky the limit," merkte Buffett op.

Buffett sprak ook over andere bedrijven waarin Berkshire Hathaway investeert.


Hier zijn 4 die ik persoonlijk opmerkte.


1. TSMC

Zo gaf hij aan dat TSMC een leidende rol speelt in de halfgeleiderindustrie, maar dat hij enkele aandelen heeft verkocht vanwege geopolitieke zorgen rondom Taiwan.


"Taiwan Semiconductor is een van de best geleide en belangrijkste bedrijven ter wereld. En ik denk dat je hetzelfde kunt zeggen over vijf, of 10, of 20 jaar vanaf nu. Ik hou niet van de locatie en heb dat opnieuw beoordeeld. ... Er is niemand in de chipindustrie die in hun league zit, of althans niet volgens mijn mening." - Warren Buffett

2. Occidental Petroleum

Verder bevestigde hij dat Berkshire Hathaway geen plannen heeft om volledige controle over Occidental Petroleum te verwerven, hoewel ze erg tevreden zijn met het huidige belang van meer dan 20%.

"We zullen geen bod doen om de controle over Occidental te krijgen, maar we zijn dol op de aandelen die we hebben. We zullen in de toekomst misschien meer of juist niet meer bezitten, maar we hebben zeker warrants op wat we in de oorspronkelijke deal hebben gekregen voor een aanzienlijk aantal aandelen van ongeveer $59 per aandeel, en warrants hebben een lange looptijd, en ik ben blij dat we ze hebben." - Warren Buffett

3. Paramount

Buffett zei dat, hoewel hij "niet in de business zit om beleggingsadvies aan mensen te geven," de dividendverlaging van Paramount geen goed nieuws is.


"Het is geen goed nieuws wanneer een bedrijf zijn dividend drastisch verlaagt. En de streaming-business is enorm interessant om te volgen omdat mensen het geweldig vinden om hun ogen te vermaken met een scherm voor hen. ... Maar er zijn veel bedrijven die het doen." - Warren Buffett

4. Bank of America

Buffett geeft aan met twee handen vast te houden aan BAC.


"Ik hou van Bank of America, ik vind het management goed. ... Dus ik blijf erbij. Maar weet ik hoe ik kan voorspellen wat er vanaf hier gaat gebeuren? Het antwoord is nee, omdat ik de afgelopen maanden zoveel dingen heb gezien die voor mij eigenlijk niet zo onverwacht waren."

5. Activision Blizzard Tot slot, sprak hij over Activision Blizzard en de mogelijke overname door Microsoft. Hij gelooft dat Microsoft goed heeft samengewerkt met Britse toezichthouders, maar is niet zeker of de deal uiteindelijk doorgaat.


"Ik denk dat Microsoft opmerkelijk bereid is geweest om samen te werken met regelgevende instanties. ... De tegenstand lijkt meer dan halverwege te moeten komen. ... Dat wordt niet opgelost door meer geld te bieden of zoiets. Ik weet niet hoe het zal uitpakken. Maar als het niet doorgaat, denk ik niet dat het komt door tekortkomingen van Microsoft of Activision. Maar niet alles wat zou moeten gebeuren, is gebeurd."


We steken enorm veel tijd in dit soort artikelen omdat we het leuk vinden om hiermee bezig te zijn dus als je ons wil bedanken: Like deze post en deel het met mensen die het ook interessant vinden!


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!