top of page

Nvidia: Een Vooruitblik op de torenhoge verwachtingen voor de kwartaalcijfers

Bijgewerkt op: 21 nov. 2023

Samenvatting:

  • Sterke Kwartaalcijfers Verwacht: Nvidia wordt verwacht sterke resultaten voor het derde kwartaal te rapporteren, met een verwachte winst per aandeel van $3,37 en een omzet van $16,19 miljard.

  • Waardering en Concurrentie: De aandelen van Nvidia hebben een aanzienlijke stijging gekend, maar vragen rond waardering en concurrentie blijven bestaan. De prijs-winstverhouding van het bedrijf is 118, vergeleken met 22 voor de S&P 500.

  • Uitdagingen en Kansen: Ondanks uitdagingen zoals exportbeperkingen naar China en toenemende concurrentie, blijven investeerders optimistisch. De focus ligt op Nvidia's dominantie in de AI-chipmarkt en recente ontwikkelingen zoals de H200-chip.


Nvidia, de toonaangevende fabrikant van grafische verwerkingseenheden (GPU's), staat op het punt om aanstaande dinsdag zijn financiële resultaten voor het derde kwartaal te publiceren en de verwachtingen zijn gigantisch. De consensus van analisten voorspelt een winst per aandeel van $3,37 op een omzet van $16,19 miljard. Dit zou een aanzienlijke stijging betekenen van 170% betekenen ten opzichte van de $5,9 miljard van vorig jaar, wat de cruciale rol van Nvidia's GPU's in de groei van kunstmatige intelligentie onderstreept.


Aandachtspunten voor Beleggers


Beleggers zullen vooral letten op Nvidia's outlook en richtlijnen. Na een indrukwekkende koersstijging van meer dan 200% dit jaar, is de vraag of Nvidia overgewaardeerd is of dat het optimisme rondom zijn leidende positie in de AI-sector gerechtvaardigd blijft. Zoals Timothy Arcuri, managing director bij UBS, opmerkt: "De weg van de minste weerstand is nog steeds omhoog." Daarnaast zijn veel grote tech bedrijven druk bezig om eigen chips te onwikkelen en neemt concurrentie alleen maar toe.


Marktbewegingen en Waardering


De resultaten van Nvidia volgen op een brede rally op de aandelenmarkten, met significante winsten voor de Dow Jones, S&P 500, en Nasdaq. Echter, de waardering van Nvidia baart sommige beleggers zorgen. Met een marktkapitalisatie van $1 biljoen en een koers-winstverhouding van 118, staat Nvidia in schril contrast met de bredere markt.


Concurrentie en Regulatoire Uitdagingen


De recente Amerikaanse exportbeperkingen naar China en de introductie van eigen AI-chips door Microsoft vormen potentiële uitdagingen voor Nvidia. Desondanks blijven analisten, zoals Harsh Kumar van Piper Sandler, positief over het vermogen van het bedrijf om deze hindernissen te overwinnen vanwege patenten en een enorme voorsprong.


Innovatie en Toekomstperspectief


Nvidia's recente aankondiging van de verbeterde H200 AI-processor, beschikbaar vanaf het tweede kwartaal van 2024, toont de voortdurende innovatie van het bedrijf. Deze ontwikkeling is een reactie op de toenemende concurrentie en wordt gezien als een stap om de dominantie van Nvidia in de AI-markt te behouden.


Consensusverwachtingen en Eerdere Prestaties


Analisten verwachten een sterke groei in winst en omzet, met een geschatte omzet van $15,989 miljard, wat een groei van 18,3% op kwartaalbasis en ongeveer 170% op jaarbasis zou betekenen. Nvidia heeft in de afgelopen kwartalen consistent de verwachtingen van analisten overtroffen. Hieronder zie je de prestaties van afgelopen 3 kwartalen tegenover de verwachtingen.


CEO's Visie en Toekomstige Risico's


Jensen Huang, CEO van Nvidia, benadrukt de constante risico's waar het bedrijf mee te maken heeft, ondanks zijn succes. Hij waarschuwt dat geen enkel bedrijf verzekerd is van overleving, en benadrukt het belang van alertheid en aanpassingsvermogen, vooral gezien de toenemende concurrentie en regulatoire uitdagingen.


Conclusie


Terwijl Nvidia zich opmaakt voor de publicatie van zijn kwartaalcijfers, blijven de hoge verwachtingen en het potentieel voor zowel uitdagingen als kansen centraal staan. Met zijn sterke positie in de AI-markt en voortdurende innovatie blijft Nvidia een belangrijke speler in de technologie- en financiële wereld.
Comments


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..