top of page

Tech is niet dood, maar ontwaakt: de opkomst van een nieuw platform

In het kort:

  • Grote techbedrijven zijn niet dood, maar rusten alleen maar uit, volgens portefeuillebeheerder Trent Masters.

  • Er zijn twee belangrijke thema's in technologie die op dit moment de moeite waard zijn: cloud en kunstmatige intelligentie (AI).

  • De momentum rond AI begint duidelijk te groeien, en er zijn mooie kansen in bedrijven die zich op deze technologieën richten.

Je hebt het vast wel gehoord: "Big tech is dood dood geld voor de komende 10 jaar". De kranten koppen staan er vol mee. Maar een aantal analisten denken toch contrair. Zoals onder andere Trent Masters, een portefeuillebeheerder bij Alphinity, zegt dat dit niet het geval is. In een recent interview op Amerikaanse zakenzender CNBC, zei hij dat grote tech bedrijven niet dood zijn, maar gewoon even uitrusten.

Dus als je je zorgen maakte over je tech-aandelen, haal dan maar opgelucht adem. Analisten geloven dat er twee belangrijke thema's zijn in de techwereld die het overwegen waard zijn: cloud en kunstmatige intelligentie (AI). Hij benadrukte dat de momentum rond AI duidelijk begint te groeien, wat ook blijkt uit recente kwartaalcijfers vol verwijzingen naar AI.


Masters is normaal gesproken erg sceptisch over claims van bedrijven die hun technologie ophupen, maar zegt: "Dit omslagpunt is echt. De momentum rond AI is geen Segway: het is echt... Dit heeft niet alleen echt potentieel maar al toepassingen in ons dagelijks leven"

Kunstmatige intelligentie maakte begin dit jaar grote indruk toen ChatGPT de krantenkoppen haalde. Dit zorgde ervoor dat analisten en fondsbeheerders positiever werden over bedrijven die profiteren van deze trend - van Big Tech tot chipfabrikanten.

Een "echt spannend gebied" dat nog moet worden verkend, is volgens Masters de creatie van verticale toepassingen die bovenop grote taalmodellen zoals ChatGPT worden gebouwd. Deze modellen zijn geprogrammeerd om menselijke taal te begrijpen en antwoorden te genereren op basis van grote datasets.

"Of het nu gaat om juridische, financiële of reistoepassingen, je kunt echt krachtige tools zien ontwikkelen. En ik denk echt dat we hier de volgende Microsoft, Google of Amazon kunnen zien opduiken", zei hij.


Als het gaat om beleggen in AI, is Microsoft volgens Masters "de eerste haven van aanloop" voor beleggers. MSFT speelt in op het thema op verschillende gebieden, waaronder zijn cloud-business en de uitbreiding van AI-functies in zijn Office 365-software.

Daarnaast noemde Masters ook chipbedrijven als Nvidia en AMD als topkeuzes, aangezien deze bedrijven zullen profiteren van de infrastructuur "die achter" AI zit. Hij waarschuwde beleggers echter om selectief te zijn en ervoor te zorgen dat de aandelenprijzen de groeimogelijkheden niet al hebben ingeprijsd. Dus goed je waarderingen maken voor je deze aandelen koopt! Mocht je daar hulp bij gebruiken, check even de beschikbare trainingen voor leden!

Een andere favoriet van Masters is het Amerikaanse cybersecuritybedrijf Fortinet. Hij ziet dit bedrijf als een sterke uitvoerder. Uitgaven in cybersecurity blijven sterk, en Fortinet is goed gepositioneerd in de groeigebieden van operationele technologiebeveiliging en de convergentie van beveiliging en netwerken. Masters concludeert: "Als je alles combineert is een groei van >20% in de komende jaren zouden moeten stimuleren, en met een nog hogere vrije kasstroomgroei."


Dus, ondanks wat de pessimisten zeggen, is Big Tech volgens Masters nog lang niet dood. In feite zijn er nog steeds veel kansen te vinden, vooral in de wereld van kunstmatige intelligentie en cloudtechnologie.

Laten we het dus simpel houden: Big Tech is niet dood, maar neemt een welverdiende rustpauze. En voor degenen onder ons die willen beleggen in de toekomst en de kracht van innovatie inzien, ziet die er behoorlijk rooskleurig uit.Laat altijd een like achter als je een artikel tof vindt! Dan maken we meer ervan!


21 - 25 Juni gaan we met de community naar Spanje! Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar dus wees er snel bij! Lees hier meer informatie! Je mag ook een partner meenemen!

Comments


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..