top of page

Microsoft zet nieuwe records neer

In het kort:

  • Microsoft blijft nieuwe records neerzetten, met een stijging van maar liefst 60% dit jaar.

  • Microsoft's besluit om eigen CPU's te produceren, is een belangrijke stap die de winstmarges op lange termijn kunnen verbeteren.

  • Wedbush-analist Dan Ives voorspelt een aanzienlijke groei voor Microsoft en een koersdoel van $425.


Microsoft blijft de afgelopen tijd nieuwe records op de beurs neerzetten. Het bedrijf is dit jaar al bijna 60% is gestegen en met de recentelijke ontwikkelingen lijkt dit niet snel te stoppen. Onlangs heeft Microsoft namelijk een nieuwe chip aangekondigd, wat voor beleggers positief nieuws was. Hierboven kwam ook nog dat investeringsbank Wedbush een fors hoger koersdoel voor het bedrijf aankondigde.


Microsoft kondigde dus recentelijk al aan dat het eigen CPU's gaat produceren. Dit is een strategische stap om minder afhankelijk te zijn van AI-chipleider Nvidia. Deze ontwikkeling wordt gezien als een belangrijke stap om de winst marges op lange termijn te kunnen verbeteren. De nieuwe chip, Maia genaamd, zal grote AI-modellen ondersteunen en uiteindelijk gekoppeld worden aan Microsoft's producten.Daarnaast heeft Dan Ives, een analist bij Wedbush, een optimistische analyse over Microsoft, vooral als het gaat om de ontwikkeling van Artificial Intelligence. Hij voorspelt dat 2025 een belangrijk jaar zal zijn voor Microsoft op het gebied van AI. Volgens Ives zal in dat jaar meer dan de helft van de klanten van Microsoft op een of andere manier gebruikmaken van AI. Ives heeft zijn koersdoel voor Microsoft dan ook verhoogd naar $425 per aandeel. Hij benadrukt vooral de sterke positie van Microsoft in vergelijking met concurrenten als Amazon en Google.


Ives benadrukt ook nog hoe belangrijk de integratie van AI is voor de komende jaren. Hierin speelt Microsoft's investering in OpenAI (ChatGPT) een belangrijke rol. Volgens de analist kunnen alle AI-gerelateerde producten tot wel $20 miljard aan extra omzet zorgen in 2025. De inzet op AI lijkt daarom een slimme zet van Microsoft die in de komende jaren aanzienlijk voordeel kan opleveren. Voor nu laat het koersdoel van Ives een potentieel rendement van 13% zien.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Comments


Net binnen..

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!