top of page

Een insider koopt voor $1 miljoen van dit dividendaandeel

In het kort:

  • Een bestuurslid van AT&T, Stephen Luczo, heeft voor bijna $1 miljoen aan aandelen gekocht van het bedrijf.

  • Ondanks Luczo's investering in AT&T, merkt VerityData's onderzoeksdirecteur Ben Silverman op dat Luczo's eerdere aankopen bij AT&T niet erg goed getimed waren.

  • Luczo heeft in het verleden wel succesvolle insider-aankopen gedaan bij andere bedrijven, wat hoop geeft voor zijn recente investeringen bij AT&T.


We schreven recentelijk al over insider aankopen bij SoFi en andere bedrijven, maar vandaag zagen we weer een interessante aankoop voorbij komen. Stephen Luczo, een bestuurslid van AT&T, heeft namelijk een redelijk grote hoeveelheid aandelen van het bedrijf gekocht. Luczo kocht op maandag maar liefst 62.500 aandelen tegen een gemiddelde prijs van $15,55 per aandeel, wat neerkomt op een totale investering van ongeveer $972.000. Deze transactie was zijn eerste aankoop sinds hij in november 2021 100.000 aandelen kocht, zo blijkt uit gegevens van de Securities and Exchange Commission (SEC).


Ondanks deze investering in AT&T, plaatst onderzoeksdirecteur Ben Silverman kritische kanttekeningen bij Luczo's timing voor het kopen van aandelen. In een e-mail aan MarketWatch merkte Silverman op dat hoewel de recente aankoop van Luczo een positief signaal kan zijn, zijn eerdere aankopen bij AT&T niet echt effectief waren.


"Luczo verdient lof voor zijn voortdurende investeringen in het bedrijf en het afstemmen van zijn belangen met die van de aandeelhouders, maar zijn aankopen bij AT&T zijn niet goed getimed geweest," zei Silverman.

AT&T zelf heeft nog geen commentaar gegeven op Luczo's aankoop. Luczo, voormalig CEO van Seagate Technology en sinds november 2019 lid van het bestuur van AT&T, deed zijn meest recente aankoop via een trust. Hij bezit nu 395.000 aandelen van AT&T via deze trust, en nog eens 167.000 aandelen via een familietrust.


Silverman merkte op dat Luczo een beter trackrecord heeft met insider-activiteiten in zijn vorige rollen en tijdens zijn periode als CEO van Seagate. "Hij realiseerde een reeks van vijf aankopen die wel slim getimed bleken te zijn," zei Silverman. Daarnaast werd aangegeven dat Luczo ook slimme aankopen deed tijdens zijn korte tijd als bestuurslid van Microsoft en dat hij "over het algemeen goed getimede" aankopen heeft gedaan sinds hij in 2019 toetrad tot het bestuur van Morgan Stanley. Wie weet kan hij nu het verschil maken bij AT&T.Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl