top of page

Dit tech-aandeel is erg ondergewaardeerd volgens Morgan Stanley

In het kort:

  • Morgan Stanley heeft recent een positieve analyse uitgebracht over een bekend tech-bedrijf, bekend als één van de 'Magnificent Seven'.

  • Na een moeilijk jaar op de beurs, waarbij het bedrijf bijna 70% van zijn waarde verloor, toont het in 2023 een indrukwekkend herstel met een rendement van bijna 170%.

  • Analisten benadrukken de groeiende populariteit van de producten van dit tech-bedrijf.


Het is altijd interessant om te kijken naar wat de grote investeerders, zoals banken en hedgefunds, doen met hun geld. Morgan Stanley, een van de grootste investeringsbanken, heeft recentelijk dan ook een fraaie analyse opgesteld over een tech-bedrijf waar ze erg positief over zijn. Het gaat hierbij om het bedrijf Meta (voorheen Facebook). In dit artikel zullen we de details van deze analyse met je bespreken.


Meta is een van de 'Magnificant Seven' aandelen, naast andere grote tech-bedrijven zoals Apple en Microsoft. Deze groep bedrijven zorgt al jarenlang voor een groot deel van het rendement binnen de S&P 500. Toch heeft Meta op de beurs een vrij zware periode achter de rug. 2022 was een verschrikkelijk jaar voor het bedrijf en op de beurs verloor het bijna 70% van zijn waarde. In 2023 hebben beleggers echter niks te klagen en staat het rendement op al bijna 170%.


Maar volgens Morgan Stanley blijft het hier niet bij. De bank heeft het aandeel van Meta een ambitieus prijsdoel van $375 gegeven. Dit doel vertegenwoordigt een potentiële stijging van ongeveer 12%. Brian Nowak, een bekende analist bij Morgan Stanley, sprak in een recent interview over de toekomst van het techbedrijf. Hij gelooft dat de markt de potentie van Meta’s groei voor de komende jaren nog steeds onderschat. Volgens Nowak speelt de toenemende populariteit van Reels op Instagram een belangrijke rol in de snellere groei van Meta's omzet.Nowak is bovendien positief over het snijden in de kosten van Meta de afgelopen jaren. Dit heeft volgens hem geleidt tot een ondergewaardeerde winstgroei. Bijzonder interessant is de verwachting van Morgan Stanley dat verschillende segmenten van Meta, zoals de populaire Reels op Instagram en de click-to-message advertenties, een grote impact zullen hebben op de winst van het bedrijf. Naar verwachting zullen deze segmenten alleen al leiden tot een indrukwekkende groei van $22 tot $23 in winst per aandeel tegen het jaar 2025.


Reels wordt momenteel gecommercialiseerd tegen een enorme snelheid van ongeveer 30%. Dit betekent dat een groot deel van de omzet van Instagram nu al afkomstig is uit deze functie. De verwachtingen voor de toekomst zijn hoog: analisten voorspellen dat Reels een flinke toename in advertentie-inkomsten zal genereren, met een verwachte omzet van $11,4 miljard in 2024, oplopend tot $12,9 miljard in 2025.


Conclusie..

De analyse van Brian Nowak benadrukt vooral de kracht van Meta's innovatieve segmenten zoals Reels op Instagram en de click-to-message advertenties. Deze onderdelen worden gezien als belangrijke factoren voor de toekomstige groei van Meta, met een verwachte sterke toename in winst per aandeel tegen 2025. Daarnaast wordt de efficiënte kostenbeheersing van Meta erg terecht geprezen, omdat het heeft bijgedragen aan de huidige onderwaardering volgens Morgan Stanley.Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl