top of page

Het verhaal achter de 50% stijging van Virgin Galactic

In het kort:

  • Aandelenstijging van 50%: Virgin Galactic (SPCE) boekte de laatste drie weken een opmerkelijke stijging, gedreven door de kwartaalcijfers en aanstelling van Luigi Brambilla als nieuw bestuurslid.

  • Financiële Resultaten overtroffen verwachtingen: In Q3 2023 verdubbelde de omzet tot $1,7 miljoen, met een nettoverlies van $103,6 miljoen. Vooruitzichten voor Q4 suggereren een omzet van ongeveer $3 miljoen, boven de verwachtingen.

  • Strategische heroriëntatie en toekomstig groeipotentieel: Ondanks uitdagingen zoals kasverlies en heroriëntatie, lijkt Virgin Galactic goed gepositioneerd voor langetermijnsucces, met plannen voor nieuwe fabrieken en de ontwikkeling van Delta Class-ruimteschepen.

Virgin Galactic (SPCE) heeft een opmerkelijke stijging van meer dan 50% in zijn aandelenkoers genoteerd de laatste drie weken, een ommekeer op de negatieve trend van het vorige kwartaal. De belangrijkste drijfveer achter deze stijging zijn de gepubliceerde kwartaalcijfers en de benoeming van een nieuw bestuurslid, Luigi Brambilla, die uitgebreide ervaring in investeringen en kapitaalmarkten met zich meebrengt.


Enthousiaste investeerders door toetreding Brambilla

Virgin Galactic's opmars zet door na de bekendmaking van beter dan verwachte resultaten voor het derde kwartaal en een ambitieus plan om middelen toe te wijzen aan de uitbreiding van de vloot van volgende generatie ruimteschepen, bekend als de "Delta Class."


Hieronder is het verloop van Virgin Galactic sinds beursnotatie te zien:

Luigi Brambilla, met bijna twee decennia ervaring en dienst binnen Virgin Voyages en Virgin Atlantic, wordt verwacht een cruciale rol te spelen bij het minimaliseren van kas verlies, het opschalen van ruimtevluchtoperaties en mogelijk het ophalen van extra kapitaal. Zijn benoeming sluit aan bij Virgin Galactic's strategische heroriëntatie, waarbij de nadruk ligt op efficiëntie en groei.Financiële resultaten en toekomstige prognoses

Virgin Galactic boekte in het derde kwartaal van 2023 een omzet van meer dan $1,7 miljoen, meer dan een verdubbeling ten opzichte van het voorgaande jaar, hoewel dit vanuit een kleinere basis gebeurde. Dit resulteerde in een nettoverlies van $103,6 miljoen, of $0,28 per aandeel.


Deze cijfers overtroffen de verwachtingen van de meeste analisten, die een breder nettoverlies van $0,44 per aandeel verwachtten bij een omzet van iets meer dan $1 miljoen. Bovendien heeft Virgin Galactic optimistische prognoses afgegeven voor de vierde kwartaalomzet, die naar verwachting rond de $3 miljoen zal liggen, opnieuw boven de consensusramingen van $2,7 miljoen.


Omgaan met uitdagingen: kasverlies en heroriëntatie

Ondanks de positieve trend staat Virgin Galactic voor uitdagingen, met name een huidige kasverbranding die strategische heroriëntatie en selectieve ontslagen noodzakelijk maakt. Het bedrijf streeft ernaar dit probleem aan te pakken om duurzame groei en winstgevendheid te waarborgen.


De markt wacht vol spanning op updates van Virgin Galactic, waarbij de strategische heroriëntatie wordt gezien als een verstandige stap voor langetermijnsucces. De komende periode is belangrijk aangezien het gedurende komende kwartalen duidelijk zal worden of de gemaakte plannen om winstgevender en efficiënter te worden waargemaakt kunnen worden.


Wat brengt de toekomst voor Virgin Galactic?

Virgin Galactic voltooide onlangs zijn zesde succesvolle menselijke ruimtevlucht en bereidt zich voor op zijn volgende missie in januari 2024. Het bedrijf plant over te gaan naar een kwartaalfrequentie van vluchten in Q2 en overweegt een mogelijke derde ruimtevlucht medio 2024.


De strategische heroriëntatie omvat het her-alloceren van middelen naar de ontwikkeling van de volgende generatie Delta Class-ruimteschepen, die verwacht worden vanaf 2026 winstgevende vluchten zullen uitvoeren.


Marktdynamiek en sentiment van investeerders

De recente stijging van de aandelenkoers van Virgin Galactic kan worden toegeschreven aan zowel een bredere marktrally als hernieuwd investeerdersvertrouwen, gestimuleerd door positieve resultaten en strategische zetten.


De benoeming van Brambilla, samen met de robuuste groeiplannen van het bedrijf, heeft het sentiment verder versterkt, wat zich weerspiegelt in de indrukwekkende prestaties van het aandeel.


Nieuwe fabriek en Delta Class Spaceships

Virgin Galactic heeft recentelijk aangekondigd dat zijn nieuwe ruimteschipfabriek in Phoenix naar verwachting medio 2024 zal openen. Deze fabriek zal de productie ondersteunen van de Delta Class-ruimteschepen, waarvan de eerste vluchten gepland zijn voor 2026. Deze schepen zijn ontworpen voor wekelijkse vluchten, wat een significante verbetering is ten opzichte van de huidige maandelijkse frequentie.Vooruitzichten voor Virgin Galactic-aandeelhouders

Hoewel Virgin Galactic recentelijk talentvolle medewerkers heeft verloren door strategische heroriëntatie, lijkt deze stap noodzakelijk om de langetermijnlevensvatbaarheid van het bedrijf te waarborgen.


Met een duidelijke groeistrategie, nieuwe fabrieksplannen en de toevoeging van Brambilla aan het bestuur, lijkt Virgin Galactic goed gepositioneerd om zijn groeipotentieel te benutten. Beleggers zullen echter geduld moeten hebben, want de concrete vruchten van deze inspanningen zullen zich pas over meerdere kwartalen manifesteren.


Conclusie

Virgin Galactic's strategische visie, gekoppeld aan de expertise van Luigi Brambilla, plaatst het bedrijf op een traject met meer potentie voor de toekomst. Hoewel er uitdagingen zijn, benadrukt de positieve marktreactie het investeerders optimisme in het potentieel van Virgin Galactic voor langetermijnsucces.


Wel is het belangrijk mee te nemen dat Virgin Galactic een uiterst speculatief en volatiel aandeel is dat erg afhankelijk is van investeringen en momenteel structureel verlies makend is. Het zal interessant zijn om te zien wanneer het bedrijf deze cijfers definitief om weet te keren.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..