top of page

Facebook Aandeelanalyse

Bijgewerkt op: 13 mrt. 2023


Business Description:


Facebook werd in 2004 door Mark Zuckerberg opgericht. Facebook is bij veel mensen bekend door hun social media kanalen zoals Instagram, het platform Facebook en WhatsApp. Facebook houdt zich verder nog bezig met AR (augmented reality) en VR (virtual reality) producten. Echter is dit nog niet gemonetized en word er dus nog geen geld mee verdiend. Facebook genereert vrijwel alle inkomsten uit de verkoop van advertenties via de social media platforms die ze hebben. Facebook’s advertenties stellen marketeers in staat om mensen te bereiken op basis van verschillende factoren zoals leeftijd, geslacht, locatie, interesses en gedrag.

De meest recente kwartaalcijfers van Facebook waren zeer indrukwekkend. Het bedrijf rapporteerde een winst per aandeel van $3.61, terwijl analisten hadden gerekend op $3.03. Ook de omzet overtrof alle verwachtingen. De omzet in kwartaal twee kwam uit op ruim $29 miljard, een stijging van maar liefst 55% YoY. Het aantal dagelijks actieve gebruikers (DAU) steeg ook gestaag door, maar was in lijn met wat analisten hadden voorspeld. Hetzelfde geldt voor het aantal maandelijks actieve gebruikers (MAU):
Tijdens de conference call werd er voornamelijk gepraat over de transitie die Facebook wilt maken van social media bedrijf naar metaverse (AR & VR) bedrijf. Mark Zuckerberg beschreef het metaverse aspect als volgt: “een virtuele omgeving waar je aanwezig kunt zijn met mensen in digitale ruimtes.” Advertenties zullen uiteindelijk wel onderdeel blijven van het businessmodel. Ook in de ‘metaverse wereld’ za