top of page

Energieaandeel om in de Gaten te Houden in Februari

In het kort:

  • Energy Transfer heeft afgelopen periode een mooie stijging doorgemaakt, met als drijfveren dividend en hoopvolle verwachtingen voor het komende kwartaal.

  • Het dividendrendement van Energy Transfer is aantrekkelijk, momenteel op 8.7.

  • Desondanks zijn er zorgen over het vertrouwen in het management van Energy Transfer, voornamelijk vanwege een dividendverlaging tijdens de pandemie en eerdere twijfelachtige beslissingen.


Energy Transfer LP is een Amerikaans bedrijf dat actief is in de transport van aardgas en propaan via pijpleidingen. Opgericht in 1995 door Ray Davis en Kelcy Warren, die nog steeds de voorzitter en CEO is, is het bedrijf gevestigd in Dallas, Texas. Energy Transfer bezit belangen in meerdere dochterondernemingen, waaronder Sunoco LP en Lake Charles LNG. Het bedrijf beheert een uitgebreid netwerk van natuurlijke gaspijpleidingen, met een geschatte totale capaciteit van meer dan 31 miljard kubieke voet per dag, en bezit ook verschillende aardgasopslagfaciliteiten in Texas.


De firma heeft breed scala aan positieve beoordelingen van marktanalisten gekregen. De positiviteit wordt nog maar weer verder versterkt door een aantrekkelijk dividendrendement van 8.7%. Recentelijk heeft Energy Transfer zijn kwartaaldividend licht verhoogd naar $0.315 per aandeel, een verhoging van 0.8% ten opzichte van het vorige dividend. Deze stap weerspiegelt het vertrouwen van het management in de financiële gezondheid en groeivooruitzichten van het bedrijf.Derde kwartaal 2023 van Energy Transfer

In het derde kwartaal van 2023 heeft Energy Transfer LP (ET) enigszins gemengde financiële resultaten ervaren, waarbij ze de schattingen van Wall Street net misten, maar desondanks aanzienlijke operationele successen boekten. Hun aangepaste winst per aandeel kwam uit op $0.33, wat net iets lager is dan de verwachte $0.34 per aandeel.


Ondanks deze lichte tegenvaller, toonde het bedrijf een aanzienlijke groei in hun aangepaste EBITDA, die steeg van $3.09 miljard in hetzelfde kwartaal vorig jaar naar $3.54 miljard. Deze cijfers benadrukken de aanhoudende financiële robuustheid van Energy Transfer en zijn capaciteit om substantiële winsten te genereren.


Op operationeel vlak heeft Energy Transfer indrukwekkende records gevestigd, met een stijging van 14% in NGL-transportvolumes en een verhoging van 23% in ruwe olie transportvolumes. Deze mijlpalen weerspiegelen niet alleen de groeiende efficiëntie en capaciteit van het bedrijf, maar ook de toenemende vraag naar hun diensten. Met NGL-exporten die meer dan 20% stegen, bereikte het bedrijf een ander record, wat duidt op een sterke positie in zowel de binnenlandse als internationale markten.


Strategisch gezien, markeert de aankondiging van de fusie met Crestwood Equity Partners LP een belangrijke stap voorwaarts voor Energy Transfer. De balans van Energy Transfer toont een solide financiële structuur, met totale activa van $107.57 miljard en een totaal eigen vermogen van $40.56 miljard per 30 september 2023. Met een totale omzet van $20.74 miljard en een netto-inkomen van $1.05 miljard in het derde kwartaal van 2023, blijft het bedrijf aanzienlijke inkomsten genereren en zijn positie in de energiesector versterken.


Verwachtingen voor 2023

Op financieel vlak heeft ET zijn verwachtingen voor de volledige jaar EBITDA voor 2023 bijgesteld naar een bereik tussen $13.5 en $13.6 miljard. Deze herziening, inclusief de geconsolideerde activiteiten van Crestwood, weerspiegelt een positieve vooruitblik en toont aan dat ET op koers ligt om zijn financiële doelstellingen te overtreffen. Bovendien wijst de verhoging van de kredietwaardigheid door Standard and Poor’s naar BBB met een stabiele outlook op een sterk vertrouwen in de financiële stabiliteit en groeivooruitzichten van het bedrijf.


Diversiteit als de sleutel tot succes

Een sleutelfactor in ET's succes is de diversiteit van zijn portefeuille, met een breed scala aan activa die een stabiele en voorspelbare inkomstenstroom genereren. Deze diversiteit, samen met een bedrijfsmodel dat grotendeels gebaseerd is op fee-gebaseerde contracten, maakt ET minder gevoelig voor schommelingen in de grondstoffenprijzen, wat bijdraagt aan de algemene financiële stabiliteit van het bedrijf.


Terwijl de vooruitzichten voor ET positief lijken, is het belangrijk op te merken dat toekomstgerichte verklaringen onderhevig zijn aan verschillende onbekende risico's en onzekerheden. Beleggers en belanghebbenden moeten deze factoren in overweging nemen bij het evalueren van hun investeringsbeslissingen in Energy Transfer. De combinatie van sterke financiële prestaties, strategische fusies en overnames, en een gediversifieerde operationele basis plaatsen Energy Transfer LP echter in een uitstekende positie voor aanhoudende groei en succes in de energiesector. Dit vertrouwen in aanhoudende groei is dan ook zeker te zien aan de aandelenkoers van Energy Transfer.


De aandelenkoers van Energy Transfer sinds de beursgang:


Vertrouwenskwesties en Concurrentiepositie

Ondanks deze positieve indicatoren, kampen sommige beleggers met twijfels over het management van Energy Transfer. Deze zorgen stammen voornamelijk uit een dividendverlaging tijdens de pandemie en eerdere besluitvormingsprocessen die vraagtekens opriepen over het vertrouwen in het leiderschap.Bovendien, wanneer Energy Transfer wordt vergeleken met zijn concurrent Enterprise Products Partners, blijkt dat laatstgenoemde een meer consistente en betrouwbare dividendgeschiedenis heeft, wat van belang kan zijn voor beleggers die op zoek zijn naar stabiele inkomsten. Hieronder kunnen we zien dat de EPS tevens de laatste kwartalen achtereenvolgend onder de verwachtingen viel, iets wat beleggers op scherp heeft gezet voor de komende cijfers. De omzet matchte vorig kwartaal echter wel de verwachtingen, de hoop is uiteraard dat dit in Q4 de verwachtingen kan gaan overtreffen.


EPS verwachtingen en gerapporteerde EPS en Revenue van Energy Transfer


Conclusie

Energy Transfer LP (ET) heeft een opmerkelijke periode achter de rug met een aanzienlijke stijging in aandelenwaarde, het bereiken van nieuwe hoogtes in NGL- en ruwe olie transportvolumes, en een positieve aanpassing van hun financiële vooruitzichten voor 2023.


Ondanks een lichte teleurstelling in het missen van Wall Street's verwachtingen voor het derde kwartaal, vertoont het bedrijf sterke financiële gezondheid en operationele efficiëntie. De fusie met Crestwood Equity Partners LP en de recente upgrade van de kredietwaardigheid door Standard and Poor’s bevestigen het potentieel voor toekomstige groei en financiële stabiliteit.


Echter, ondanks deze positieve ontwikkelingen, bestaan er zorgen over het management van Energy Transfer, met name vanwege historische beslissingen zoals de dividendverlaging tijdens de pandemie. Deze twijfels, gecombineerd met de concurrentiepositie ten opzichte van bedrijven zoals Enterprise Products Partners, stellen beleggers voor uitdagingen bij het maken van toekomstige investeringsbeslissingen.


Met de aankondiging van hun kwartaalresultaten op 14 februari 2023, zal Energy Transfer's prestatie in het vierde kwartaal en het gehele jaar 2023 een beter beeld geven van de huidige staat van het bedrijf en zijn vooruitzichten voor de toekomst.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

コメント


Net binnen..