top of page

Door deze AI-investering schieten SoftBank aandelen omhoog

In het kort:

  • SoftBank's aandelen stegen met ruim 22% deze week en bereikten 8.301 yen op vrijdag.

  • Deze groei wordt gedreven door sterke prestaties van Arm en een positieve toekomstverwachting als gevolg van de AI-boom.

  • SoftBank's verschuiving van een Alibaba-gefocust portfolio naar een AI-gericht portfolio heeft hier alles mee te maken.


Het is een tijdperk van verandering voor SoftBank, het Japanse conglomeraat dat ooit bekend stond om zijn vroege gok op het Chinese techfenomeen Alibaba. Deze gok heeft plaatsgemaakt voor een nieuwe liefde: kunstmatige intelligentie (AI), met Arm als het pronkstuk van deze affaire.


De recente financiële wind mee, een stijging van de aandelen van SoftBank met meer dan 22% na een sterke vooruitzichtverklaring, illustreert dit nieuwe succesverhaal.



Arm: Het Gouden Kind in de AI-Revolutie

De aandelen van Arm, nu een stralend middelpunt in SoftBank's portfolio, schoten omhoog met bijna 48% op de Nasdaq, dankzij de AI-boom die vorig jaar van start ging. Dit fenomeen begon echt te leven na de lancering van OpenAI's ChatGPT in november 2022, waardoor Arm zich in de schijnwerpers werkte als een belangrijke speler op het gebied van generatieve AI. Meer weten over de afgelopen resultaten en stijging van Arm aandelen? Klik dan hier voor het meest recente artikel met een analyse over de stijging van Arm aandelen.


Oliver Matthew van CLSA merkte op dat Arm steeds meer mensen overtuigt van zijn hefboomwerking in AI, een beweging die SoftBank's aandelenverhaal een positieve wending geeft.


Van Alibaba naar AI: Een Portefeuille in Transitie

SoftBank's financiële opperhoofd, Yoshimitsu Goto, onthulde een opmerkelijke verschuiving van een Alibaba-gecentreerde portefeuille naar een die diep geworteld is in AI.


Dit is geen kleine verandering: het aandeel van Alibaba in SoftBank's portefeuille is gekelderd van 50% eind 2019 naar bijna nul aan het einde van het decemberkwartaal. Tegelijkertijd is Arm's ster gestegen van 9% naar een indrukwekkende 32% van SoftBank's activaportefeuille, een duidelijke indicatie van waar SoftBank's weddenschappen nu liggen.



Conclusie

Met Arm aan het roer van de AI-revolutie en SoftBank's beslissende pivot naar AI, lijkt de toekomst rooskleurig. Deze strategische herpositionering markeert niet alleen het einde van een tijdperk, maar ook het begin van een nieuw hoofdstuk waarin SoftBank en Arm wellicht een centrale rol spelen in het vormgeven van de toekomst van technologie.


De financiële wereld volgt op de voet hoe deze verschuiving het landschap van investeringen en technologie-innovatie zal beïnvloeden. Met Arm's opmerkelijke groei en SoftBank's nieuwe focus, is het duidelijk dat de race naar AI-dominantie in volle gang is.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page