top of page

AI als groeimotor: De kwartaalcijfers van Palantir

Bijgewerkt op: 8 aug.

In het kort:

  • Palantir publiceert solide kwartaalresultaten en kondigt een nieuw share buyback-program van $1 miljard aan.

  • Het bedrijf beleeft zijn derde opeenvolgende kwartaal van GAAP-winstgevendheid met een netto-inkomen van $28 miljoen.

  • "De kansen die voor ons liggen zijn de afgelopen maanden aanzienlijk toegenomen," zegt CEO Alex Karp.


Het digitale landschap heeft de afgelopen tijd veel ontwikkelingen doorgemaakt, vooral met de groeiende trend van Artificial Intelligence. Een van de prominente spelers in deze ruimte, Palantir, heeft zijn kwartaalresultaten bekendgemaakt, die ongeveer gelijk waren aan de verwachtingen van de markt.


Omzet: $533 Miljoen vs $533.4 Miljoen verwachting Winst per aandeel: $0.05 vs $0.05 verwachting


Wel opmerkelijk was de aankondiging van een nieuw aandelen terugkoopprogramma ter waarde van $1 miljard. Deze beslissing onderstreept het vertrouwen van het bedrijf in zijn eigen waarde en toekomstige groeipotentieel. Zoals Charlie Munger stelt: "Let op de zogenoemde kannibaal-bedrijven: aandelen terugkopen is immers een simpele manier voor bedrijven om haar aandeelhouders te belonen."


Palantir rapporteerde zijn derde opeenvolgende kwartaal van GAAP-winstgevendheid, met een indrukwekkende ommekeer van een nettoverlies van $179,3 miljoen een jaar eerder naar een netto-winst van $28 miljoen dit kwartaal. Het is ook opmerkelijk dat de omzet steeg naar $533 miljoen, een sprong vanaf de $473 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.


De groei is niet alleen te zien in de cijfers. Volgens Ryan Taylor, Chief Revenue Officer van Palantir, ervaart het bedrijf een "ongekende vraag". Hij vermeldde dat zowel nieuwe klanten als bestaande gebruikers hun gebruik van Palantir's software uitbreiden, vooral vanwege de groeiende belangstelling voor het bedrijf's AI-aanbod.


Op het gebied van kasstromen rapporteerde Palantir een aangepaste vrije kasstroom van $285 miljoen in de eerste helft van het jaar. De Chief Financial Officer, David Glazer, benadrukte dit punt en zei: "Onze kasstroom, balans en de autorisatie van een miljard dollar terugkoop tonen aan wat we geloven voor de toekomst van dit bedrijf." Hij voegde eraan toe dat "AI een enorme kans is."


CEO Alex Karp deelde zijn visie op de toekomst van het bedrijf in een brief aan de aandeelhouders. Hij benadrukte het potentieel van Palantir's AI-platform en merkte op dat het bedrijf in gesprek is met meer dan 300 extra ondernemingen over het gebruik ervan.


In het licht van deze recente ontwikkelingen en de positieve vooruitzichten, is de kans volgens analisten en de markt groot dat Palantir goed gepositioneerd is om te profiteren van de AI-revolutie die momenteel de technologische wereld transformeert. De toekomst zal hier meer over uitwijzen.


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page