top of page

Twee aantrekkelijke cybersecurity AI aandelen

In het kort:

  • In dit artikel bespreken we twee aantrekkelijke cybersecurity bedrijven die ook gebruik maken van artificial intelligence.

  • Beide bedrijven zijn gepositioneerd om te profiteren van de groeiende cybersecuritymark en bieden goede producten aan.

  • De integratie van AI in cybersecurity biedt deze bedrijven de mogelijkheid om gevaren snel te detecteren en te reageren op zowel bekende als onbekende dreigingen.


Cybersecurity is een essentieel aspect van de hedendaagse wereld. Met de toename van cyberaanvallen wordt het noodzakelijk om geavanceerdere beveiligingsmaatregelen toe te passen, waarbij artificial intelligence een belangrijke rol kan spelen. Artificial intelligence kan patronen herkennen, leren en anticiperen op mogelijke bedreigingen op een manier die voor mensen of normale systemen bijna onmogelijk is.


In dit artikel bespreken we twee aantrekkelijke aandelen op het gebied van cybersecurity en AI. Deze bedrijven zijn koplopers in het ontwikkelen van innovatieve oplossingen om de digitale wereld veiliger te maken. We zullen de potentiële groei en toekomst van deze bedrijven analyseren en waarom ze het interessante opties kunnen zijn voor beleggers om in te spelen op de toenemende vraag naar AI en cybersecurity.


Aandeel 1: Crowdstrike

CrowdStrike is een cybersecurity bedrijf dat gespecialiseerd is in het beschermen van computersystemen en netwerken tegen cyberaanvallen en inbraken. Het bedrijf maakt gebruik van geavanceerde AI-technologie om afwijkende en potentieel schadelijke activiteiten op te sporen. Deze technologieën kunnen razendsnel patronen herkennen en analyseren om mogelijke bedreigingen te identificeren en tegen te houden, zelfs voordat ze schade kunnen veroorzaken.


CrowdStrike staat vooral bekend om het Falcon-platform, dat door onderzoeksbureau Gartner wordt beoordeeld als een leider op het gebied van endpointbeveiliging. Om dat wat duidelijker te maken: met ‘endpoints’ bedoelen we eigenlijk alle apparaten die verbinding maken met een netwerk, denk aan laptops en pc’s. Deze apparaten zijn extra gevoelig voor aanvallen van buitenaf, omdat dit de plekken zijn waar wij, de gebruikers, in contact komen met het netwerk. Dus het is belangrijk dat juist deze ‘eindpunten’ goed beveiligd zijn, en dat is waar CrowdStrike’s Falcon-platform om de hoek komt kijken.


Crowdstrike & Artificial Intelligence

Maar CrowdStrike onderscheidt zich vooral door de aanzienlijke voordelen die het heeft in de wereld van AI, met name door zijn vermogen om enorme hoeveelheden waardevolle gegevens te verzamelen. Telkens wanneer het bedrijf een nieuwe klant toevoegt, verwerft het meer informatie over potentiële cyberdreigingen, met biljoenen nieuwe gebeurtenissen die elke dag worden geregistreerd en geanalyseerd. Deze informatie is cruciaal om de algoritmen van het bedrijf te verfijnen en te versterken, waardoor de beveiligingssystemen steeds intelligenter en effectiever worden in het detecteren en afweren van cyberaanvallen.

Het "OverWatch"-systeem van CrowdStrike is een ander element dat bijdraagt aan het succes van het bedrijf. Dit systeem combineert menselijke expertise met geavanceerde technologie om snel te kunnen reageren op incidenten. Menselijke experts analyseren de gegevens en grijpen in waar nodig, wat bijdraagt aan de optimalisatie van het AI-gestuurde beveiligingssysteem. Deze samensmelting van mens en machine zorgt ervoor dat het systeem continu leert en zichzelf ontwikkelt, wat het vermogen om toekomstige bedreigingen te identificeren verbetert.


Daarnaast stelt deze enorme hoeveelheid aan data en de continue verbetering van hun algoritmen CrowdStrike in staat om proactief te opereren in de cybersecuritywereld, waarbij ze niet alleen reageren op bekende bedreigingen, maar ook in staat zijn om nieuwe, onbekende dreigingen te voorspellen en tegen te houden. Deze aanpak van actieve beveiliging en continue verbetering stelt CrowdStrike in staat om een grote rol te spelen in een steeds groter wordende digitale wereld.


Crowdstrike's nieuwe product: Charlotte AI

In mei 2023 presenteerde CrowdStrike een vernieuwend product: Charlotte AI. Dit is een systeem dat werkt als een soort beveiligingsdeskundige, maar dan aangedreven door artificial intelligence. Charlotte AI is overigens niet zomaar een stuk technologie; het levert echt waardevolle inzichten en oplossingen aan de gebruikers.


Charlotte AI helpt experts door heel precieze vragen over het beveiligingssysteem te kunnen beantwoorden. Zo krijgt het bedrijf dat gebruikmaakt van Crowdstrike een veel duidelijker beeld van de gevaren in hun systemen. Ze kunnen bijvoorbeeld vragen naar specifieke bedreigingen en de beste manier om deze aan te pakken. Dankzij deze diepgaande informatie en advies kunnen experts hun werk nog beter doen.


Maar Charlotte AI doet meer dan alleen vragen beantwoorden. Het systeem helpt ook bij het maken van rapporten en het voorbereiden van bijvoorbeeld besprekingen. Met Charlotte AI kunnen bedrijven makkelijk en snel belangrijke informatie vinden. Zo kunnen ze vervolgens betere en efficiëntere beslissingen nemen.


De toekomst van Crowdstrike

CrowdStrike ziet enorme mogelijkheden in de cybersecuritymarkt. Het bedrijf schat zijn totale markt (TAM) op $76 miljard in 2023, wat aantoont dat het op dit moment slechts 3.4% van deze markt heeft aangeboord. Het potentieel is dus enorm. Bovendien verwacht Crowdstrike dat de TAM zal stijgen naar een indrukwekkende $97.8 miljard in 2025. Dit kan de basis leggen groei en expansie in de komende jaren, die zowel de omzet als de winst van het bedrijf ten goede kan komen.


CrowdStrike is daarnaast erg succesvol in het uitbreiden van relaties met bestaande klanten. Het bedrijf heeft opnieuw zijn doel voor omzetretentie (NRR) van 120% overtroffen in het eerste kwartaal van dit jaar. Dit betekent dat bestaande klanten in het kwartaal gemiddeld meer dan 20% meer hebben uitgegeven vergeleken met het vorige jaar. Het bedrijf wist ook in elk kwartaal van het afgelopen jaar een NRR van boven de 125% te behalen.

Bron: SaaStr

De jaarlijks terugkerende omzet (ARR) is in het eerste kwartaal met 42% gestegen ten opzichte van vorig jaar en kwam uit op $692.6 miljoen. Het management verwacht in januari 2026 een ARR van maar liefst $5 miljard te bereiken, wat neerkomt op een groei van ongeveer 83%. Reden genoeg dus om dit aandeel interessant te vinden.


Aandelen Crowdstrike kopen via DEGIRO

Aandeel 2: SentinelOne

SentinelOne is een relatief onbekend bedrijf in de wereld van cybersecurity. Vanzelfsprekend is ook hun doel het beschermen van netwerken tegen kwaadwillige aanvallen, zoals hacks en andere vormen van cybercriminaliteit, die schade kunnen aanrichten aan systemen en gevoelige informatie kunnen stelen.


Net als Crowdstrike maakt ook SentinelOne gebruik van artificial intelligence. Een van SentinelOne’s recente innovaties is de introductie van Purple AI, een AI-platform waarmee bedrijven bedreigingen kunnen opsporen, analyseren en erop kunnen reageren. Met behulp van tekstgebaseerde prompts kunnen analisten zowel bekende als onbekende verdachte activiteiten onderzoeken. Deze tool is ontworpen om de efficiëntie van de cybersecurity binnen een bedrijf te verhogen, door personeel in staat te stellen sneller en accurater te werken.


Bovendien heeft SentinelOne recentelijk enorm goede kwartaalresultaten neergezet. De omzet in het tweede kwartaal liet een jaarlijkse groei van 46% zien, tot $149 miljoen. Dit was ruim boven de geschatte $141.5 miljoen. Het verlies per aandeel is verminderd tot $0.08, van $0.20 in dezelfde periode vorig jaar. Dit is veel kleiner dan de $0.14 verlies per aandeel waar analisten op hadden gerekend. Hiermee heeft het bedrijf haar verwachtingen voor het volledige jaar naar boven bijgesteld, met een nieuwe verwachting van $600 miljoen aan omzet.


Lees ook: 2 hypergroei aandelen voor de komende jaren

Het totaal aantal klanten van SentinelOne is het laatste kwartaal ook met maar liefst 30% gestegen naar 11,000. De ARR (jaarlijks terugkerende omzet) is met 47% gestegen tot $612 miljoen. Ondanks een sterkere omzetgroei van 106% in het vorige jaar, blijft SentinelOne's groei erg indrukwekkend.

Bron: Shareholder Letter Q2 2024

Met een verwachte omzet van $600 miljoen heeft SentinelOne nog geen 1% van de potentiële markt van $100 miljard aangeboord (verwachting van het management). Met een beurswaarde van bijna 10 keer de omzet, lijkt SentinelOne bovendien relatief aantrekkelijk gewaardeerd - vooral als je het vergelijkt met vergelijkbare bedrijven zoals Crowdstrike (15 keer de omzet). Deze cijfers laten zien waarom we SentinelOne ook een plek hebben gegeven in dit artikel.


Eenvoudig beleggen in vastgoed met weinig geld. Klik hier voor meer informatie (#ad)

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Wil je meer lezen?

Abonneer je op www.debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Nu abonneren

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..