top of page

Twee aantrekkelijke cybersecurity AI aandelen

In het kort:

  • In dit artikel bespreken we twee aantrekkelijke cybersecurity bedrijven die ook gebruik maken van artificial intelligence.

  • Beide bedrijven zijn gepositioneerd om te profiteren van de groeiende cybersecuritymark en bieden goede producten aan.

  • De integratie van AI in cybersecurity biedt deze bedrijven de mogelijkheid om gevaren snel te detecteren en te reageren op zowel bekende als onbekende dreigingen.


Cybersecurity is een essentieel aspect van de hedendaagse wereld. Met de toename van cyberaanvallen wordt het noodzakelijk om geavanceerdere beveiligingsmaatregelen toe te passen, waarbij artificial intelligence een belangrijke rol kan spelen. Artificial intelligence kan patronen herkennen, leren en anticiperen op mogelijke bedreigingen op een manier die voor mensen of normale systemen bijna onmogelijk is.


In dit artikel bespreken we twee aantrekkelijke aandelen op het gebied van cybersecurity en AI. Deze bedrijven zijn koplopers in het ontwikkelen van innovatieve oplossingen om de digitale wereld veiliger te maken. We zullen de potentiële groei en toekomst van deze bedrijven analyseren en waarom ze het interessante opties kunnen zijn voor beleggers om in te spelen op de toenemende vraag naar AI en cybersecurity.


Aandeel 1: Crowdstrike

CrowdStrike is een cybersecurity bedrijf dat gespecialiseerd is in het beschermen van computersystemen en netwerken tegen cyberaanvallen en inbraken. Het bedrijf maakt gebruik van geavanceerde AI-technologie om afwijkende en potentieel schadelijke activiteiten op te sporen. Deze technologieën kunnen razendsnel patronen herkennen en analyseren om mogelijke bedreigingen te identificeren en tegen te houden, zelfs voordat ze schade kunnen veroorzaken.


CrowdStrike staat vooral bekend om het Falcon-platform, dat door onderzoeksbureau Gartner wordt beoordeeld als een leider op het gebied van endpointbeveiliging. Om dat wat duidelijker te maken: met ‘endpoints’ bedoelen we eigenlijk alle apparaten die verbinding maken met een netwerk, denk aan laptops en pc’s. Deze apparaten zijn extra gevoelig voor aanvallen van buitenaf, omdat dit de plekken zijn waar wij, de gebruikers, in contact komen met het netwerk. Dus het is belangrijk dat juist deze ‘eindpunten’ goed beveiligd zijn, en dat is waar CrowdStrike’s Falcon-platform om de hoek komt kijken.


Crowdstrike & Artificial Intelligence

Maar CrowdStrike onderscheidt zich vooral door de aanzienlijke voordelen die het heeft in de wereld van AI, met name door zijn vermogen om enorme hoeveelheden waardevolle gegevens te verzamelen. Telkens wanneer het bedrijf een nieuwe klant toevoegt, verwerft het meer informatie over potentiële cyberdreigingen, met biljoenen nieuwe gebeurtenissen die elke dag worden geregistreerd en geanalyseerd. Deze informatie is cruciaal om de algoritmen van het bedrijf te verfijnen en te versterken, waardoor de beveiligingssystemen steeds intelligenter en effectiever worden in het detecteren en afweren van cyberaanvallen.

Het "OverWatch"-systeem van CrowdStrike is een ander element dat bijdraagt aan het succes van het bedrijf. Dit systeem combineert menselijke expertise met geavanceerde technologie om snel te kunnen reageren op incidenten. Menselijke experts analyseren de gegevens en grijpen in waar nodig, wat bijdraagt aan de optimalisatie van het AI-gestuurde beveiligingssysteem. Deze samensmelting van mens en machine zorgt ervoor dat het systeem continu leert en zichzelf ontwikkelt, wat het vermogen om toekomstige bedreigingen te identificeren verbetert.


Daarnaast stelt deze enorme hoeveelheid aan data en de continue verbetering van hun algoritmen CrowdStrike in staat om proactief te opereren in de cybersecuritywereld, waarbij ze niet alleen reageren op bekende bedreigingen, maar ook in staat zijn om nieuwe, onbekende dreigingen te voorspellen en tegen te houden. Deze aanpak van actieve beveiliging en continue verbetering stelt CrowdStrike in staat om een grote rol te spelen in een steeds groter wordende digitale wereld.