top of page

Te mooi om waar te zijn? Lemonade belooft winstgevender te worden

Kort gezegd:

  • Lemonade presteert beter dan de verwachting.

  • De omzet groeit 115% & bedrijf heeft ook zijn groeivooruitzichten verhoogd.

  • Het blijft de vraag of Lemonade winstgevend zal worden in de nabije toekomst.

Lemonade, een verzekeringsmaatschappij, heeft betere resultaten behaald dan verwacht. Hierdoor zijn de aandelen van het bedrijf 33% gestegen in 3 dagen. Ze hebben hun groeivooruitzichten ook naar boven bijgesteld. Maar is het bedrijf op weg naar winstgevendheid?


Lemonade (LMND) leed in het afgelopen kwartaal een verlies van $0,95 per aandeel. Dit is minder dan het verwachte verlies van $1,14 per aandeel en beter dan het verlies van $1,21 per aandeel van vorig jaar. Deze cijfers zijn aangepast voor eenmalige gebeurtenissen.


Ze maken dus flink minder verlies dan analisten verwachten. Een kwartaal geleden werd verwacht dat het bedrijf een flink groter verlies zou hebben, maar het werkelijke verlies was kleiner dan verwacht. Hieronder alle kwartaal gegevens sinds juni 2022.


Lemonade had een omzet van $95,2 miljoen in het kwartaal tot maart 2023. Dit is meer dan de verwachte omzet en een flinke stijging ten opzichte van de $44,3 miljoen omzet van vorig jaar. Het bedrijf heeft vaker dan niet de verwachte omzet overtroffen in de afgelopen vier kwartalen.
Lemonade is vanaf de top bijna 91% gezakt, zelfs met de stijging van afgelopen paar dagen. Gezien ik op koopjes jaag, deel ik even enkele bevindingen met jullie. Laat altijd in de comments weten wat jouw ideeën erover zijn.

In het eerste kwartaal van 2023 groeide het aantal klanten en premies per klant, vooral dankzij de overname van Metromile. Hierdoor is ook de bruto verdiende premie met 61% gestegen. Ze hebben echter nog steeds een verliesratio van ongeveer 10%.