top of page

Tata Motors: een groeiende speler op de EV markt

In het kort:

  • Tata Motors, een groeiende speler in de internationale auto-industrie, heeft recent indrukwekkende financiële prestaties geboekt, gedreven door verschillende bedrijfsonderdelen.

  • Onder de merknaam Tata Motors produceert het bedrijf personenauto's, commerciële voertuigen, en luxeauto´s onder het merk Jaguar Land Rover.

  • Tata Motors blijft optimistisch over de toekomstige vraag en winstgevende groei.


Het bedrijf Tata Motors

Tata Motors is een gevestigde naam in zowel de Indiase als de wereldwijde auto-industrie. Het bedrijf heeft een diverse portfolio van voertuigen en merken, variërend van betaalbare personenauto's tot luxe- en premiumauto's.


Hieronder vallen drie belangrijke bedrijfsonderdelen:


Personenauto's (Tata Passenger Vehicles): Onder de merknaam Tata Motors produceert het bedrijf compacte auto's, sedans, SUV's en hatchbacks, waarmee het een aanzienlijk marktaandeel op de Indiase automarkt heeft verworven en ook internationaal uitbreidt.


Commerciële voertuigen (Tata Commercial Vehicles): Tata Motors is een vooraanstaande fabrikant van commerciële voertuigen, waaronder vrachtwagens, bussen en lichte bedrijfsvoertuigen. Ze bieden transportoplossingen voor zowel stedelijke als landelijke omgevingen.


Jaguar Land Rover (JLR): In 2008 verwierf Tata Motors de iconische Britse automerken Jaguar en Land Rover. Deze merken zijn gespecialiseerd in luxe- en premiumauto's, waaronder SUV's, sedans en sportwagens. Jaguar Land Rover heeft een wereldwijde aanwezigheid en bedient het hogere segment van de markt.


Recente financiële prestaties

Tata Motors heeft goede financiële resultaten gerapporteerd voor het derde kwartaal van het financiële jaar 2023, onlangs uitdagingen zoals inflatie en vertragingen in aanvoerlijnen van grondstoffen.

De cijfers laten zien dat het bedrijf sterke groei en winstgevendheid heeft behaald in alle drie de verschillende bedrijfsonderdelen:


Jaguar Land Rover (JLR): JLR rapporteerde een omzet van €7,05 miljard en een winst voor belastingen van €265 miljoen. Deze positieve resultaten werden gestimuleerd door verbeterde aanvoer, wat resulteerde in een omzetstijging van 28% ten opzichte van Q3 FY22. De EBIT-marge bedroeg een gezonde 3,7%, wat aangeeft dat JLR winstgevendheid heeft behouden.

Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!