top of page

Novavax schiet 120% omhoog op één dag na dit nieuws

In het kort:

  • Novavax aandelen zijn meer dan verdubbeld na de aankondiging van een $1,2 miljard deal met Sanofi voor de licentie van hun vaccintechnologie en co-ontwikkeling van nieuwe producten.

  • Ondanks dat de Q1 resultaten van Novavax de verwachtingen misten, met een omzet van $93,9 miljoen en een verlies van $147,6 miljoen, heeft de deal met Sanofi de financiële vooruitzichten verbeterd.

  • Het bedrijf verwacht nu een jaaromzet van $970 miljoen tot $1,17 miljard door de deal, en heeft plannen om de kosten te verlagen tot onder $500 miljoen tegen het einde van fiscaal 2025.


Novavax, een bekende ontwikkelaar van vaccins, heeft zijn aandelen zien verdubbelen nadat het een significante licentie deal ter waarde van $1,2 miljard met Sanofi aankondigde. Deze deal omvat een vooruitbetaling van $500 miljoen en potentiële toekomstige betalingen die kunnen oplopen tot $700 miljoen, afhankelijk van het bereiken van bepaalde ontwikkelings- en regelgeving mijlpalen. Deze financiële injectie stelt Novavax in staat om zijn aandacht te richten op de uitbreiding van hun onderzoek en ontwikkeling (R&D) capaciteiten.


De aandelenkoers van Novavax na dit nieuws vandaag:

BRON: cnbc


In het eerste kwartaal rapporteerde Novavax een omzet van $93,9 miljoen, wat lager is dan de verwachte $101,3 miljoen. Het nettoverlies bedroeg $147,6 miljoen, wat aanzienlijk meer is dan de voorspelde $127,4 miljoen. Dit werd deels gecompenseerd door de verbetering in hun jaarlijkse financiële vooruitzichten, mede dankzij de deal met Sanofi, waarbij de gecombineerde inkomsten en betalingen nu tussen de $970 miljoen en $1,17 miljard liggen. Zelfs zoveel dat de aandelenkoers met dit 120% omhoog schoot vandaag.


De samenwerking tussen Novavax en Sanofi markeert een belangrijke strategische verschuiving voor Novavax, dat nu beter gepositioneerd is om zijn technologieplatform en adjuvant, bekend als Matrix-M, te benutten. Deze technologieën zijn essentieel voor het ontwikkelen van nieuwe vaccin producten, waaronder een gecombineerd COVID-19 en griepvaccin.


Novavax heeft verder aangekondigd dat het een kosten besparing programma zal doorvoeren, gericht op het verminderen van de gecombineerde kosten van R&D en algemene en administratieve uitgaven tot minder dan $500 miljoen tegen het einde van fiscaal 2025. Voor fiscaal 2024 worden deze kosten geschat op $700 tot $750 miljoen.


De recente ontwikkelingen bij Novavax, met name de lucratieve deal met Sanofi, hebben het bedrijf een nieuwe toekomst gegeven, ondanks de teleurstellende resultaten in het eerste kwartaal. Met deze nieuwe financiële en strategische ademruimte is Novavax vanaf nu beter gepositioneerd om zijn R&D-inspanningen te versterken en zijn aanwezigheid op de wereldwijde vaccinmarkt te vergroten.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..