top of page

TSMC ziet omzet met 60% stijgen vanwege vraag naar AI chips

In het kort:

  • TSMC ziet de verkoop in april stijgen met 60% tot NT$236 miljard ($7,3 miljard), dankzij de aanhoudende vraag naar AI-chips.

  • De wereldwijde vraag naar AI-halfgeleiders en een herstel in de consumentenelektronica stuwen de inkomsten ver boven de ramingen uit.

  • TSMC blijft optimistisch over toekomstige groei en keurt een contant dividend van NT$4 per aandeel goed.


De Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), de grootste contractfabrikant van chips ter wereld, heeft in april een opmerkelijke verkoopstijging van 60% gerealiseerd, waarbij de inkomsten uitkwamen op NT$236 miljard ($7,3 miljard). Deze stijging is voornamelijk toe te schrijven aan de blijvende vraag naar kunstmatige intelligentie (AI) chips en een beginnend herstel in de markt voor consumentenelektronica.De indrukwekkende omzetgroei van TSMC in april volgt op een stijging van 34,3% in maart, en is significant hoger dan de aanvankelijke ramingen voor het huidige kwartaal. Dit succes is grotendeels te danken aan de onverzadigbare vraag naar AI-semiconductors. TSMC fungeert als de exclusieve producent van Nvidia's geavanceerde trainingchips, wat het bedrijf een cruciale positie geeft binnen de AI-technologiemarkt. Bovendien heeft de opleving van de wereldwijde smartphone-industrie, met name in de competitieve Chinese markt, bijgedragen aan de vraag naar TSMC's mobiele chips.Ondanks het sterke herstel waarschuwde CEO C.C. Wei van TSMC voor de snelheid van dit herstel, wat wijst op een voorzichtige benadering voor de komende maanden. Desondanks bereikten de aandelen van TSMC in april een recordhoogte, mede dankzij de bekendmaking van nieuwe producten door Apple Inc., zoals een nieuwe lijn iPads, waarvoor TSMC de chips fabriceert.


De raad van bestuur van TSMC heeft ook een contant dividend van NT$4 per aandeel goedgekeurd, wat het vertrouwen van het bedrijf in zijn financiële gezondheid en groeivooruitzichten onderstreept.


TSMC blijft een dominante speler in de snelgroeiende sector van AI-technologie en lijkt goed gepositioneerd om te profiteren van zowel de huidige trends in kunstmatige intelligentie als een heropleving in de vraag naar consumentenelektronica. Met zijn strategische partnerschappen en innovatieve productiecapaciteiten is TSMC klaar om zijn leidende positie verder te versterken in een steeds meer door technologie gedreven wereld.

Commentaires


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..