top of page

NIO probeert beleggers gerust te stellen & het werkt

In het kort:

  • NIO heeft te maken met enkele speculaties en geruchten rondom het ophalen van extra kapitaal.

  • Het bedrijf heeft in het licht van deze geruchten benadrukt geen plannen te hebben voor verdere kapitaalverhogingen.

  • Ondanks de huidige marktontwikkelingen en fluctuaties zijn er analisten die geloven dat de werkelijke waarde van NIO niet correct wordt weerspiegeld in de huidige aandelenprijs.

Het is een volatiele tijd geweest voor beleggers in NIO, de bekende Chinese fabrikant van elektrische voertuigen. Het bedrijf, dat momenteel nog geen free cash flow genereert, spendeert wel ongeveer $250 miljoen elk kwartaal om het bedrijf verder uit te bouwen en te laten groeien. Deze week waren er echter veel zorgen en speculaties over het mogelijk ophalen van meer kapitaal. Dit zou nadelig kunnen zijn voor bestaande aandeelhouders. Hier heeft Nio nu meer duidelijkheid over gegeven.


Recent waren er enkele geruchten dat NIO extra kapitaal zou gaan ophalen. Deze geruchten leidden tot een flinke daling van de waarde van het aandeel, maar nadat NIO deze geruchten officieel ontkende, herstelde de koers zich weer enigszins. Voorafgaand aan deze officiële berichtgeving vanuit NIO waren er speculaties dat het bedrijf wel $3 miljard zou gaan ophalen, waardoor NIO's aandelen (ADRs), met meer dan 5% daalden.


Het is gebruikelijk dat de waarde van aandelen daalt wanneer een bedrijf besluit om meer kapitaal op te halen. Dit komt omdat er dan meer aandelen beschikbaar komen, waardoor de waarde van bestaande aandelen daalt omdat ze een kleiner deel van het bedrijf vertegenwoordigen. Deze fluctuaties zijn normaal op de aandelenmarkt, maar kunnen wel voor onzekerheid onder beleggers zorgen.


Lees ook: NIO lanceert een eigen smartphone

Tot op heden zijn de aandelen van NIO dit jaar met ongeveer 12% gedaald en met ongeveer 51% over de afgelopen 12 maanden. Dit laat goed zien hoe geruchten en speculaties invloed kunnen hebben op de beurs. Ondanks deze schommelingen en de huidige onrust op de markt, zijn er analisten die stellen dat deze daling niet per se een accurate reflectie is van de echte waarde van een bedrijf zoals NIO. De stijgende rente en de dalende prijzen voor nieuwe auto’s in China hebben duidelijk een impact gehad op hoe beleggers over het bedrijf denken. Maar het is nog maar de vraag of deze ontwikkelingen echt iets zeggen over de werkelijke waarde van NIO als bedrijf.


Veel mensen vragen zich af of deze externe factoren, zoals rentetarieven en de autoprijzen, daadwerkelijk invloed hebben op de kernwaarde van het bedrijf, of dat ze voornamelijk de het sentiment van beleggers beïnvloeden. Het is belangrijk om te begrijpen dat de intrinsieke waarde van een bedrijf vaak stabieler is dan de voortdurende schommelingen op de beurs suggereren. Dit zal zeer waarschijnlijk ook zo het geval zijn bij NIO.

Aandelen NIO kopen via DEGIRO

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Wil je meer lezen?

Abonneer je op www.debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Nu abonneren

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page