top of page

Nio lanceert een eigen smartphone

In het kort:

  • Nio, het Chinese elektrische automerk, heeft een Android-smartphone uitgebracht die het bedrijf verwacht dat minstens de helft van zijn gebruikers zal kopen.

  • De smartphone, geprijsd tussen $900 en $1,000, is een Android-apparaat dat ongeveer $150 goedkoper is dan een vergelijkbare Huawei-telefoon.

  • De telefoon zal zich richten op connectiviteit en wordt geleverd met speciale functies voor naadloze integratie met Nio-auto's.

Nio, een groot Chinees elektrisch automerk, heeft zojuist zijn eigen smartphone gelanceerd, en het bedrijf verwacht dat minstens de helft van zijn gebruikers deze zal aanschaffen. Dit is een interessante zet, aangezien Nio de eerste high-end Chinese autofabrikant is die een eigen smartphone uitbrengt.


Nio's slimme zet naar Connectiviteit

Deze smartphone, met een prijskaartje van ongeveer $900 tot $1,000, is gebaseerd op het Android-besturingssysteem en is ongeveer $150 goedkoper dan vergelijkbare Huawei-telefoons. Nio heeft een aanzienlijk deel van zijn gebruikersbestand bestaande uit iPhone-gebruikers en andere Android-vlaggenschiptelefoons van merken zoals Huawei. Deze groep gebruikers is zeer waarschijnlijk geïnteresseerd in deze nieuwe smartphone vanwege de algehele prestaties en de naadloze connectiviteit met Nio-auto's.


Deze zet is geen verrassing, aangezien Chinese autofabrikanten al geruime tijd in-car entertainment en mobiele connectiviteit als verkoopargumenten voor hun voertuigen proberen te gebruiken. Nio's smartphone komt ook met een speciale knop die als sleutel voor de auto fungeert, waardoor gebruikers een naadloze overgang tussen hun telefoon en het voertuig kunnen maken.


Lees ook: Huawei zet vol in op AI

Nio kijkt naar de toekomst

De smartphone is niet alleen bedoeld voor Nio-autobezitters, maar is beschikbaar voor alle consumenten in China. Dit is een kans voor Nio om meer inkomsten per gebruiker te genereren en de waarde van het merk te vergroten. Het bedrijf heeft al 600.000 actieve gebruikers per dag op zijn mobiele app, wat meer is dan het aantal autogebruikers.

Hoewel Nio momenteel niet van plan is om de smartphone in Europa uit te brengen, gelooft CEO William Li dat er in de toekomst mogelijkheden kunnen ontstaan zodra de markt daar groeit. Nio is momenteel actief in vijf Europese landen, waaronder Duitsland, en richt zich momenteel op het ontwikkelen van lokale autodiensten in die regio's.


In een concurrerende markt voor elektrische voertuigen in China, blijft Nio investeren in onderzoek en ontwikkeling, batterijoplaadinfrastructuur en de ontwikkeling van een massamerk. Het bedrijf is vastberaden om zijn positie in de markt te behouden en ziet de toekomst positief tegemoet.


Wil je meer lezen?

Abonneer je op www.debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Nu abonneren

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page