top of page

Dit is waarom Palantir Aandelen blijven stijgen

In het kort:

  • Palantir heeft een belangrijk contract van $250 miljoen afgesloten met het Amerikaanse Ministerie van Defensie.

  • Naast de interesse van de Amerikaanse overheid, toont ook het Verenigd Koninkrijk belangstelling in Palantir. De National Health System overweegt een contract ter waarde van bijna $595 miljoen.

  • Terwijl Palantir blijft innoveren en uitbreiden in de defensie sector, wilt het bedrijf ook toetreden in een aantal commerciële markten, zoals de gezondheidszorg.


Palantir, een bedrijf mede opgericht door de bekende ondernemer Peter Thiel, heeft goed nieuws gekregen. Ze hebben namelijk een groot contract ter waarde van $250 miljoen binnengehaald met het Amerikaanse Ministerie van Defensie. Het doel van dit contract? Het ontwikkelen van technologieën op het gebied van artificial intelligence en machine learning, specifiek gericht op defensie.


Dit contract is niet zomaar iets; het laat zien hoe Palantir blijft groeien en uitbreiden. Het maakt ook duidelijk hoe nauw de banden tussen Palantir en de Amerikaanse overheid zijn. De beroemde belegger Warren Buffett zei ooit: “Het echte risico komt van niet weten wat je doet.” Dit kun je ook enigszins op deze situatie betrekken. Het lijkt er namelijk op dat de Amerikaanse overheid er vertrouwen in heeft dat ze met Palantir de juiste keuze hebben gemaakt. De beurs lijkt dit vertrouwen te delen; na de aankondiging van dit contract zijn de aandelen van Palantir met zo'n 6% gestegen.


Louie DiPalma, een analist bij William Blair, heeft aangegeven dat dit contract weliswaar waarschijnlijk geen gigantische impact zal hebben op de winst van Palantir. De reden hiervoor is dat contracten voor dit soort specifieke (neven)diensten vaak minder winstgevend zijn dan de daadwerkelijke verkoop van Palantir's software. Toch geeft dit contract aan hoe sterk de banden tussen Palantir en de Verenigde Staten zijn en voorspelt het volgens DiPalma goede dingen voor de omzetgroei van het bedrijf in het vierde kwartaal en in 2024.


Maar de interesse in Palantir is niet alleen beperkt tot de Verenigde Staten. Het lijkt erop dat ook het Verenigd Koninkrijk zijn oog heeft laten vallen op de diensten en software van het bedrijf. De National Health System (NHS) van het VK, die Palantir's diensten al gebruikte tijdens de coronavirus pandemie, overweegt een nieuw contract dat bijna $595 miljoen waard is. We verwachten verdere details hierover eind 2023.


Toch is dit wel al een beetje bijzonder nieuws, want het betekent dat niet alleen de Amerikaanse overheid vertrouwen heeft in de diensten van Palantir, maar dat ook andere landen interesse beginnen te tonen. Als het Verenigd Koninkrijk besluit om daadwerkelijk met Palantir in zee te gaan voor dit nieuwe contract, zou dat een grote stap zijn voor het bedrijf. Het zou ook de deur kunnen openen voor nog meer internationale kansen en samenwerkingen.Palantir is bovendien ook bezig met het uitbreiden van hun bereik door zich te richten op commerciële markten, zoals de gezondheidszorg. Maar wat opvallend is, is dat de prijzen van dit soort software nog niet bekend zijn gemaakt. Dit roept vragen op over hoeveel deze nieuwe producten zullen bijdragen aan de inkomsten van het bedrijf. De verwachtingen voor de komende jaren zijn in ieder geval erg hoog.


Tot nu maakt Palantir deze verwachtingen ook wel waar. Palantir's nieuwe 'Artificial Intelligence Platform' heeft bijvoorbeeld al veel interesse gewekt, met nu al 150 (B2B) gebruikers; een flinke stijging van 50% binnen slechts een maand. Dit toont aan dat er een groeiende vraag en interesse is in wat Palantir te bieden heeft, zowel op het gebied van defensie als in de commerciële sector.


Aandelen Palantir Technologies kopen via DEGIRO

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Wil je meer lezen?

Abonneer je op debelegger.nl om deze exclusieve post te kunnen blijven lezen.

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..