top of page

Kan Roku nog verder stijgen?

In het kort:

  • Roku heeft afgelopen week indruk gemaakt op de beurs met een spectaculaire stijging van bijna 50%.

  • Ondanks de moeilijkheden waarmee andere advertentiebedrijven zoals The Trade Desk kampen, biedt Roku een optimistisch toekomstbeeld.

  • Roku's huidige waardering van ongeveer $12 miljard brengt hoge verwachtingen met zich mee voor de toekomstige groei van het bedrijf.


Roku doet het de afgelopen weken weer goed op de beurs en dit heeft veel beleggers en analisten natuurlijk verrast en enthousiast gemaakt. Na een indrukwekkende stijging van bijna 50% vorige week, dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers met betrekking tot het derde kwartaal, gaan we in dit artikel kijken naar waarom Roku nog steeds veel groeipotentieel heeft.


Laten we eerst eens gaan kijken naar de kwartaalcijfers van Roku. Het bedrijf wist beleggers namelijk positief te verassen met haar goede cijfers, waarin het bedrijf een omzetgroei van 20% tot $912 miljoen rapporteerde, ruim boven de gemiddelde analistenverwachting van $853 miljoen. Bovendien verbeterde Roku's aangepaste EBITDA aanzienlijk, van ongeveer negatief $34 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar tot meer dan $43 miljoen.


Maar een van de meest interessante dingen uit de kwartaalcijfers van Roku is hoe ze omgaan met de moeilijke advertentiemarkt. We weten natuurlijk al dat The Trade Desk, een ander advertentiebedrijf, het moeilijk heeft dankzij een uitdagende advertentiemarkt, maar het management van Roku heeft een optimistisch beeld geschetst voor de toekomst, zelfs te midden van al de economische uitdagingen wereldwijd. Deze positieve trend wordt verder benadrukt door de verwachting dat de groei in videoadvertenties op het Roku-platform in het vierde kwartaal gelijk zal blijven aan de sterke prestaties in het derde kwartaal. Dit wijst op een robuuste vraag en een mogelijk toenemende omzet uit advertenties.


Dit is zeker een positief punt, maar na de 50% stijging van afgelopen week zijn er wel wat vragen over de huidige waardering van Roku. Met een beurswaarde van ongeveer $12 miljard is Roku best hoog gewaardeerd, vooral gezien het feit dat het bedrijf nog steeds verlies lijdt. Deze hoge waardering stelt dan ook hoge verwachtingen aan de toekomstige prestaties van het bedrijf, waarbij Roku moet streven naar aanhoudende en sterke groei in de dubbele cijfers om deze waardering te rechtvaardigen. Mocht de groei in de toekomst om wat voor reden dan ook afzwakken, dan zal dat een gigantische klap voor de waardering zijn.


En dit gevaar is misschien dichter bij dan we denken. Het management heeft namelijk wel al gewaarschuwd voor een mogelijke vertraging in de groei de komende jaren. Roku staat voor een aantal belangrijke uitdagingen, vooral wat betreft contentdistributie en media- en entertainmentuitgaven op het platform.


Lees ook: Het geheime wapen van Roku

Hoewel een tijdelijke vertraging in groei niet ongewoon is voor snelgroeiende bedrijven, is het belangrijk voor beleggers om te volgen hoe Roku deze uitdagingen aanpakt en of het in staat is om terug te keren naar snellere groeicijfers. En terwijl het bedrijf een sterke prestatie heeft neergezet in het derde kwartaal en tekenen van herstel in de advertentiemarkt laat zien, is het de vraag of deze positieve trends voldoende zullen zijn om de hoge waardering en de toekomstige groeiverwachtingen te ondersteunen.


De recente prestaties van Roku en de positieve vooruitzichten in de advertentiemarkt bieden natuurlijk redenen tot optimisme, maar het is wel belangrijk dat beleggers met een gezonde en voorzichtige blik kijken naar zowel de potentie als de waardering van het bedrijf. De verwachtingen van de markt voor Roku zijn hoog, en de vraag blijft uiteindelijk of Roku in staat zal zijn om aan deze verwachtingen te voldoen.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar Michiel@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page