top of page

NIO´s revolutionaire laadsysteem

In het kort:

  • Wereldwijde uitbreiding van Power Swap stations: Het 2.000ste Power Swap Station van NIO opende langs de G30 Lianyungang-Khorgos Expressway in China, waarmee wereldwijde groei wordt benadrukt, inclusief de Europese uitbreiding met 27 stations.

  • Indrukwekkende Statistieken en Gebruik: Bijna 31 miljoen swaps in totaal en bijna 60.000 dagelijkse swaps illustreren NIO's inzet voor een naadloze laadervaring en het elimineren van rijbereikangst.

  • Gemak: Met deze Power Swap station probeert NIO haar gebruikers een nog betere gebruikservaring en meer gemak te bieden.


April 2021 onthulde NIO, in samenwerking met Sinopec, het Batterij wisselstation 2.0 bij het Chaoying Station van Sinopec in Beijing.


Dit batterij wisselstation van de tweede generatie, het resultaat van de NIO-Sinopec-partnerschap, beschikt over 14 batterijsleuven en verbetert de wisselervaring tot 312 wisselingen per dag. Het geautomatiseerde proces van het station stelt voertuigen in staat om automatisch binnen te rijden, en gebruikers kunnen met één tik op het midden van het display de zelfservice-wissel starten zonder uit hun auto te hoeven stappen.


Hieronder is te zien hoe deze Power Swap Stations functioneren:

NIO, de Chinese fabrikant van slimme elektrische auto's, heeft recentelijk zijn 2.000ste Power Swap Station geopend. Deze Power Swap-technologie, waarmee gebruikers in slechts drie minuten een lege batterij kunnen omwisselen voor een volledig opgeladen exemplaar, onderstreept NIO's vernieuwende blik op elektrisch rijden. Deze ontwikkeling is niet beperkt tot China, maar strekt zich ook uit tot Europa.Wereldwijde uitbreiding van Power Swap stations

In China werd het 2.000ste Power Swap Station geopend langs de G30 Lianyungang-Khorgos Expressway, een historische route langs de zijderoute. Deze mijlpaal ondersteunt NIO-gebruikers die van de oostkust in Lianyungang naar het westen in Tianshui reizen met naadloze batterijwissels. Europa maakt deel uit van deze groei, met 27 Power Swap Stations verspreid over Denemarken, Duitsland, Nederland, Noorwegen en Zweden.


Indrukwekkende statistieken en gebruik

NIO heeft bijna 31 miljoen swaps uitgevoerd voor gebruikers, wat betekent dat bijna 60.000 swaps dagelijks plaatsvinden. Elke 1.4 seconden vertrekt een NIO-voertuig met een volledig opgeladen batterij vanaf een Power Swap Station. Deze cijfers illustreren NIO's inzet om de laadervaring te definiëren en rijbereikangst te elimineren.


Groei van NIO in Europa en samenwerking met Shell

NIO's Europese Power-netwerk breidt snel uit, met 27 Power Swap Stations in Denemarken, Duitsland, Nederland, Noorwegen en Zweden. Nederland heeft momenteel al acht Power Swap Stations, verspreid over het land. De samenwerking met Shell, waarbij het eerste Power Swap Station bij Shell Veldhuizen in Nederland werd geopend, toont NIO's streven naar een naadloze laadervaring.


NIO's toewijding om elektrisch reizen moeiteloos en zorgeloos te maken, blijkt niet alleen uit hun voertuigen, maar ook uit hun groeiende oplaadinfrastructuur. Deze relatief nieuwe manier van laden kan het gemak van elektrisch rijden met NIO zeker vergroten.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Comments


Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..