top of page

Hoe Warren Buffett profiteert van de Crypto koersstijging

In het kort:

  • Warren Buffett, bekend om zijn scepsis over Bitcoin, heeft via Berkshire Hathaway $1 miljard geïnvesteerd in Nu Holdings.

  • Nu Holdings, oorspronkelijk bekend als Nubank, is een fintech-bedrijf dat in 2013 de Latijns-Amerikaanse banksector opschudde met zijn digitale benadering en lage kosten voor financiële diensten.

  • Het is dan ook een bedrijf dat duidelijk profiteert van de toenemende adoptie van cryptocurrencies.

Laten we het hebben over dit wijdverspreide nieuwtje van de dag: Warren Buffett, de grootvader van waardebeleggen en notoir Bitcoin-scepticus, wiens holdingmaatschappij Berkshire Hathaway net een slordige $1 miljard geïnvesteerd heeft in Nu Holdings. Ja, hetzelfde Nu Holdings dat flink profiteert van de stijgende crypto-adoptie. Wie had dat gedacht?


De aandelenkoers van Nubank sinds de beursgang:


Nubank: De Fintech Revolutie

In de wereld van fintech is Nubank, of Nu Holdings, een naam die synoniem staat voor revolutie. Sinds 2013 heeft dit bedrijf de Latijns-Amerikaanse banksector op zijn kop gezet. Hun pitch? Simpel: breek de monopolie van traditionele banken met goedkope, digitale financiële diensten. Vandaag de dag heeft Nubank meer dan 90 miljoen klanten - dat is meer dan de helft van de volwassen bevolking in Brazilië, om het even in perspectief te zetten.


Nucripto: Nubank’s Crypto Avontuur

Nubank's laatste troefkaart? Nucrypto, gelanceerd in 2022. Dit platform stelt gebruikers in staat om te handelen in een reeks van cryptocurrencies, waaronder de grote jongens Bitcoin en Ethereum. In zijn eerste maand alleen al trok Nucrypto meer dan 1 miljoen actieve gebruikers aan. En met de introductie van hun eigen digitale munt, Nucoin, lijkt Nubank klaar om de Latijns-Amerikaanse crypto-markt te domineren.


Buffett's Onverwachte Weddenschap

Terug naar Buffett. Hoewel hij technologie-aandelen decennialang heeft gemeden, heeft hij altijd een zwak gehad voor banken. En Nu Holdings past precies in dat plaatje, ondanks zijn crypto-uitstapjes. Het bedrijf, opgericht door de ervaren ondernemer David Velez, onderscheidt zich door zijn digitale-first benadering en sterke economische basis, iets wat Buffett zeker kan waarderen.


Conclusie

Kortom, Buffett's investering in Nu Holdings, hoewel paradoxaal gezien zijn houding ten opzichte van crypto, weerspiegelt een erkenning van de potentie en de impact van digitale bankdiensten en cryptocurrency in de moderne financiële wereld.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!

Net binnen..

bottom of page