top of page

Goldman Sachs verwacht groei in deze Aziatische techaandelen

In het kort:

  • SK Hynix: Belangrijke speler in AI-servers met een herstel in het derde kwartaal van 2023, met een omzet van 9.066,2 miljard won ondanks operationele en nettoverliezen, gedreven door de vraag naar high-performance mobiele producten en AI-toepassingen.

  • TSMC: Leider in halfgeleiders, overtrof de omzetverwachtingen in het vierde kwartaal van het voorgaande jaar met T$625,5 miljard, maar zag een daling in netto winst in het derde kwartaal van 2023, wat de dynamiek in de halfgeleiderindustrie weerspiegelt.

  • Renesas Electronics en Foxconn Industrial Internet: Renesas toont sterke prestaties in microcontrollers met aanzienlijke operationele en nettowinst, terwijl Foxconn zich aanpast aan de AI- en netwerkmarkt met een stabiele omzet en stijgende nettowinst in de negen maanden eindigend op 30 september 2023.


Goldman Sachs heeft zijn oog laten vallen op enkele sleutelspelers in de Aziatische tech hardware industrie, met focus op AI en de veranderende geopolitieke context. Hieronder de door Goldman Sachs geprezen aandelen, en waarom juist deze aandelen interessant geacht worden.


SK Hynix: Ster in AI-Servers

SK Hynix, een prominente Zuid-Koreaanse chipfabrikant, staat aan de vooravond van een significante groei. De verwachting is dat de marktwaarde in drie jaar kan verdubbelen tot 200 biljoen won ($152 miljard), gedreven door de vraag naar AI-geheugenchips.


De focus ligt op de ontwikkeling van HBM3-chips, die essentieel zijn voor generatieve AI-toepassingen. Dit potentieel wordt verder benadrukt door plannen voor het verhogen van de productie van DRAM-chips en aanpassingen aan de NAND-flashchipmarkt, wat duidt op een responsieve aanpak van veranderende marktomstandigheden.TSMC: Leider in Halfgeleiders

TSMC, bekend als 's werelds grootste contract chipfabrikant, heeft een bescheiden maar stabiele omzetgroei laten zien in het vierde kwartaal van 2023. Met een marktwaarde van $483,3 miljard bevestigt TSMC zijn positie als een dominante speler in de halfgeleiderindustrie.


De lichte stijging van de omzet tot $20,2 miljard in het laatste kwartaal van 2023, vergeleken met $19,93 miljard in dezelfde periode een jaar eerder, toont aan dat TSMC succesvol inspeelt op de groeiende vraag naar geavanceerde chip-technologieën, ondanks de uitdagingen in de wereldwijde toeleveringsketen en geopolitieke spanningen.


Renesas Electronics: Innovatie in Microcontrollers

Renesas Electronics, een prominente speler in de markt voor microcontrollers en halfgeleideroplossingen, heeft voor de negen maanden eindigend in september 2023 indrukwekkende financiële resultaten laten zien. Het bedrijf rapporteerde een aanzienlijke operationele winst van 318,528 miljoen yen en een nettowinst van 271,513 miljoen yen.


Deze resultaten duiden op een sterke groei ten opzichte van voorgaande jaren, wat het innovatievermogen en de expertise van Renesas in de markt van embedded systemen onderstreept. Met een toenemende toepassing in sectoren zoals automotive, industriële automatisering en IoT, is Renesas uitstekend gepositioneerd om te profiteren van de stijgende vraag naar geavanceerde technologieën.Foxconn Industrial Internet: Groei in AI en Netwerken

Foxconn Industrial Internet heeft een verrassende winststijging van 11% in het derde kwartaal gerapporteerd, een positief teken ondanks de algemene neergang in de consumentenelektronica.


De winst steeg naar NT$43,13 miljard, terwijl de omzet daalde met 11,64% naar NT$1.543 biljoen. Deze resultaten weerspiegelen de veerkracht van Foxconn in een uitdagende markt en haar vermogen om zich aan te passen aan veranderende marktbehoeften, waaronder de productie van consumentenelektronica en de ontwikkeling van nieuwe technologieën zoals halfgeleiders.


Conclusie

Goldman Sachs' focus op SK Hynix, TSMC, Renesas Electronics en Foxconn Industrial Internet benadrukt het vertrouwen in het groeipotentieel van de Aziatische tech hardware industrie, met name in AI en halfgeleiders.


Deze bedrijven, die elk sterke marktposities en innovatieve technologieën bezitten, zijn goed gepositioneerd om te profiteren van de toenemende vraag in een wereld die steeds meer afhankelijk is van geavanceerde technologie. Hun recente financiële prestaties en strategische plannen weerspiegelen een optimistisch toekomstbeeld voor investeerders die op zoek zijn naar kansen in de high-tech sector.


Voor vragen of opmerkingen, neem contact op via e-mail: rens@debelegger.nlMeld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!