top of page

Dit zijn de verwachtingen voor Oracle´s kwartaalcijfers maandag

In het kort:

  • Oracle staat op het punt zijn fiscale derdekwartaalcijfers voor 2024 te rapporteren, met analisten die een sterke stijging van de inkomsten en winst verwachten.

  • De focus ligt op de groei van Oracle's cloudsegment, gezien de zorgen dat deze groei mogelijk vertraagt, terwijl het bedrijf zijn datacentra uitbreidt om te voldoen aan de groeiende vraag naar kunstmatige intelligentie (AI).

  • Analisten hebben gemengde verwachtingen, met voorspellingen van een daling in de prijs van batterijmetalen, maar Oracle's strategische inzet op cloudinfrastructuur en generatieve AI-diensten blijft aandacht trekken.


De techreus Oracle, bekend om zijn database- en bedrijfssoftware-oplossingen, staat op het kruispunt van een significante transitie, gedreven door kunstmatige intelligentie (AI) en cloud-technologieën. Op maandag zal het de cijfers voor het derde kwartaal van fiscaal 2024 bekend gaan maken.


De verwachtingen van analisten

Volgens de consensus van analisten wordt verwacht dat Oracle's inkomsten voor dit kwartaal zullen uitkomen op $13,28 miljard, een stijging ten opzichte van zowel het voorgaande kwartaal als het jaar daarvoor. Dit wordt ondersteund door een verwachte netto-inkomstenstijging naar $2,74 miljard en een verwachte toename van de verwaterde winst per aandeel (EPS) naar $1,37.


De omzetgroei van Oracle sinds de beursgang:


Deze cijfers duiden op een gezonde financiële groei, gedreven door Oracle's toenemende focus op cloudservices en de integratie van AI-technologieën in zijn aanbod. De cloudservices en licentieondersteuning van het bedrijf, inclusief Oracle's abonnementssoftware-aanbiedingen, staan centraal met een verwachte groei van 11,4% naar $9,9 miljard.


De groei van Oracle's Cloud Infrastructure (OCI) business, de thuisbasis van de meerderheid van Oracle's generatieve AI-aanbiedingen, wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Larry Ellison, oprichter van Oracle, vergeleek AI met een "goudkoorts" voor technologie-uitgaven in de cloud. Deze analogie benadrukt niet alleen het potentieel van AI maar ook de cruciale rol die OCI speelt in Oracle's toekomstige groei.