top of page

Disney aandelen omhoog na sterke winst en Epic Games deal

In het kort:

  • Walt Disney overtreft verwachtingen: Met een aangepaste winst per aandeel van $1,22 tegenover de voorspelde $0,99, kondigt Disney ambitieuze plannen aan, waaronder een $1,5 miljard investering in Epic Games en nieuwe streamingdiensten.

  • Strategische samenwerkingen en uitbreidingen: Disney's samenwerking met Epic Games omvat de creatie van een 'sociaal universum' verbonden met Fortnite, naast de lancering van een ESPN streamingdienst in 2025 en exclusieve content zoals de Taylor Swift’s Eras Tour film op Disney+.

  • Financiële prestaties en aandeelhouderswaarde: Ondanks een omzet die iets achterblijft bij de voorspellingen, met $23,5 miljard, verhoogt Disney het dividend met 50%.


Walt Disney, de iconische entertainmentgigant, heeft weer eens bewezen dat het niet alleen in sprookjes uitblinkt, maar ook in het overtreffen van Wall Street-verwachtingen. Met een sterke winst per aandeel in het laatste kwartaal en de voorspelling van een verwachte winst per aandeel van ongeveer $4,60 voor het volledige fiscale jaar, toont Disney een optimistische kijk op de toekomst.


Ondanks enkele uitdagingen, zoals verlies van abonnees op het streamingplatform Disney+, blijft het bedrijf vastberaden om groei te stimuleren en zijn positie als marktleider in de entertainmentindustrie te handhaven.Epic games

De grootste klapper in Disney's magische hoed van dit kwartaal was de aankondiging van een $1,5 miljard investering in Epic Games, het bedrijf achter onder andere het wereldberoemde Fortnite.


Deze samenwerking is niet zomaar een gok op de toekomst; het is Disney's grootste duik in de gamingwereld tot nu toe. Samen met Epic Games streeft Disney ernaar een 'sociaal universum' te creëren, rijkelijk gevuld met content van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, en Avatar. Dit initiatief belooft een nieuwe dimensie van interactief vermaak, waarin fans hun eigen verhalen kunnen creëren en delen, allemaal binnen de grenzen van een virtuele wereld die naadloos aansluit bij Fortnite.


Streaming en kwartaalcijfers

Naast de gamingwereld, blijft Disney zijn domein in de streamingmarkt uitbreiden. Met de lancering van een ESPN streamingdienst in 2025 en de exclusieve stream van Taylor Swift’s Eras Tour film op Disney+, zet het bedrijf grote stappen in het verrijken van zijn contentaanbod. Deze initiatieven, samen met de aankondiging van een "Moana" sequel, tonen Disney's commitment aan het leveren van diverse en kwalitatieve entertainmentopties.


Financieel gezien heeft Disney het sprookje behoorlijk compleet gemaakt. Ondanks een lichte omzetdaling naar $23,5 miljard, heeft het bedrijf zijn dividend met 50% verhoogd, een teken van vertrouwen naar zijn aandeelhouders.


Dit, in combinatie met een kostbesparingsplan van ten minste $7,5 miljard, illustreert Disney's strategie om zowel groei als efficiëntie te balanceren. Walt Disney heeft ook zijn ware kracht in sterke winstgevendheid laten zien met een aangepaste winst per aandeel van $1,22 voor het eerste kwartaal. Dit overtreft ruimschoots de verwachtingen van Wall Street, die op $0,99 waren gesteld. Deze solide winstcijfers wijzen op een veerkrachtig bedrijfsmodel, zelfs te midden van uitdagende marktomstandigheden.Conclusie

Met een oog op de toekomst, ziet Disney's strategie van diversificatie en innovatie er veelbelovend uit. De samenwerking met Epic Games, uitbreiding van streamingdiensten, en het verbeteren van aandeelhouderswaarde door kostenefficiëntie en verhoogde dividenden, zetten het podium voor een interessant nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het bedrijf.


Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar rens@debelegger.nl

2 opmerkingen

Meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief!

Bedankt voor het abonneren!